Nytt drømmehus med fokus på varige materialer

Nytt drømmehus med fokus på varige materialer

Flunkende nytt drømmehus med dempede farger og fokus på varige materialvalg. Veggfargen er LADY Pure Color 12077 Sheer Grey.

Kjærlighet til materialene

Da Shelly og Erling satte i gang med å planlegge drømmehuset, hadde de bodd sammen i mange år og erfart hva som fungerte godt for familien på fire. Og ikke minst opparbeidet seg både en stilsikker smak og forkjærlighet for varige og gode materialer. Til tross for dette var ikke prosessen så enkel; det er mange valg som skal tas og hensyn å ta, når man bygger et nytt hus.

LADY-12077-Sheer Grey

De åpne rommene henger godt sammen, og veggfargen LADY Pure Color 12077 Sheer Grey oppleves lun i rommene med store vinduer og mye dagslys, og gir en vakker, nøytral bakgrunn for møbler og materialer. Kommode i valnøtt laget på mål fra Hamran, speil fra &Tradition.

Både lister, innerdører og dør inn til garderobe i entré malt er i samme farge som vegg, med LADY Supreme Finish i matt glansgrad, i fargen 12077 Sheer Grey.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Familiens fargevalg

Den nye eneboligen i Oslo fikk rene linjer, mye lys og materialer de vil leve godt med lenge. Da fargevalget stod for tur, hadde de allerede bestemt seg for både gulv og kjøkken, og ønsket å fremheve det skreddersydde kjøkkenet med sin varme trefarge. Husets arkitektur og fasade i lys, varmgrå teglstein ble også tatt med i betraktningen.

De store vindusflatene og møbler familien allerede hadde med seg skulle også tas hensyn til, og valget falt til slutt på den lyse og lune gråtonen LADY 12077 Sheer Grey. Etter å bodd i huset gjennom både høst og vinter, er de ikke i tvil om at farge- materialvalgene var riktige.

LADY 12077 Sheer Grey

En lys og lun gråtone. Den er verken beige eller blågrå i uttrykket – kanskje noe mer som en lys, kjølig muldvarptone. Til sammenligning er den mindre gyllen enn 1391 Lys Antikkgrå og 1973 Antikkgrå, mens den er mindre rødlig, og dermed kjøligere enn 10342 Kalkgrå og 0552 Tudor. 12077 Sheer Grey står best til rene hvittoner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit eller eventuelt den lune, gråhvite 1622 Refleksjon.

LADY-12077-Sheer Grey

Stol fra Carl Hansen, entrémøbel fra Hamran, speil fra &tradition.

Eksklusivt kjøkken

Familien var så glade i Hamrankjøkkenet i sin forrige bolig at valget var enkelt når de skulle bygge nytt. Kvaliteten og de vakre detaljene i treverket får spille hovedrollen, mens veggfargen blir et mykt bakteppe.

LADY-12077-Sheer Grey

LADY-12077-Sheer Grey

Kjøkken i valnøtt/Hamran, vegglampe Astep/Houz, blandebatteri Quooker.

Lampen i messing over kjøkkenøya er fra danske Anour, og den understreker de rene linjene og står fint til kjøkkenet i valnøtt og barstolene fra Menu, som er trukket med skinn. Alt vakkert innrammet med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey på veggene.

LADY-12077-Sheer Grey

Vegg: LADY Pure Color 12077 Sheer Grey, tak: LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Kalkmatte overflater

Midtaksen i huset er malt med kalkmalingen LADY Minerals 12077 Sheer Grey, og er omkranset av både entré, kjøkken og stue. Lyset fra de store vindusflatene forandrer seg gjennom hele dagen og fremhever den vakre, kalkmatte overflaten i malingen.

LADY-12077-Sheer Grey

LADY Minerals 12077 Sheer Grey.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Personlig med kjære skatter

Veggfargen harmonerer godt med møbler og objekter familien allerede hadde før de bygde huset. Den store keramikk-krukken kjøpte Shelly og Erling den dagen de fant ut at eldstemann var på vei (11 år nå) og har den samme lune gråtonen som veggene.

Sidebord fra Gubi, lampe fra Santa & Cole, keramikkbolle fra When Objects Work og trebolle fra hjemgården til Erling.

LADY-12077-Sheer Grey

Liker du den minimalistiske stilen? Sjekk også artikkelen om Angelicas hus!

Elegant spisestue

Lampe fra Astep, bord i eik fra Andersen Furniture og stoler fra Carl Hansen. Det store fikentreet er fra Passiflora, Gardiner fra Astrid, lysestake fra Aula og vase fra Skrufs Glasbruk.

Sofakroken

Sofaen fra Eilersen var med fra forrige hjem, og veggfargen ble nøye avstemt med tekstilet før valget ble tatt.

LADY-12077-Sheer Grey

Nytt drømmehus med lekre møbler og detaljer! – Noguchi coffee table fra Vitra, Bollo stoler fra Fogia, sjenk under tv fra Montana, sidebord fra Menu og lampe fra Valerie Objects.

LADY-12077-Sheer Grey

LADY-12077-Sheer Grey

Noguchi coffee table fra Vitra, Bollo stoler fra Fogia, sjenk under tv fra Montana, sidebord fra Menu og lampe fra Valerie Objects.

LADY-12077-Sheer Grey

Den vakre treskulpturen er laget av Anders Gjengedal/Løvfall.

Foto og styling: Elisabeth Heier 

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Rustikke, rå og ærlige farger

Rustikke farger og overflater omfavner oss i fargetemaet «EMBRACE». Farger på bildet over: Vegg: LADY Pure Color 12179 Embrace, gulvlister:…

Farger med energi og kreativ glede

Farger med energi! I LADYs fargekart TOGETHER presenterer fargepaletten PLAYFUL, som er både glad, selvsikker og energirik. Bilde over: Vegg:…

Beroligende farger i vakkert samspill

Beroligende farger gir rom for refleksjon og samhold. Fargepaletten «CHERISH» inspirerer til myke kombinasjoner. Bilde over: Vegg: LADY Wonderwall 12182…

Hytte i blått – med smak av hav

Hytte i blått ved havet i Sandefjord. Malt i en innbydende fargepalett, som både snakker med havet og det vakre…

Hjemme hos Emma Ekman

Velkommen hjem til Emma Ekman og hennes villa fra 1956, og la deg inspirere av hennes øye for farger og…

Desert Pink – for dempet og gyllen sensommerstemning hjemme

En lys og behagelig stue som er malt i fargen LADY 12120 Desert Pink. – dempet gyllen rosa, med et…