Skap gode hverdagsrom

Skap gode hverdagsrom

Trivsel i hverdagen

Det handler om å ta bevisste valg og om å velge det som passer best for deg og dine. Velg farger det er godt å omgi seg med – i lang tid. Skap et godt innemiljø og en god atmosfære.

Hverdager er det mange av, og selv om de består av så mangt – så er hjemmet en stor del av dem! Slik tar du gode valg for hverdagen din!

Velg farger også etter dine behov – ikke bare trender

Det viktigste kriteriet for en god hverdag i hjemmet er at du trives der. For å trives bør du velge farger som er gode å omgi seg med, som kan leve med deg lenge, også uavhengig av trender. Valgene du tar bør være gjennomtenkte, og et resultat av de behovene som er viktig for deg og dine. Hva er rommets funksjon? Hvilken atmosfære og stemning ønsker dere å skape? Hvilke farger du velger har stor påvirkning på hvordan rommet oppleves og påvirker deg.

Få tips til hvordan du skaper lune og gode barnerom.

Naturlig balanse

Naturlige fargetoner skaper en rolig og balansert atmosfære i hjemmet. Naturens egne farger er ofte preget av gylne undertoner og oppleves som varme og innbydende. Farger det er godt å ha rundt seg, som skaper en god og lun atmosfære.

Vi har laget en SENS-fargepalett som vi har kalt ”Min hverdag”. Her finner du grønne, beige, brune og rødlige toner som sammen skaper en fargerik, men likevel lun palett. Fargene er tidløse og passer til mange forskjellige stilarter. De gylne tonene er nydelige sammen med nordisk treverk, eller naturlige tekstiler som vi finner i mange norske hjem.

Vakre farger som skaper den riktige stemningen

Her har vi malt med Jotun SENS 8302 Laurbær. Det er en dempet og dus, gyllen grønntone. Den oppleves diskret og naturlig i interiøret. Det grønne kan understrekes om fargen kombineres med andre grønntoner som 8303 Hvitlyng eller 8469 Green Leaf. Gylne og beige toner som 0486 Silke, 1931 Kokos og 1016 Blek Sand er også flotte inntil. Av de lune gråtonene er 1024 Tidløs, 10679 Washed Linen og 0394 Varmgrå fine. De gylne grønne som 1391 Lys Antikkgrå, 1973 Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni, 1877 Valmuefrø og 1462 Grå Skifer fungerer også godt inntil.

Digitalt fargekart fra SENS

Se fargene, flere bilder og få tips til gode fargekombinasjoner i det nye digitale SENS-fargekartet. 

Gode valg for helse og innemiljø

Å ta bevisste valg, handler ikke bare om fargevalg – men også hva slags maling man ønsker å bruke på veggene. Å bruke en helsevennlig og trygg maling er godt både for innemiljø og helse. SENS er den mest helsevennlige malingen på verdensbasis. Den har ingen skadelig avdampning, ingen løsemidler og heller ingen malingslukt.

Mange av oss tar klare og bevisste valg for hva vi ønsker å omgi oss med, og utsette oss for – enten det dreier seg om klær, mat eller miljø. Det kan være lett å glemme at også de valgene vi tar når vi pusser opp, påvirker både innemiljø og helse.

Stadig flere sliter med astma- og allergiplager. Bare i Norge får hvert 5. barn astma før de fyller 10 år, og i følge prognosene til Verdens Helseorganisasjon (WHO), vil over halvparten av verdens befolkning ha utviklet allergi, astma, eksem eller annen overfølsomhet innen 2030.

SENS er anbefalt av, og utviklet i samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund og kan brukes av både gravide, astma- og allergikere. Rom som males med SENS kan brukes umiddelbart etter malingen har tørket, selv av de aller minste.

Les mer om SENS her.

Vakre farger som skaper den riktige stemningen

Lunt og godt inneklima får du på soverommet hvis du maler med SENS 3i1. Her har vi malt veggen i fargen 0486 Silke og sengegavlen i fargen 1233 Mohair.

Jotun SENS 1233 Mohair er en dempet og litt grålig beige-bruntone. Den er mindre rødlig enn de tradisjonelle beige- og bruntonene, noe som gjør den hakket mindre varm. Fargen er likevel lun og god. I møte med farger som 0486 Silke, 1026 Blek Sand og 10249 Sober vil den virkelig blomstre, da alle disse har et grålig slør over seg som en felles egenskap. Sammen med friskere, kulørte farger som 2024 Senses, 2856 Warm Blush og 2859 Whispering Red er den også nydelig! 1233 Mohair fungerer best til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet og 1001 Egghvit. Gylne hvittoner kan i enkelte omgivelser vippe Mohair i en litt grønnlig, dus retning, så test fargen før du setter den sammen med for gylne hvittoner. Her vil belysning ha mye å si på sluttresultatet.

Ett spann til alle flater!

Hverdagen er travel og de aller fleste setter pris på enkle løsninger, som ikke går på bekostning av kvalitet. Velg løsninger som gjør det enkelt å få et godt resultat.

Med SENS 3i1 blir fargene like fine på panel som på slette vegger (gips etc.). Det betyr at du kan bruke den samme malingen på vegg, panelvegger, paneltak og listverk. Ett spann til alle flater! Har du litt maling igjen etter at du er ferdig å male et rom, kan du bruke malingsrestene til å friske opp andre små detaljer som kunne ha godt av litt maling. En fin bonus og en fin motsats til bruk-og-kast mentaliteten.

Vakre farger som skaper den riktige stemningenHer har vi malt veggen i fargen SENS 1876 Hvit Te. Krakkene er malt i fargene 8302 Laurbær, 0486 Silke og 1233 Mohair.

Ta bevisste valg!

Riktige farger er godt for trivselen, trygg maling er godt for helsa. Når den i tillegg er enkel å bruke, forenkler jobben og gir et flott resultat, ja, da er det vel egentlig ikke så mye å lure på :)

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Frodige fargevalg i Villa Sole

Velkommen til flotte og herskapelige Villa Sole i Sandefjord! Her har kreative Kaia nettopp fornyet kjøkkenet og spisestuen med lune,…

Tidløs og herskapelig eleganse hos Ida

Den danske interiørdesigneren Ida Dalgaard-Thestrup har pusset opp et herskapelig hus fra 1907. Velkommen inn og la deg inspirere av…

Sophisticated Red – En stilsikker burgundertone

Nyheten Sophisticated Red er en dyp og stilsikker burgunderrød tone. Denne nyansen er lun, lekker – og lett å bli…

Heymat WILDLIFE – I kombinasjon med lekne LADY-farger

Den fargerike Wildlife-kolleksjonen fra Heymat vil bringe glede og eventyr til ethvert barnerom! Utforsk kolleksjonen og de kreative fargepalettene her….

Idyllisk sommerhus på Stadlandet

Fra gammel sveitservilla til lunt sommerhus: I ukens episode av Eventyrlig Oppussing, tar Halvor og teamet turen til vakre og…

Moderne minimalisme hos Alexandra Hoang

Da moteprofilen Alexandra Hoang og ektemannen Thien kjøpte leilighet i Barcode, endte de opp med å fornye både vegger, tak…