Harmoniske fargevalg

Harmoniske fargevalg

Stilrent drømmehus på Husvik

Stilrent drømmehus på Husvik

Velkommen hjem til Tor Fredrik og familien! På vakre Husvik har familien totalrenovert mormors gamle bolig fra 70-tallet. Husets nye midtpunkt, den lekre stuen, er malt i den nye fargen LADY 20185 Friendly Pink.

Sofa fra Fest Amsterdam, sofabord fra Menu, Gulvteppe fra Layered, lenestoler fra Gubi og sidebord i marmor fra HK Living. Boligen er stylet av Norstyled Interiørdesign studio.

Totalrenoverte mormors gamle hus

Hjemme i det nyrenoverte huset til Tor Fredrik Westrum Lindman, bidrar harmoniske fargevalg til å skape et moderne, men likevel personlig uttrykk. I dag er det lite som minner om det trauste 70-tallshuset som opprinnelig sto på tomten.

– Det har vært krevende, men fantastisk å følge et renoveringsprosjekt fra start til slutt, forteller Tor Fredrik. – Huset er blitt akkurat slik vi drømte om. Her er alt planlagt ned til minste detalj, inkludert planløsning, materialvalg og fargesetting!

Tor Fredrik hadde lenge drømt om å bygge et unikt hus tilpasset familiens behov. Selv jobber han som eiendomsmegler, og har i årenes løp blitt inspirert av mange spennende boliger. Muligheten til å realisere husdrømmen fikk han i 2019 – da sto et eldre hus, som opprinnelig tilhørte konas mormor, tomt.

Rosa spisestue på Husvik

De store vinduene er fokuspunktet i spisestuen og ønsker naturen velkommen inn! Vegger er malt med LADY Wonderwall og tak med LADY Perfection i fargen LADY 20185 Friendly Pink, en dempet og grålig gyllenrosa tone. Spisestuestoler fra Woud, spisebord SM 112 Skovby, Wire stol fra Hk living og konsollbord fra Byon.

LADY 20185 Friendly Pink

En dempet rosa tone. Dette er en grålig, gyllenrosa tone. Den vil ikke fremstå som en typisk rosa tone, heller som en sløret og litt sortaktig rosa.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Store vinduer bringer naturen inn

Familien forelsket seg raskt i husets vakre beliggenhet – rett ved vannkanten på Husvik. Men verken utsikten eller planløsningen ble godt nok utnyttet i det opprinnelige huset.

– Inne var det mørkt og trist, med små vinduer og typiske 70-tallsfarger. Vi ønsket å utnytte sjøutsikten til det fulle og å skape et luftig og moderne hjem som passet for hele familien. Det første kona og jeg ble enige om var å ha store vinduer mot sjøen. Vi ville rett og slett bringe naturen inn!

Spilevegg i eik på Husvik

Huset er innredet med naturlige elementer, legg spesielt merke til spileveggen i eik. 

Rosa spisestue på Husvik

Vegger er malt med LADY Wonderwall og tak med LADY Perfection i den nye fargen LADY 20185 Friendly Pink. Den lekre bordlampen er fra Gubi.

 Vi bodde i huset i to år mens vi planla og tegnet, og det er noe jeg kan anbefale alle. Vi levde i det og utforsket hvordan husets struktur, lysforhold og lokasjon kunne best utnyttes. Dette påvirket både fargesetting og materialvalg. Hadde vi kastet oss ut i renovasjonen uten å kjenne huset, så hadde nok sluttresultatet blitt helt annerledes.

Stue i Friendly Pink

De sorte lysskinnene er frest inn i taket. De fungerer som et møbel i seg selv – og passer fint inn med den tidløse fargepaletten fra LADY. Taklampen er Tense fra New works.

Den tidløse fargepaletten er hentet fra fargekartet TOGETHER. Utforsk fargekartet her.

