Stilsikker enebolig i klassiske pastellfarger

Stilsikker enebolig i klassiske pastellfarger

Med klassiske pastellfarger har stylist, designer og gründer Rikke Bye-Andersen, fra @rikkesroom skapt et stilsikkert hjem.

Totalforvandling av 60-tallshuset

Huset fra 60-tallet trengte en solid oppgradering da Rikke flyttet inn, og hvilken herlig og inspirerende vri hjemmet har fått. Fra døll 60-talls innredning og finish (ikke den kule 70-talls vibben), til stilig egenart i form av farger og møblement. Bli med inn for å se!

Kjøkken med steinplate og retro barkrakker.

Fargene, buen inn til gangen, barkrakkene i tre, olivengrene og den rålekre marmorbenken drar tankene til Middelhavet. Her er det lett å drømme seg bort! Kjøkkenet er malt med LADY 10245 Ginseng. Taket er malt i LADY 9918 Klassisk hvit. I entrén er det LADY 7637 Exhale.

Å sette sammen fargepaletter er noe av det morsomste jeg vet

Bruk tid på fargevalget

Rikke har pusset opp både leiligheter og hus, og hun starter alltid med å sette opp et moodboard.

– Jeg finner rom og interiører som har farger jeg liker, og som fanger oppmerksomheten min. Til dette bruker jeg Pinterest mye. Når jeg har opparbeidet meg en fargepalett, går jeg nærmere inn på selve fargene for å se hvor de ulike fargene skal brukes og hvilke aksentfarger som kan brukes som «krydder», forteller Rikke.

Jotun LADY har egen Pinterest-konto, som du kan følge her :)

Kvinne foran gul vegg malt med Jotun LADY

Rikke foran veggen i stuen som er malt med den dempede gule pastellfargen LADY 10245 Ginseng. De kule bildene, stolen og den store grønne planten sørger for et helhetlig og råkult uttrykk. For optimalt resultat har Rikke malt veggen med LADY Pure Color. Foto: Filippa Tredal

For Rikke har det alltid vært viktig å jobbe med å få det personlig, og velge de fargene og den innredningen man selv liker. Her gjelder det og ikke herme etter naboen, men gjøre hjemmet til sitt eget.

– Hjemmet er jo et sted vi skal kunne bo og slappe av, så det er viktig å være helt fornøyd og nyte omgivelsene. Derfor bør du bruke litt tid på å gjøre det til ditt, og ikke bare kaste deg på den siste trenden, forklarer hun.

Soverom og send i ulike rosatoner

Både vegger, tak og lister på soverommet er malt med LADY 12120 Desert Pink. En herlig myk pastellfarge som lar roen senke seg. Veggene er malt med LADY Pure Color, og i taket er det LADY Perfection. Foto: Filippa Tredal

Trygghet og kvalitet

For Rikke har Jotun og LADY alltid vært ensbetydende med kvalitet og trygghet. Hun liker godt at malingen har ulike glansgrader og er spesielt glad i supermatt finish selv.

Jeg har alltid blitt fornøyd med resultatet når jeg bruker Jotun og LADY sine produkter.

Hun er også svært glad for at det i større omfang nå også males både tak, lister, vinduer og dører.

– Jeg er stor fan av å male vegger, tak og list i samme farge og noe jeg ofte har anbefalt i prosjekter. Kundene mine har ofte blitt veldig positivt overrasket når de har fulgt rådene om å male alt, og ikke bare veggene. I eksempelvis nybygg, som ofte kan bli litt kalde og sterile, utgjør det mye å male dører og lister for å få et mer helhetlig og litt mer ekslusivt og hyggelig uttrykk.

Ulike pasteller i gang, entre og soverom. Foto.

Funky farger og former gjør Rikkes hjem til en fornøyelse for øyet. Legg spesielt merke til det malte taket på soverommet. Veggene i forkant er malt med LADY 10245 Ginseng. I entrén er det malt med LADY 7637 Exhale, og hele soverommet er malt med LADY 12120 Desert Pink.

Inspirasjon fra Jotuns fargekart

Fargekartene til Jotun har spilt en viktig rolle for Rikke i jakten på inspirasjon og hvilken produsent hun velger.

– Jeg elsker å jobbe med farger og blir lett revet med i de lekre fargekartene til Jotun LADY, sier Rikke entusiastisk.

Trapp ned til kjeller med sofa under trapp. Foto.
Trappen ned til kjelleren er malt med den glade ferskenrosa LADY 2011 Antique Brass, og trappeoppganen er malt med LADY 2040 Lys Granitt.
Herlig å se et hjem med kule og glade pastellfarger! Vi digger hvordan du har gjort det, Rikke!
For best resultat har Rikke brukt LADY Pure Color på vegger, Lady Supreme Finish til panel og trapp, og Lady Perfection i taket.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Flere tips til bruk av pastellfarger

For ytterligere tips til hvordan du kan bruke pastellfarger, se flere bloggartikler her.
Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…