Idyllisk sommerhus på Stadlandet

Idyllisk sommerhus på Stadlandet

Fra gammel sveitservilla til lunt sommerhus: I ukens episode av Eventyrlig Oppussing, tar Halvor og teamet turen til vakre og ville Ytre Fure på Stadlandet! Velkommen inn!

Magiske Stadlandet

Det er ikke hver dag at Eventyrlig Oppussing ankommer en destinasjon i helikopter – men det må til, da de tar turen til avsidesliggende Ytre Fure på Stadlandet. Omgitt av vakkert landskap, viltre bølger og raggete fjelltopper, ligger ukens prosjekt: En gammel og ærverdig sveitservilla som skal forvandles til et idyllisk sommerhus.

Her er det magisk. Så forblåst, men likevel så utrolig vakkert!

Eventyrlig oppussing av gammel sveitservilla på Stadlandet

Den gamle sveitservillaen står i ensom majestet på Ytre Fure ved Stadlandet. Det ærverdige bygget skal forvandles til et idyllisk og lunt sommerhus som hele familien kan glede seg over.

Vil beholde husets historie

I sveitservillaen, som tidligere var et gammelt skolehus, sitter det mye historie i veggene. Familien drømmer om at huset skal moderniseres og bringes inn i et nytt århundre, men at sjelen og historien skal ivaretas.

– Det er som å komme inn i et museum, påpeker Halvor. – Det blir ingen rivning med slegge denne gangen. Her må vi være forsiktige!

Rolige og dempede fargevalg

Halvor Bakke er dyktig med fargevalg – denne gangen har han satt sammen en nydelig, dempet fargepalett, som vil bidra til å skape en lun og innbydende atmosfære i sommerhuset.

Den rolige, beige nyansen 10578 Misty Shadow danner basen for oppholdsrommene. Den finner du igjen både på kjøkkenet og i stua. Klassikeren 7629 Antique Green, som brukes på baderommet, blir en myk og komplimenterende kontrast. Alle lister males i 9918 Klassisk Hvit for et helhetlig og rent uttrykk.

Halvor Bakke maler stuevegger i en episode av Eventyrlig Oppussing

Halvor Bakke er god på å sette sammen lune og harmoniske paletter som det er godt å leve med. Her får kjøkkenveggene det første strøket med LADY Supreme Finish i glansgraden Silkematt. Den nye, lekre fargenyansen er 10578 Misty Shadow.

Gammelt kjøkken blir nytt

Husets opprinnelige kjøkken er sjarmerende, men gammelmodig og litt upraktisk. Her må Eventyrlig Oppussing trå til!

Slik så kjøkkenet ut før:

Gammelt kjøkken i sommerhus på Stadlandet

Før: Et sjarmerende, men ikke særlig praktisk kjøkken. Den lyseblå veggfargen er faktisk originalfargen fra 1914!

Vinduer og tak byttes ut og fornyes. Det settes også inn en ny og vakker kjøkkeninnredning fra JKE. Veggene males med LADY Supreme Finish Silkematt i 10578 Misty Shadow, som er en lun og gråbeige nyanse. Vinduslistene males med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Hvit.

Resultatet:

Eventyrlig Oppussing renoverer kjøkken på Stadlandet

Tenk så deilig det blir å lage mat på dette kjøkkenet! Veggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 10578 Misty Shadow. Lister rundt vinduene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Hvit.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Nytt, blått kjøkken i sommerhus på Stadlandet med Eventyrlig Oppussing

Kjøkkeninnredningen er i en tidløs og elegant stil som virkelig ivaretar husets sjel.

Rosa stue blir lun spisestue

Den gamle, rosa stuen får nytt liv som en lun og atmosfærisk spisestue for familien. I tillegg til en lekker ny peis og nytt tak, velger Halvor å tapetsere veggene. Den grå fargen på tapetet passer perfekt inn med fargepaletten i resten av huset.

Slik så rommet ut før:

Før-bilde av rosa stue på Stadlandet i Eventyrlig Oppussing

Resultatet:

Beige spisestue i sommerhus på Stadlandet i Eventyrlig Oppussing

Det elegante spisebordet ble laget av huseierens far som bryllupsgave til kona. Halvor beiser bordet med Jotun Panellakk i 90018 Dempet Gråbrun for å gi det et mer rustikt uttrykk.

