Våre beste tips til fornyelse med maling!

Våre beste tips til fornyelse med maling!

Fornyelse med maling og nye farger gir umiddelbart effekt! LADY Pure Color 5489 Free Spirit er en optimistisk farge – vakker i kombinasjon med 11175 Adventure, som er brukt rundt vinduet.

Maling er magi!

Få ting gir større effekt til et rom enn farger og maling. Med en relativt liten innsats – og til en billig penge, kan du skape magiske forandringer!

Få noen av våre beste tips til hvordan du kan skape fornyelse hjemme med maling.

1. Fra bruktfunn til designmøbel!

Ved første øyekast ser bordet ut som et kostbart designmøbel. Men det er det ikke! Mal et bruktkupp med favorittfargen din – og få det til å passe perfekt inn i interiøret.

LADY-7637-Exhale_LADY-20142-Daydream

Bordet er malt med LADY Supreme Finish 20142 Daydream, og står i vakker kontrast til de supermatte veggene som er malt med LADY Pure Color 7637 Exhale. 

Skap magi i interiøret med noen strøk med maling!

2. Ulike glansgrader skaper kontraster!

Ved å bruke litt høyere glans på vakre detaljer som dører og lister, vil de stå fram i møte med matte vegger og tak.

Grounded Red og Lively Red

Døren er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i fargen 20144 Grounded Red, og står i vakker kontrast til supermatte vegger i fargen LADY Pure Color 20143 Lively Red.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

3. Skap taktilitet med kalkmaling!

Her er den nederste delen av veggen malt med LADY Minerals kalkmaling, mens den øverste delen er malt med supermatte LADY Pure Color. Selv om fargen er 4629 Skyggeblå på hele veggen, gir kombinasjonen av to ulike malingstyper en vakker, taktil effekt.

LADY 4269 Skyggeblå

Kalkmalingen LADY Minerals gir taktilitet og struktur til veggen. 

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

4. Få tøffe vegger med «betonglook»!

Har du et rom med glassfiberstrie som er umulig å fjerne? Eller andre ujevne vegger som roper etter fornyelse? LADY Minerals Revive er en veggfornyer som forvandler vegger med glassfiberstrie og ujevne underlag, til vakre, slette vegger med et mineralsk utseende. Les mer om fremgangsmåten og se -slik-gjør-du-film her.

LADY Minerals Revive

Stor fornyelse med maling! Tøffe vegger med LADY Minerals Revive 8252 Green Harmony. Se flere farger i fargekartet til produktet her.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • Naturlig, mineralsk veggfornyer
 • Levende overflate med unikt fargeuttrykk
 • Tidsriktig fornyelse
 • Kommer i vakre LADY-farger

5. Mal taket!

Ved å fargesette taket i samme farge som veggene, viskes overgangen mellom de ulike flatene nesten helt ut. På denne måten kan du skape en god og lun atmosfære i rommet.

Et lunt soverom!

Skap fornyelse ved å male taket – og bruk LADY Perfection takmaling for perfekt matt finish. Veggene er malt med LADY Pure Color – alt i fargen 12075 Soothing Beige.

Tips! Nå kan du få over 200 ulike farger i takmalingen LADY Perfection!

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Fargesett detaljene

Taket er malt med LADY Perfection 20047 Blushing Peach, og veggene i samme farge med LADY Pure Color.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

6. Fargesett med ton-i-ton farger!

Fargesetting med ulike nyanser av samme farge er lekkert. Rommet vil oppleves harmonisk og elegant, og får trygge og diskrete overganger mellom fargene.

Les mer om fargesetting med ton-i-ton farger her.

Nye blåfarger fra Jotun LADY

Her har vi kombinert LADY Pure Color 5455 Industrial Blue og 5044 Blåis. (Blåis er den lyseste, dvs. fargen på høyre side.)

7. Skap dynamiske fargekontraster!

Rødt og blått er et eksempel på to nabofarger. En slik fargekombinasjon kan uten tvil bli spennende! Vi satt sammen den nye, deilige blåfargen 5490 Serene Blue og den livlige røde 20143 Lively Red. Sammen skaper de fargeglade vibrasjoner for den som er glad i å omgi seg med farger!

LADY-20143-Lively-Red-490-Serene-Blue

LADY Pure Color 20143 Lively Red og 5490 Serene Blue er en livlig kombinasjon! Les mer om kombinasjoner av nabofarger her.

8. Fornyelse med fargerike detaljer!

Med en dus og dempet basefarge som 7637 Exhale, kan du skape lekre kontraster med fargerike detaljer! Vi har malt hyllene i fargen 10001 Dijon Yellow. tips til hvordan du maler lakkerte hyller her!

LADY-7637-Exhale_LADY-10001-Dijon-Yellow

Hyllene i nisjen er malt LADY Supreme Finish Superblank 10001 Dijon Yellow, og skaper dynamikk; både med kontrastfarge og glans. Veggene har fått Supermatt finish med LADY Pure Color 7637 Exhale.

9. La fargene løfte fram – eller skjule!

Noen ganger vil du løfte fram detaljer – som hyllene i bildet over. Mens i andre rom vil du skjule eller dempe inntrykket. Her har vi malt skapdørene på soverommet i samme farge som veggen, slik at skapet blir en diskret del av veggen.

LADY-Supreme-finish 12083 DEVINE

Skapdørene er malt med LADY Supreme Finish Halvblank 12083 Devine, og veggene med den matte veggmalingen, LADY Wonderwall i samme farge.

10. Skap soner med ulike farger!

La fargene fremheve en del av rommet, eller som her – det tilstøtende rommet. Sovealkoven er fargesatt med en deilig, dempet ferskenfarge.

Fargetrender vår 2019

Døren er malt med LADY Supreme Finish Halvblank 12083 Devine. Veggen foran med LADY Supreme Finish Matt 1024 Tidløs, og innerst er det malt med LADY Supreme Finish Silkematt 12083 Devine.

11. Fremhev treverket med beis!

Ønsker du detaljer av tre i interiøret, er en beiset panelvegg enkelt å få til. Kombinasjonen av interiørbeis og kalkmaling gir en rustikk stil, som fungerer utmerket både på hytta og i mer urbane strøk!

Nye beisfarger

LADY Pure Nature 90015 Høstbrun og LADY Minerals 10679 Washed Linen. 

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

12. Lag lekne løsninger – del opp veggen!

Skap en spennende effekt ved å dele opp veggen i to ulike farger! Her har vi også gjort samme inndeling på vinduet – kult, eller hva?! Og hvorfor ikke velge litt «sære» fargekombinasjoner i samme slengen! Det er lov å leke med farger…

Veggen er delt opp i LADY Pure Color 1362 Olive Brown og 10001 Dijon Yellow. Taket er malt med LADY Perfection 1625 Sjel.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….