Hvordan fargesette med ton-i-ton farger!

Hvordan fargesette med ton-i-ton farger!

Fargesetting med ulike nyanser av samme farge er lekkert! Her er veggene er malt med LADY Pure Color 20143 Lively Red, og dør og lister med LADY Supreme Finish Superblank 20144 Grounded Red.  

Ton-i-ton farger

En av de enkleste måtene å fargesette på, er å benytte kulørtonelike farger – også kjent som ton-i-ton farger, eller farger fra samme fargefamilie. Man tar utgangspunkt i en farge fra et punkt på fargesirkelen. For eksempel Y30R, som er den siste delen av NCS koden.

Deretter finner man farger med samme kulørtone, men med ulik nyanse, altså ulik sorthet og fargestyrke (kulørthet). Det vil si at fargene kan opptre som både lyse, mellomtonet eller sterkt kulørte farger, men med kulørtonen Y30R som et felles utgangspunkt.

Lær mer om hvordan du leser NCS koder!

Med en slik fargesetting får du et harmonisk og elegant uttrykk, med trygge og diskret fargeoverganger.

ton-i-ton farger

Et eksempel på dette er fargene LADY 2024 Senses og LADY 20120 Organic Red. Disse fargene har hhv. NCS kode S3010-Y50R og 4914-Y55R,

Kulørtonelike farger

Selv om fargene ikke har eksakt samme kulørtone, men tilnærmet lik kulørtone, vil de estetisk sett likevel kunne fungere sammen. Med en slik fargesetting får du et harmonisk og elegant uttrykk, med trygge og diskret fargeoverganger.

Mange fargesetter i dag med denne metoden uten å kanskje tenke igjennom det. Svært mange av oss har en eller annen gang falt for en farge, la oss si en grå farge, og deretter benyttet en lysere og en mørkere utgave av samme farge, for å skape en helhetlig fargepalett.

Farger som 1024 Tidløs, 1973 Anitkkgrå, 1032 Grå Harmoni, 1462 Grå Skifer og 1434 Elegant er gode eksempler på farger som er kulørtonelike:

I LADYs fargekart finner man eksempler hvor nettopp gråtonene 1462 Grå Skifer og 1434 Elegant er benyttet sammen:

Curious Mind + Elegant og Grå Skifer

En smal stripe i mørk grå, 1434 Elegant – ton-i-ton med den nederst delen av veggen, i den litt lysere gulaktige grå, 1462 Grå Skifer. En tøff og maskulin kombinasjon i møte med LADY Wonderwall 11174 Curious Mind – som er den øverste fargen.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

Tips om kulørtonelik fargesetting

Se filmen og få enda flere råd her!

Kulørte ton-i-ton nyanser

Vi har også mer kulørte eksempler som 20143 Lively Red og 20144 Grounded Red. De er også kulørtonelike og utfyller hverandre derfor utrolig godt. Ved å leke med ulike glansgrader, får man fram enda en dimensjon, og kan gjøre interiøret enda mer lekent og elegant.

to-i-ton fargesetting

Veggene er malt med LADY Pure Color 20143 Lively Red, og dør og lister med LADY Supreme Finish Superblank 20144 Grounded Red. Legg også merket til det det helmatte taket; LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Her har vi lekt med kulørtonelike farger – og fargefelter, men beholdt en matt glansgrad hele veien. Dette kan også skape en morsom effekt!

Fine fargefelter!

Den lyseste grønne fargen er 7629 Antique Green – og den mørkeste er 7613 Northern Mystic. Veggen er malt supermatt med LADY Pure Color og døren med LADY Supreme Finish Matt.

Flere vakre kombinasjoner!

Nye blåfarger fra Jotun LADY

Her har vi kombinert 5455 Industrial Blue og 5044 Blåis. (Blåis er den lyseste, dvs. fargen på høyre side.)

En av våre nyeste farger, 11175 Adventure, er vakker i ton-i-ton kombinasjon med 12083 Devine!

ton-i-ton farger

Med LADY Wonderwall 11175 Adventure kan du være trygg på at veggene holder seg vakre! Med en bekymring mindre kan du drømme deg bort, og heller tenke på neste reisemål! 

På bildet til høyre er skapdørene malt med LADY Supreme Finish Halvblank 12083 Devine.

Tips om fargesetting!

Les flere saker som kan hjelpe deg med å velge farger som passer sammen:

Fargesetting med nyanselike farger

Fargesetting med nabofarger

Fargesetting med kontraster – komplementærfarger

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Harmoniske farger hos energiske Alfa

Det ble harmonisk med nye farger på vegger og tak hos Alfa Krogh. Tak: LADY Perfection 10678 Space, vegg: LADY…

Fargesetting med energiske farger

Energiske farger i interiøret gir glede og inspirasjon! Les om hvordan du kan fargesette hjemmet med fargepaletten «PLAYFUL».  Energiske farger…

Tips til varme og harmoniske fargekombinasjoner

Trenger du gode tips til fargekombinasjoner? I fargepaletten «Embrace» finnes et vell av alternativer – Les noen av fargesjef Nina…

Beroligende farger i vakkert samspill

Beroligende farger gir rom for refleksjon og samhold. Fargepaletten «CHERISH» inspirerer til myke kombinasjoner. Bilde over: Vegg: LADY Wonderwall 12182…

Våre vakreste farger – Nytt fargekart!

I fargekartet «Våre vakreste farger» finner du mange tips og trygge, gode interiørfarger. Fargene på bildet er to av våre…

Nye farger i LADY Minerals kalkmaling!

 – