Strøken hytte ved foten av Gaustatoppen

Strøken hytte ved foten av Gaustatoppen

I sesongavslutningen byr Eventyrlig Oppussing og Halvor Bakke på et fantastisk prosjekt! – Se bildene fra hytta med utsikt til Gaustatoppen.

Eventyrlig ved Gaustatoppen

For en magisk beliggenhet! Familiehytta ligger tett ved fjellvannet, omgitt av vakker natur på høyfjellet i Telemark. I løpet av en knapp uke blir det store forandringer, når Halvor Bakke vil ha et strammere estetisk uttrykk på hytteinteriøret.

Stua deles opp i flere soner, slik at man kan nyte utsikten både fra spisebordet og den nye sofakroken. Fargepaletten er mørkere, og de lune fargene kler hytta godt. – Foto: Ragnar Hartvig

Oppholdsrom med utsikt

Halvor har planlagt å sette inn gedigne panoramavinduer, som virkelig åpner for den magiske utsikten mot Gaustatoppen. Gutta får seg litt av en overraskelse da de oppdager at hele endeveggen er bygget i lecablokker. Jobben blir omfattende for å få det hele på plass, men resultatet blir enestående og er vel verd jobben!

Panoramavinduene er virkelig magiske! Med så mye naturlig lys, kan fargepaletten gjerne bli mørkere. Paneltaket og dragene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 9938 Dempet Sort. Den samme fargen er brukt på vinduene.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

LADY 9938 Dempet Sort

En nøytral gråaktig sort tone. Lekker kontrast til det meste for de som liker skape, mørke kontraster i interiøret. Kan benyttes til de fleste hvite toner, samt alle andre kulørte farger.

Det som tidligere var soverom, er innlemmet i det store oppholdsrommet. Her blir det en koselig sofakrok med fjellutsikt. – Dørene som er gjenbrukt i hytta ble først grunnet med Jotun Kvist og Sperregrunning, deretter malt med  LADY Supreme Finish Silkematt 9938 Dempet Sort.

Naturlig kunstverk med silhuetten av Gaustatoppen. 

Nytt kjøkken

På kjøkkenet er alt byttet ut, og den nye innredningen fra JKE passer perfekt inn. Legg også merke til de lekre flisene i grønn marmor, som er laget etter mal fra Eventyrlig Oppussing sin logo.  

Lekkert kjøkken fra JKE med fingertappede skuffer og sorte detaljer. Tak: LADY Supreme Finish Silkematt 9938 Dempet Sort.

De nye glassdørene mellom kjøkken og stue strammer opp, og gir fin kontrast til tømmerveggene.

Mørke farger bidrar til at man sover bedre!

Fars nye soverom

I annekset får far sin nye sovehule, med en solid, plassbygget seng, som er Oles verk. Han har kledd inn rammen i gamle materialer, og sengen passer ypperlig til fjellhytta.

Halvor malte panelveggene med LADY Supreme Finish 8494 Organic Green. Fargen henter opp omgivelsenes grønne nyanser, og gir en dempet ro til soverommet. – Forskning viser at rødt og hvitt er farger som fungerer dårligst på soverommet, sier Halvor. -Mørke farger derimot, bidrar til at man sover bedre!

Fra roterom i annekset – til den lekreste suite til far! Sengen er laget av gamle materialer, og kappflatene ble beiset med  LADY Pure Nature Interiørbeis 9041 Drivved.

Veggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 8494 Organic Green mens takpanelet ble beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis 9044 Kullsort.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

For mer inspirasjon i samme stil, les om tømmerhytta på Rennebu her.

Hipt til gangen

Taket i gangen blir også malt i Dempet Sort, mens veggene får den kule brunfargen 10965 Hipster Brown, malt i Silkematt glansgrad med LADY Supreme Finish.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Ole lager også et digert speil til gangen, som er rammet inn av gamle materialer. Dette blir satt inn der det tidligere sto en dør; for en smart løsning!

Slik ble hytta utendørs

De store panoramavinduene er satt inn i hele endeveggen på hytta, og står i fin stil med hyttas arkitektur.

Hytta ved Gaustatoppen

En mørbeiset hytte passer nydelig til høstfarger på fjellet! Vinduene er malt med Dryglin Nordic Extreme Vindu og Dør 1453 Bomull.  

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Vår suverent beste til vindu og dør
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Nesten som på en båt! Utsikten er upåklagelig!

Siste tur for denne gang

Eventyrlig Oppussing har laget noen fantastiske prosjekter i høst, og det har vært en fryd å være med på reisen fra hytte til hytte. Takk for alle fine turer og prosjekter i år – vi gleder oss allerede til neste sesong!

Halvor Bakke-Eventyrlig Oppussing

Jotun LADY er stolt samarbeidspartner med Eventyrlig Oppussing og denne fine gjengen: Ole Rosén-Lystrup, Ole Torkel Gjerset og Halvor Bakke.

Her finner du mer informasjon om materialer og produkter i denne episoden.  – Du kan se alle episoder av Eventyrlig Oppussing på Viaplay/Viasat eller på TV3 – og lese våre reportasjer her på bloggen.

Foto: Ragnar Hartvig

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…