Dempede nyanser skaper gode soner

Dempede nyanser skaper gode soner

Slik bor interiørdesigner Linda Elmin

Slik bor interiørdesigner Linda Elmin

Linda Elmin bor i et hjem fullt av personlighet og historie. – Bli med oss på besøk til interiørdesigneren, som nettopp har pusset opp.

Bilde over: Vegger: LADY Pure Color 12075 Soothing Beige , tak: LADY Perfection takmaling 12075 Soothing Beige. 

Hjemme hos Linda

– Huset var opprinnelig besteforeldrene mine sitt, forteller Linda Elmin, som ønsker velkommen inn i det store allrommet. – Det ble bygget av farfar på begynnelsen av 50-tallet. Linda har bodd her siden hun og søsteren arvet stedet, og hun er sterkt knyttet til huset på Fjellhamar i Lørenskog. Den romslige boligen har også plass til kontoret og nettbutikken hennes, @hviit.

Linda Elmin - portrett

Linda Elmin storkoser seg i sin nyoppussede stue. Foto: Annnette Nordstrøm.

Fordi jeg jobber så mye med farger i hverdagen, foretrekker jeg en litt mer dempet atmosfære hjemme hos meg selv.

Nyoppusset etasje

Linda jobber også som stylist og interiørdesigner, og har lang erfaring med å planlegge og oppgradere andres hjem. Så da hun og samboer Kenneth skulle ta fatt på oppussing i egen bolig, laget de en grundig plan for prosjektet. Etter en periode med oppussing, kan familien nå nyte en nyoppusset og lekker etasje, med gjennomtenkte detaljer.

Linda Elmin - spisestue

Spisestuen har fått den elegante, gyllenbeige fargen 1876 Hvit Te på veggene, malt med supermatte LADY Pure Color. Taket er malt i samme farge med LADY Perfection takmaling.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Harmonisk fargepalett

I det store allrommet er alle overflater malt og fornyet. Fargepaletten er myk og harmonisk, og med supermatte veggflater oppleves rommet delikat og lekkert.

Linda Elmin - spisestue

Det er stadig litt som byttes om her, forteller Linda. – Jeg må teste ut produktene før jeg selger dem til kundene mine. – In between stoler fra &tradition, bordet og stolene bakerst er fra Hay, vase med syriner fra Heim studio – alt fra nettbutikken Hviit. 

Vegg: LADY Pure Color 1876 Hvit Te, tak: samme farge i LADY Perfection.

Kvalitetskjøkken i heltre

Det nye kjøkkenet fra HTH spiller den naturlige hovedrollen i rommet. – Benkeplaten hadde jeg lett etter lenge – og når jeg først fant den, var det kjærlighet ved første blikk, forteller Linda.

– Steinplaten skulle ikke fremstå for gul og ikke for hvit, så prosessen med å finne veggfarge som matchet var ikke bare-bare… – Heldigvis hadde jeg med meg fargeviften fra LADY, og kunne sammenligne de forskjellige nyansene i mot steinplaten i butikken, for å finne riktig veggfarge, sier hun.

Linda Elmin - kjøkken

Det lekre håndverkskjøkkenet med fingertappede detaljer på skuffene og nydelig steinplate, har blitt et naturlig, sosialt midtpunkt i rommet.

Linda Elmin - kjøkkendetaljer

Lekkert kjøkken – og supermatt perfeksjon på alle tak- og veggflater. Vegg: LADY Pure Color 12075  Soothing Beige, tak: samme farge med takmalingen LADY Perfection. Legg merke til hvor fint det er med steinplaten som fortsetter opp på veggen og skaper en estetisk vakker, og praktisk overgang.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti
Linda Elmin - kjøkkendetaljer

Lindas datter,  Zara, er en dyktig baker, og hadde laget smakfulle bananbrød til anledningen.

Soner for kos

Stuedelen ble bygget til på 90-tallet, og gir huset et moderne preg. Fargene bidrar til å dele opp rommet i ulike soner.

– Vi ville at stuen skulle være en slags hule – et rom i rommet, der vi kan kose oss og slappe av sammen. Du føler nesten at veggene holder rundt deg og gir deg komfort om vinteren, forteller Linda. Om sommeren flommer lyset inn gjennom alle vinduene, og rommet oppleves helhetlig og hyggelig.

Linda Elmin - stuen

Ro og helhet med samme farge på vegger og tak. Stuedelen er malt med LADY Pure Color 10965 Hipster Brown

Fargesett taket!

Ved å male taket i samme farge som veggene, oppleves hver del av rommet som en egen enhet, med tydelig identitet. De fargede takene, gir hele boligen en egen ro og helhetsfølelse.

– Jeg har blitt en ambassadør for å fargesette tak, ler Linda. – Nå som jeg har fått testet dette ut hjemme, ser jeg hvor utrolig virkningsfullt det er! – Nå anbefaler jeg mange kunder å droppe hvite tak, og heller finne mer passende fargenyanser.

Linda Elmin - stuen

Lune farger skaper harmoni i stuen.

Nå anbefaler jeg mange kunder å droppe hvite tak, og heller finne mer passende fargenyanser.

Linda Elmin - stuen

Med store monstera-planter og den rause Fly-stolen fra &tradition, har Linda laget en frodig kosekrok.

