Soft Mint-forelskelse i stua

Soft Mint-forelskelse i stua

Fantastiske LADY 7555 Soft Mint fra vårens vakre fargekart, er en soleklar favoritt i Fjeldborgheimen! Den er i ferd med å smyge seg inn i de fleste rom (bare vent og se!), og siden jeg har malt veggskapet mitt i LADY 2024 Senses, trengte salongbordet også ny farge, for å passe bedre sammen med resten. En ypperlig anledning til å introdusere stua for Soft Mint!

Mal et gammel bord

Skapet til venstre er malt med LADY Supreme Finish i fargen 2024 Senses. Se flere bilder og hvordan jeg gikk frem når jeg malte favorittskapet mitt her.

Pasteller er helt klart min greie, og sammen med en dose sort, grått og bittelitt gult synes jeg LADY 7555 Soft Mint sammen med LADY 2024 Senses har gitt stua det lille friske løftet den trengte før våren.

Jeg er ikke redd for å mikse flere farger sammen i ett rom, men om man ønsker et roligere uttrykk kan det lett skapes ved å utelate de gule dryppene, samt holde seg til for eksempel enten grått eller sort som aksenter i tillegg til mint og pudder.

Når både gulv, tak og vegger er hvite (LADY 7236 Chi) tåler rommet mye farge på møbler og tilbehør, mens rom med for eksempel et mørkt parkettgulv vil kreve at man balanserer ved å bruke færre farger sammen på resten av inventaret om man vil oppnå noe av det samme uttrykket.

Mal et bord

Slik så det ut før vi malte og gjorde om på stua

Vi fikk vårt første barn for snart ett år siden, og vinteren i forkant gikk med til å skifte ut de to vinduene i stuens sofadel, samt etterisolere og bytte kledning. Den ”nye” stuedelen ble så vidt ferdig før husets nye beboer meldte sin ankomst og vi rakk liksom aldri å flytte ordentlig inn, før hverdagen som babysnuser/bleieskiftarbeider/melkeprodusent/underholder/søvngjenger var i gang.
Derfor var det ekstra deilig å få på plass hjemmelagede bildelister over sofaen (laget av kryssfinér) og malt det gamle salongbordet. Mer skulle ikke til!

Mal et gammel bord

Salongbordet ble pusset på kanter og hjørner som hadde fått seg noen skraper i den gamle malingen, før det ble vasket og grunnet. Understellet har fått to strøk med LADY Supreme Finish Superblank 80, mens bordplaten er malt hele fire ganger for å bli ekstra blank og slitesterk. Jeg lot malingen få herde tre ekstra dager før jeg satte bordet på plass. Det er så kjedelig å få merker i et nymalt møbel som brukes såpass mye, fordi man er for utålmodig!

Jeg har brukt pensel og vært forholdsvis raus med malingen når jeg har malt med høyglanset maling, nettopp for å forsikre meg om at møbelet blir akkurat så blankt som jeg ønsker. Vær bare obs på renner i malingen når du maler raust med pensel! Her kan du se Jotun sin film om hvordan du går frem når du skal male småmøbler.

Red. anm. Har du også malt noe med LADY Supreme Finish i det siste? Husk å tag bildet med #ladyspringsummer og @jotunlady så er du med i trekningen av vakre premier fra Himla. Les mer om konkurransen her.

Avatar
Avatar

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Mineralsk magi i unike farger fra LADY

Gi nytt lys og liv til interiøret med vakre og unike farger i LADY Minerals – og bli forelsket i…

Friske, klare, lekne, men også myke og vennlige. Her er fargetrendene for 2024!

Nytt år, med mange nye muligheter, og ikke minst blanke ark. Gled deg til å se hvilke farger som gjelder…

En festaften i magiske farger

Lag en festaften med et nydelig dekket bord – og den dype, vakre LADY 20145 Wisdom på veggene! Magisk stemning…

7685 Subtle Green – en subtil og anvendelig grønntone

I fargekartet CANVAS presenterer vi hele 4 grønne farger for 2024. En av disse er den dempede og herlige grønntonen…

7686 Mindful Green – en balansert grønntone

Vårt nyeste LADY-fargekart, CANVAS, presenterer flere grønne fargenyheter – som for eksempel den dype, mørke fargen 7686 Mindful Green! La…

Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Hjemme hos Emilie Frøyland er det grønt og beige som spiller hovedrollene. Bli med inn i det avslappende og lekre…