Halvor beiser bordet

Spisestuen etter at Eventyrlig Oppussing hadde renovert sommerhuset ved Stadlandet

Her kan familien nyte mange hyggelig måltider sammen.

 JOTUN Panellakk

JOTUN Panellakk

Fornyer gulnet og tidligere behandlet treverk
 • Lysner og fargesetter gulnet og tidligere behandlet underlag
 • Fremhever og bevarer trestrukturen
 • Enkelt å få et fint resultat. Tørker raskt.

Skolestua blir ny stue

Den gamle skolestua – hvor tavla fremdeles henger på veggen – blir familiens nye stue. De nesten syreblå veggene blir malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 10578 Misty Shadow, for et lunere og roligere uttrykk.

Slik så skolestua ut før:

Den gamle skolestua i sommerhuset på Stadlandet

Her i skolestua foregikk undervisningen i gamle dager. Legg merke til skoletavla som fremdeles henger på veggen!

Resultat:

Eventyrlig oppussing av sommerhus på Stadlandet

For en lekker stue! De syreblå veggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i den mer dempede og rolige nyansen 10578 Misty Shadow. Listene rundt de nye vinduene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Hvit. Bjelkene i taket er malt med LADY Supreme Finish Silkematt  1145 Band Stone.

Etter-bilde av stua som ble pusset opp av Eventyrlig Oppussing på Stadlandet

Halvor maler veggene

Nærbilde av blomsterdekorasjon brukt av Eventyrlig Oppussing på Stadlandet

Drømmebad i grønntoner

Hvem drømmer vel ikke om et elegant og moderne spabad på hytta? Halvor og gjengen forvandler et av de gamle soverommene om til et deilig baderom – komplett med badekar med løveføtter!

Bad malt i Antique Green på Eventyrlig Oppussing av sommerhus på Stadlandet

Her kan familien senke skuldrene – og nyte den fantastiske utsikten. Veggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 7629 Antique Green.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Veggene på familiens nye drømmebad males med klassikeren 7629 Antique Green, som er en dempet og litt kjølig grønntone. Ikke bare skaper den en deilig og rolig atmosfære på baderommet, men den dempede nyansen harmonerer også godt med fargevalgene i resten av sommerhuset.

LADY 7629 Antique Green

En dempet grønn tone. Den fremstår kjøligere og blåligere enn de gylne grønne 8252 Green Harmony eller 8469 Green Leaf som mange kjenner. 7629 Antique Green står aller best til de renere hvittonene 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit eller 1624 Letthet, men kan fungere til 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Halvor Bakke poserer i sommerhuset på Stadlandet etter filming av Eventyrlig Oppussing

Her finner du mer informasjon om hvilke produkter og materialer som er benyttet i denne episoden.

Nok et eventyrlig prosjekt er ferdigstilt av Halvor og det dyktige teamet i Eventyrlig Oppussing. For en forandring det har blitt! Vi gleder oss allerede til å se hva teamet finner på neste uke…

Episodene av Eventyrlig Oppussing sendes på torsdager 21.30 på TV3, og er tilgjengelig på VIAFREE og VIAPLAY. Repriser sendes på tv søndager kl. 20:00 og tirsdager kl. 20:30.

Fikk du ikke med deg forrige episode? Da kan du lese mer om eventyrlig oppussing i havgapet her

Foto: Ragnar Hartvig

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep – Innholdsprodusent

Christina er svært opptatt av farger og interiør. I samarbeid Jotuns dyktige fargeeksperter, deler hun fargeinspirasjon og tips til enkel fornyelse i hjemmet.

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…

Slik maler du med LADY Minerals Kalkmaling

Gi veggene en fremtredende rolle, og skap mineralsk magi i rommet med LADY Minerals Kalkmaling. I denne artikkelen viser vi…

Bli med hjem til Amelia Widell sitt fargerike hjem

Velkommen hjem til interiørprofilen og MELIMELI-gründer Amelia Widells fargerike hjem! Når Amelia flyttet inn i sin nye leilighet ville hun…

Halvors herlige hyttejul

Halvor Bakke mener jula handler om ro og tradisjon. Hans egendesignede fjellhytte pyntes til jul med fine naturskatter. Bli med…