Smakebiter fra Oslo Design Fair 2023

Smakebiter fra Oslo Design Fair 2023

På åpningsdagen til Oslo Design Fair fikk vi flere smakebiter på interiørtrendene for det kommende året.

Bildet over viser kjøkken med spennende detaljer. Jord på bordet, sopp og tørrfisk på veggen. Alt tar oss nærmere naturen og utfordrer sansene og følelsene våre. Veggen er malt med gyldne, hvite tonen LADY 0486 Silke.

Nå kommer følelsene

Temaet for messens tendensutstillingen er «Patos», med undertittel «flyktige scenarioer i rom». Sammen med kurator Kirsten Visdal har Scenario interiørarkitekter fått frie tøyler til å sette sammen en utstilling som skal skape nysgjerrighet, gi energi og samtidig ha et snev av åndelighet. Her var det mye inspirasjon å hente og spennende rom og kombinasjoner hvor flere sanser tas i bruk, også lukt!

Flere sanser tas i bruk når tørrfisk og sopp skaper lukter i rommet, samtidig som vi tar inn former og farger med øynene. På veggen er det malt med den gyldne, hvite tonen LADY 0486 Silke

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti
 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Vi har vel alle et forhold til furu, på godt og/eller vondt. Og nettopp furu går igjen i årets utstilling. Kombinert med Jotuns farger er det mulig å skape både fine og koselig rom, samt kraftfulle rom med solid preg av naturen.

Viktigheten av farger

Arkitektene Tuva og Fredrik fra Scenario sier selv de har forsøkt å skape en ærlig utstilling som skal vekke noe i alle. Og det syns vi virkelig de har klart! De får oss til å tenke på hvilke soner vi skaper og trekkes mot når jobb/kontor og fritid/hjem er mer sammensauset enn noen gang. Hvilke rom gjør at vi fokusere og hvilke rom gjør at vi trives? Dette er essensielle retningslinjer for hvordan vi bør tenke interiør i 2023. Og her kommer så absolutt farger inn!Røde vegger i kombinasjon med furu og sofagruppe. Foto.

Fargen LADY 2994 Heat står svært godt til furupanel og med sin brennende energi skaper den en spennende og kraftfull kontrast. Naturen tas med inn også i form av røffe planter fra naturen.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Viktigheten av farger holdt vår regionale fargesjef Birgit Torkildsby et gnistrende foredrag om. Det aller viktigste for fargene i 2023 er at de må tåle øyets slitasje. Det er også et veldig viktig poeng at du tør å skape din egen personlige fargepalett. Ikke skul til naboen. Ikke stol blindt på venninen eller kompisen. Stol på deg selv, og velg farger som tåler dine øynes slitasje.

Birgit Torkildsby

Regional fargesjef i Jotun, Birgit Torkildsby.

Fargene for 2023 må tåle øyets slitasje

Enda mer av naturen

Et godt prinsipp for fargevalg er å bruke naturens farger. Det blå du finner i himmel og hav er allerede velkjent og godt brukt.

Soverom malt med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue

Sov ekstra godt omgitt av fargenyanser hentet fra naturen, spesielt blå og grønne toner. Dette rolige og avslappende soverommet er malt med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue. Taket er malt med LADY Perfection i samme fargenyanse.

I 2023 vil vi se mer av det grønne og det gule i tillegg til det blå. Dempede grønntoner med gule nyanser blir en del av bildet dette året.

LADY 1109 Lysning er en gultone som balanserer mellom noe litt syrlig – men likevel med et hint av noe lunt. Dette er en nyanse som alltid bringer med seg behagelig og god energi inn i rommet.

Grønt kler grønt og grønne vegger går veldig godt sammen med store grønne planter. Grønt er også en fin farge å skape kule kontraster med.

Det er deilig å bo i et hjem med grønne og jordnære nyanser. Veggen er malt med LADY Pure Color 8575 NATURAL GREEN. Denne gylne grønntonen vil oppleves som levende, men likevel behagelig og rolig.

Grønne vegger med brunt og hvitt gulv i sjakkruter. Foto.

Myk som fløyel! Veggene er malt i fargen LADY 10430 Dempet Savanne, med den supermatte malingen LADY Pure Color. Med supermatt maling blir opplevesen av fargen helt spesiell, samtidig som veggene får et elegant, dempet og nesten stoffelig uttrykk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Oslo Design Fair gir oss et herlig forfriskende inntrykk av hva vi vil se i trendbildet dette året. Vi gleder oss til å se alle prosjekter våre kunder og samarbeidspartnere starter og fullfører. Lykke til!

P.S. Du finner flere fargetrender for 2023 her :)

Fotoer av tendensutstillingen: Inger Marie Grini / Oslo Design Fair

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

La deg inspirere av mørke farger

Mørke farger gir et eksklusivt og elegant uttrykk i hjemmet, og vi benytter anledningen til å inspirere med noe av…

7686 Mindful Green – en balansert grønntone

Vårt nyeste LADY-fargekart, CANVAS, presenterer flere grønne fargenyheter – som for eksempel den dype, mørke fargen 7686 Mindful Green! La…

Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Hjemme hos Emilie Frøyland er det grønt og beige som spiller hovedrollene. Bli med inn i det avslappende og lekre…

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Muted Coral i Pop-up på Oslo Design Fair

Fargenyheten fra Jotun, LADY 20217 Muted Coral, er det mange som har forelsket seg i. Vi var veldig stolte over å…

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…