Ung stue i gammel villa

Ung stue i gammel villa

Fra oppussingskaos – til moderne stue i en behagelig fargepalett! Tid for hjem tok oppdraget med oppussingen av en leilighet i en gammel villa.

Stor oppussingsoppgave

Det unge paret vi møter i denne episoden har kjøpt en leilighet i en vakker, eldre trevilla. De har startet oppussingen med stor iver, og det viser seg å være en stor oppgave.

Med god hjelp fra Tid for hjem, håper de å få en moderne og bruksvennlig stue med fine detaljer fra det opprinnelige interiøret. De ønsker å beholde sjarmen med det gamle huset, og har tatt vare på alt av gammelt listverk og andre detaljer under demontering av stuerommet.

FØR oppussing med Tid for hjem

Designers plan

Det er Astrid Sætran som er designer for dette prosjektet. Hun vil ta vare på de gamle detaljene, og samtidig gjøre rommet moderne og funksjonelt.

– Og her er det mye som skal gjøres! Møbler og hyller skal bygges. Vegger og tak skal gipses, sparkles og males. For å ta vare på så mye som mulig av det opprinnelige, blir alt av gammelt listverk samt gipsrosett til taket nennsomt restaurert.

Vakkert tak med rosetter

Et fargesatt tak med rosetter blir kronen på verket! Lister og himling malt med LADY Perfection takmaling i fargen 0394 Varmgrå. Den matte takmalingen sikrer perfekt, matt finish – og kan fås i et stort utvalg farger!

Hyllene rundt døren er laget av møbelplater i kryssfinér. De ble grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, så sparklet – og tilslutt malt med LADY Supreme Finish Halvblank, farge 0394 Varmgrå. Døren har fått samme behandling, og gjemmes nærmest inn mellom hyllene på en diskret måte.

Tid for hjem - ung stue

Det gjelder å ikke slurve med grunnarbeidet når man skal ta vare på så flotte, gamle detaljer! Det gamle, opprinnelige listverket ble grundig vasket med Jotun Spesialvask før maling, deretter slipt med slipesvamper i ulike grovheter. Så ble det grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, sparklet og fuget med Jotun Malerfug. Tilslutt males to toppstrøk med LADY Perfection takmaling i fargen 0394 Varmgrå

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

LADY 0394 Varmgrå

En lun gråtone. Dette er en svært god gråtone for deg som ønsker varme grå farger i interiøret. Dette har vært en favoritt blant Jotuns gråtoner i mange år! Fungerer godt til andre gråtoner som 12077 Sheer Grey, 1024 Tidløs, 1352 Form, Washed Linen eller 1376 Frostrøyk. 0394 Varmgrå fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Tips fra Einar

Einar nyter å male tak og lister i en annen farge enn hvitt! Få tipsene hans her:

Levende overflater med kalkmaling

Veggene er først grunnet med Jotun Kvist- og Sperregrunning, deretter malt ett strøk med LADY Balance, farge 10679 Washed Linen. Til slutt ett toppstrøk med LADY Minerals kalkmaling, farge 10679 Washed Linen, som er en litt lysere nyanse enn den som ble valgt til taket.

Ved å velge den samme fargen rundt vinduene som i taket, får rommet en god helhet. I stuedelen ble derfor alt av listverk rundt vindu og dører, samt gulvlister grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, og malt med LADY Supreme Finish Halvblank, farge 0394 Varmgrå.

Tid for hjem - ung stue

Sofaen (fra Eilersen) i brent oransje passer perfekt til de lune gråtonene i rommet.

Tips! Jotun Kvist- og Sperregrunning sperrer for skjolder og ujevne farger i underlaget, slik at det ikke «sladrer» gjennom kalkmalingen. Se hvordan du maler med kalkmaling her!

 LADY Balance

LADY Balance

 • matt, vakkert utseende
 • dokumentert god for inneklima
 • lukter minimalt
 • dekkgaranti
 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

LADY 10679 Washed Linen

En varm gråbeige tone. Fargen er akkurat passe myk og lun på veggen. Fargen kan minne litt om Kalk, men den er noe mindre rødlig. Det betyr at den passer langt bedre til Egghvit og Bomull.

Blå sone

En raus, innebygd daybed omgitt av hyller, gir stuen et ekstra rom i rommet. Den vakre dype, blåfarge rammer inn den lille sonen for lesing og ro. Både tak og vegger har fått en mønstret tapet.

Listverket rundt vinduene, samt balkongdøren, gulvlistene og hyllen i den blå avdelingen, er malt med LADY Supreme Finish Halvblank, i fargen 5455 Industrial Blue.

Tid for hjem - ung stue Tid for hjem - ung stue

Alt av hyller og skap er spesiallaget til prosjektet. De fine rottingdetaljene passer flott inn i et klassisk hus som dette!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Engelsk peis

Den nye peisinnsatsen har en klassisk stil, men oppleves allikevel moderne med steinplatene og omrammingen rundt. Rammen rundt peisen er av gips, og den ble grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, og malt med LADY Supreme Finish Matt, farge 9938 Dempet Sort.

Tid for hjem - ung stueTid for hjem - ung stue

Behagelig fargepalett som passer en gammel villa

Lune, varme grånyanser i møte med dyp blå og sort passer meget godt inn i den gamle villaen! Den store sofaen i brent oransje blir en flott blikkfang og kontrast til de dempede fargene på de store overflatene.

Fikk du med deg den første episoden i årets sesong? Se hele saken her! 

Du kan lese mer om produktene som er brukt på TV 2 sine sider.

Foto: Pandora Film/TV 2.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Nytt fargekart fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2024, med tittelen CANVAS. Her kan du utforske de ulike fargeretningene,  – bli…

Naturlige kombinasjoner med nabofarger

Det nye fargekartet CANVAS fra Jotun LADY inneholder nye, inspirerende fargetoner og gode tips til hvordan du kan skape behagelige…

Monokrom fargeharmoni

Det nye fargekartet fra Jotun LADY – CANVAS – inneholder mange lekre, nye fargekombinasjoner og gode tips til hvordan du…

Deilig minimalisme med nøytrale nyanser

Det nye fargekartet CANVAS fra Jotun LADY inneholder nye, vakre fargenyanser! Her kan du lese mer om hvordan du kan…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Følg oppussingsprosjektet til Marte Bratberg

Marte Bratberg og familien har kjøpt drømmeboligen på Tåsen i Oslo. Her har de i tillegg det Marte beskriver som…