Delikate fargevalg i alle rom

Tor Fredrik og familien har brukt god tid på farge- og produktvalg i løpet av renovasjonsprosessen. Fargene i huset er nøye testet ut og valgt ved hjelp av dyktige fargerådgivere fra Jotun. Les mer om fargerådgiverne her.

– Vi ønsker å leve med fargene lenge. Det var viktig for oss at det ikke kun handlet om bruk av «riktige» trendfarger, men at fargetonene også skulle harmonere med det naturlige materialvalget, spille på lag med beliggenheten og reflektere vår personlige stil, forteller Tor Fredrik.

På barnerommene fikk barna selv velge fargenyanser. De fikk presentert et lite utvalg av farger som de kunne velge mellom – og jentene ønsket selvsagt rosa soverom! Valget falt på LADY 2040 Lys granitt, en dus fargetone som skaper et behagelig, men likevel lekent uttrykk.

Barnerom i 10580 Soft Skin

Barnerom i 10580 Soft Skin

Barnerommet er malt med LADY Wonderwall i  LADY 2040 Lys granitt, en behagelig og gyllen tone som skaper en innbydende og varm atmosfære. Taket er malt med LADY Perfection i samme fargetone.

LADY 2040 Lys Granitt

En gyllen, rosa tone. Dette er en kvikkere utgave av 10580 Soft Skin, men den kan også beskrives som lysere enn 2024 Senses og gråligere enn 2782 Deco Pink. Denne rosatonen er veldig fin til hvitt.

Elegant baderom med luksuriøst uttrykk

På baderommet ønsket familien å skape en rolig og avslappende atmosfære – med et snev av sofistikert eleganse. De valgte å ikke ha fliser på baderomsveggene, men i stedet bruke våtromsmaling i en dyp, luksuriøs fargetone. Det ferdige badet ble både listefritt og fugefritt.

Baderom i Antique Brass

Baderommet er malt med våtromsmalingen LADY Aqua i fargen LADY 2011 Antique Brass. Baderomsinnredning og fliser fra Bella fliser og design. Med styling detaljer fra Kristina Dam studio.

–  Vi valgte våtromsmalingen LADY Aqua i fargen LADY 2011 Antique Brass både på veggene og i taket på baderommet. Det har gitt et helt silkematt resultat, og vi syns det gjør badet roligere og mer sofistikert. Helhetsinntrykket blir rett og slett mye bedre!

 LADY Aqua

LADY Aqua

 • Vakre, silkematte våtromsvegger
 • Inngår i Jotuns godkjente våtromssystem
 • Fuktbestandig
 • Dekkgaranti

Gang i 12182 Gentle Whisper

Den innbydende hallen i første etasje er malt med LADY Wonderwall i LADY 12182 Gentle Whisper. Dette er en behagelig greige farge hvor du tydelig ser spor av både beige og grå undertoner. 

Stue i LADY 8252 Green Harmony

Familiens tv-stue er perfekt for avslappende familiekos. Stuen er malt med LADY 8252 Green Harmony

LADY 8252 Green Harmony

Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger.

Foto: Annette Nordström

Styling: Boligen er stylet av Norstyled Interiørdesign studio. De fleste møbler og interiørdetaljer kan ses og forhandles hos Norstyled.

Arkitekt: Bjørn Elgesem | Renovasjonen er gjort av Heen bygg og innredning.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…

SERENE PRESENCE – Dempede pasteller

Det nye fargekartet STORIES inneholder 3 nye fargepaletter for 2023, og mange nye, vakre farger. I paletten SERENE PRESENCE møtes…

CURATED LIVING – sofistikert nostalgi

Fargepaletten CURATED LIVING fra det nye globale fargekartet STORIES er preget av sofistikert nostalgi, moderne nøytraler og spennende aksenter. Utforsk…

NATURALLY GROUNDED – Frodig fargeharmoni

Rustikke og jordnære fargeharmonier utgjør fokuset i fargefortellingen NATURALLY GROUNDED fra LADYs nye fargekart STORIES. Utforsk den naturlige fargepaletten her….