Ny og fargerik leilighet på Oksenøya

Ny og fargerik leilighet på Oksenøya

Lekker og fargerik leilighet til barnefamilien! – Et nybygg kan virke kaldt og upersonlig, men med de riktige fargene blir atmosfæren hyggelig! – Bli med på besøk til Fornebulandet og les om fargepaletten.

Hvite vegger er veldig lite inspirerende!

Ny familieleilighet

Sara Wright Polmar og familien har funnet seg vel til rette i den nye leiligheten, som ligger i enden av en stille blindvei på Oksenøya. – Vi har både barnehage og skole rett i nærheten, og familien stortrives her, forteller Sara. Det nye, rolige boligområdet er fylt med moderne leiligheter, og passer suverent for barnefamilier.

Leiligheten til Saras famille er på bakkeplan, med utgang til terrasse og grøntareal fra det åpne stue- og kjøkkenrommet. Helt fra starten av var Sara og mannen, Kent-André Nøklebye, enige om at de skulle få inn farger i innredningen. -Jeg trenger å ha farger rundt meg! Hvite vegger er veldig lite inspirerende, sier Sara, som jobber som designer.

Grønn stue i fargen 7628 Treasure

Stueveggen ble gyllen-grønn med LADY Pure Color 7628 Treasure.

Kjøkken i blått og rosa

Noe av det første som ble besluttet, var fargen på kjøkkeninnredningen fra Sigdal. Den har fått fargen 5044 Blåis. – Kjøkkenet har en hel funksjonsvegg, og kjøkkenbenken strekker seg langs hele kortveggen.

Her er det mengder av skuffer og ikke behov for overskap. Det gjør kjøkkenet luftig og åpent, og ga også plass til et nydelig fargeinnslag. Veggen ble malt ferskenrosa med fargen 20047 Blushing Peach i den matte veggmalingen, LADY Wonderwall.

Kjøkken i blått og rosa

Med en ekstra lang kjøkkenbenk i mørkegrå laminat, blir kjøkkenet praktisk for barnefamilien. Sort vask og matt, sort blandebatteri gir fin kontrast. Den firkantede Røros-hetta ble sprøytemalt i fargen 5044 Blåis.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Tips! LADY Supreme Finish fungerer utmerket til sprøytemaling. 

Kjøkken i blått og rosa

Lysestakene er designet av Sara selv – og de knallblå Flowerpot-lampene er lekne 60-tallsikoner, designet av Verner Panton.

Midt i rommet er det en kjøkkenøy med en diger Terrazzoplate, og sidene som vender mot stuen er malt med i fargen LADY 2782 Deco Pink. De rosa fargene henter opp nyanser i Terrazzo-en, og det spreke, utradisjonelle fargevalget utgjør en perfekt kombinasjon.

Kjøkken i blått og rosa

Kjøkkenbordet er kjøpt brukt via Finn, og er en forlengelse av øya, og et samlingspunkt for måltider og familieaktiviteter.

Sara vurderte opprinnelig å male en blåfarge på kjøkkenveggene, men angrer ikke på at hun landet på den varme rosafargen 20047 Blushing Peach. Den komplementerer det blå kjøkkenet, og bidrar til den gode atmosfæren i rommet. Det skulle egentlig settes opp fliser over kjøkkenbenken, men det har foreløpig ikke blitt noe av. – Veggene har holdt seg veldig fine med LADY Wonderwall malingen, sier Sara.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

Gode malertriks

Familien overtok leiligheten i februar 2020, og skulle gjøre en del av arbeidet selv. – Jeg malte faktisk leiligheten selv, forteller Sara. – Til og med takene! – Jeg synes det var helt overkommelig, og må si at det var utrolig bra med en så god maling, forteller hun oppriktig. – Det var lett å få det fint!

– Jeg har lært meg noen smarte triks, som å male fine overganger mot det listefrie taket. Jeg bruker maskeringstape og maler over den med takfargen, og når det er tørt, maler jeg over tapen med veggfargen. – Da blir det crispe, fine overganger mellom fargene.

Kjøkken i blått og rosa

Taket ble malt med LADY Perfection takmaling i 9918 Klassisk Hvit, og de hvite veggene er malt med LADY Wonderwall i samme farge.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende
Utradisjonelle farger på kjøkkenet

Kjøkkenhåndklær fra Solberg Spinderi, designet av Günzler.Polmar. Lysestakene på terrazzoflisen er også Saras design. Hyllene fra Hay ble kjøpt i studietiden, og har blitt delt opp i lavere moduler som passet rommet bedre. Stolene og lampen over kjøkkenbordet er fra Muuto.

Fargerik leilighet med takhøyde

Med takhøyde på 270 cm og store vinduer, er det godt med lys inn i rommet. Planen var å beholde veggene lyse i stuedelen, men den fargeglade Sara så fort at det måtte en farge til. Hun malte derfor veggen gyllen-grønn i LADY Pure Color 7628 Treasure.

Med så mange farger i ett rom er det lett å tenke at det blir for mye, men opplevelsen er tvert i mot at fargene passer utrolig fint sammen og gir en veldig god harmoni.