Parkett og betong

Det er lagt ny eikeparkett i stuen og i soverommene. – Jeg ville ha den gylne fargen, og ikke hvitpigmentert, slik at det ble mest mulig naturlig treverk, sier Linda.

Betonggulvet i kjøkkenet og spisestuen skaper ro i rommet og gir en fin kontrast til kjøkkenet i heltre. Det betonggrå gulvet ble valgt for at kjøkkenet skulle få «poppe ut» og få oppmerksomheten. – Gulvet er veldig behagelig å gå på, og deilig lunt med varmekabler, forteller Linda.. – Og helt knirkefritt – som det gamle gulvet var. Jeg må tåle at støvet synes mer på betong enn på parkett, sier hun.

Linda Elmin - spisestue

Den hvite veggseksjonen er fra Montana. Både den blå og den blanke vasen ble kjøpt på jentetur til Sverige, mens lysestaken fra Firm Living er fra nettbutikken. Bord og stoler fra Hay og &tradition.

Vegg: LADY Pure Color 1876 Hvit Te, tak: samme farge i LADY Perfection.

Kreativ energi

Bildet til venstre bak spisestuen, har Linda malt selv. – Jeg liker veldig godt å male, og drømmer om å lage mitt eget malestudio i andre etasje. Når jeg får uttrykke meg kunstnerisk får jeg både ro og blir rett og slett veldig glad, forteller hun. -Linda startet faktisk nettbutikken sin for å selge vesker, smykker og bilder hun hadde laget selv, så den kreative energien har alltid vært der.

Linda Elmin - spisestue detaljer

Det er helst de abstrakte motivene som finner veien til lerretet, men kunstinteressen har ført henne til mang en utstilling, og hun har også stilt ut egne malerier. – Gjennom kunsten har jeg oppdaget nye farger og kombinasjoner, og jeg har også blitt glad i de litt mer nasjonalromantiske motivene, forteller hun.  – Bildet over den hvite veggseksjonen, som hun tilfeldigvis kom over på reisefot, er et eksempel på det.

Stilbevisste ungdommer

Sønnen Nico ville ha mørke farger til rommet sitt, og i følge Linda har han fått mye respons av kompisene på at rommet er så kult i de mørke grå og grønne nyansene. Han liker å kjøpe brukte ting og kommer stadig hjem med noe, som secondhand joggeskoene på hylla, forteller hun. Det er helt klart to stilbevisste ungdommer i hus!

Linda Elmin - soverom

Tøft med supermatt og mørkegrønt.-  LADY Pure Color 8494 Organic Green i taket og på to av veggene, og den mørke, greige LADY 10249 Sober på de to andre veggene.

Linda Elmin - soverom

String-hyllene i valnøtt gir plass til å vise fram de personlige og kuleste tingene.

Linda Elmin - soverom

Helmatt kommode og lister, malt med LADY Supreme Finish Pure Matt 10249 Sober, vegger i samme farge medLADY Pure Color. Taket er malt med LADY Pure Color 8494 Organic Green

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Rommet til Zara

Zara ville ha et rom i dempet rosa-beige, og falt for fargen 2499 Delikat. Rommet har fått en feminin stil – og er nettopp, delikat!

Linda Elmin - soverom

Zara falt for fargen 2499 Delikat, og ville ha et hvitt tak i fargen LADY 1624 Letthet. Rommet har blitt lyst og feminint med dempet rosa og lavendelfarget sengetøy.

Linda Elmin - soverom

Orden og system på det rosa jenterommet. Vegger: LADY Pure Color 2499 Delikat, tak: LADY Perfection takmaling 1624 Letthet.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Soverom i grønt

– Samboeren min er nok mer glad i litt sterkere farger enn meg, forteller Linda. – Jeg liker ikke å ha alt for mange farger rundt meg hjemme. Men sammen har vi landet på en fin, balansert palett, som har noen flere farger enn jeg har hatt tidligere. Fordi jeg jobber så mye med farger i hverdagen, foretrekker jeg en litt mer dempet atmosfære hjemme hos meg selv, sier hun.

Linda Elmin - soverom

På soverommet falt fargevalget på LADY 8546 Local Green, som er en ganske frisk, gyllen grønnfarge. Når taket, døren og lister har fått samme farge, gir det rommet en frodig og behagelig atmosfære.

Dør og lister: LADY Supreme Finish Pure Matt, tak og vegger er malt med LADY Pure Color.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Linda Elmin - soverom

Nå som jeg har fått testet ut fargesetting av tak hjemme hos meg selv, ser jeg hvor utrolig virkningsfullt det er!

– Når jeg valgte navnet Hviit på butikken min, tenkte jeg på hjemmet som det hvite lerretet, som du kan fylle med dine egne minner og ting som du virkelig liker, forteller Linda avslutningsvis. – Det har hun absolutt lykkes med på hjemmebane! Vi takker for oss og et hyggelig besøk – og gleder oss til å følge deg videre, Linda!

Foto: Annette Nordstrøm, styling: Linda Elmin / @hviit

Les også om Ida Gran-Jansen sin nye bolig.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…

SERENE PRESENCE – Dempede pasteller

Det nye fargekartet STORIES inneholder 3 nye fargepaletter for 2023, og mange nye, vakre farger. I paletten SERENE PRESENCE møtes…