Stuen til Sara

Langs hele veggen i stuen er det satt opp lave skap fra IKEA, som matchet ton-i-ton med veggfargen. Her er det mye oppbevaringsplass for familien. Gulvet er en-stavs hvitoljet eik. Blå stol fra Norman Copenhagen.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Smart tv-stue

– Mannen min er også engasjert i fargevalg og interiør, så vi er absolutt sammen om dette prosjektet, forteller hun. – Det er mye morsommere når vi kan jobbe sammen. Kent-André jobber som utvikler i et digitalt byrå. -Og han er teknisk ansvarlig i familien, ler Sara. Sammen har de laget en smart løsning, og delt av stuen med et «rom i rommet».

Løsningen er egentegnet, og de skreddersydde elementene i eik, er produsert av Kaupang Møbler. Inne i veggen er det rom til et lite hjemmekontor – og masse oppbevaringsplass! I tillegg skjuler skapdørene blant annet tv, og rommet brukes ofte av sønnen Leon til spillerom.

tv-stue

Tv-stue i fersken-rosa og blått. Vegg: LADY Balance 20046 Savanna Sunset. Taket er malt blått i fargen 4519 Sleepless Night (NCS S0530-R80B).

 LADY Balance

LADY Balance

 • Vakre matte vegger
 • Dekkgaranti
 • Lukter minimalt
 • Godt inneklima

Kreativ og fargeglad strikkedesigner

Sara er utdannet innen Interiør, arkitektur og møbeldesign fra Kunsthøyskolen i Oslo (KhiO), og har jobbet som produktdesigner i flere år. I designsamarbeidet med Victoria Gunzler, Gunzler.Polmar Design, designet hun serien Solberg WEAVE, en serie kjøkkenhåndklær, duk og puter. For noen år siden skulle de ha ansvar for designet av de nye kontorene Solberg Spinderi. Det ene tok det andre, og i dag er Sara fast ansatt i bedriften.

I dag jobber hun som strikkedesigner, og driver med alt fra utvikling av design og mønstre, til utvikling av kataloger og inspirasjon i sosiale medier. I tillegg jobber hun med å utarbeide fargepalettene på garn. – Det å holde på med strikking er en god ting å drive på med. I en tid der mange tenker bærekraft, er det å drive med håndarbeid som skal vare lenge, veldig meningsfylt. – Og jeg veldig glad i å gjøre ting med hendene, forteller Sara.

Sara W. Polmar - portrett

Sara Wright Polmar i full sving med utvikling av strikkemønster for Solberg Spinderi. Bøttebordet fra Fogia er Andreas Engesvik design, og fungerer som Saras garnbord.

– Det fine med strikking er at du kan være litt kreativ og effektiv innimellom barn, serier – eller når du sitter på bussen.

Behagelig, blått til soverommet

Sara valgte den samme fargen til både tak og vegger i soverommet. Det gir en helt egen ro og atmosfære.

Veggene i soverommene er malt med LADY Balance, som er den mest inneklimavennlige malingen fra LADY.

Blått soverom

Vegg: LADY Balance 4017 Pilasterblå og tak: LADY Perfection 4017 Pilasterblå. 

 LADY Balance

LADY Balance

 • Vakre matte vegger
 • Dekkgaranti
 • Lukter minimalt
 • Godt inneklima

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti
nærbilde soverom

På soverommet er det også detaljer i rosa Lampene er norsk design fra Northern.

blått soverom

Soverommet er både behagelig og rolig, og samtidig fargerikt.

Zoey sitt rosa drømmerom

Datteren Zoey fikk fargen 2782 Deco Pink på rommet sitt. – Jeg var så glad i denne fargen i vår forrige leilighet, så den fikk være med videre, forteller Sara. – Det er en rosafarge som har nok varme til ikke å bli prinsesseaktig. Denne er jeg veldig glad i, sier hun.

Rosa barnerom

Vegg: LADY Balance 2782 Deco Pink– Det lekne og fargerike gulvteppet er designet av Sara Polmar for Blafre. Ribbeveggen er også norsk design, av Kaos. Lampe fra Muuto.

nærbilde av rosa barnerom

Hyllen på veggen fungerer som nattbord, og er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 10001 Diljon Yellow. – Rommet til sønnen Leon har vi ikke bilder av, men det fikk fargen 5225 Sjøgløtt. De to barnerommene matcher veldig fint mot fargene i gangen.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Fargerik entre

I gangen blir man møtt av friske farger både på tak og vegger. For en herlig fargekombinasjon! Veggene er malt med LADY Wonderwall 7637 Exhale, og taket med 10001 Diljon Yellow (med LADY Pure Color).

– Og med det sier vi tusen takk for at vi fikk komme på et inspirerende besøk, Sara!

Gang med innsyn mot kjøkken

Glade farger – og masse oppbevaring i gangen. Teppet er designet av Sara for Blafre.

Foto: Annette Nordstrøm

Liker du den fargerike leiligheten? Les også om det fargerike funkishuset her

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…

SERENE PRESENCE – Dempede pasteller

Det nye fargekartet STORIES inneholder 3 nye fargepaletter for 2023, og mange nye, vakre farger. I paletten SERENE PRESENCE møtes…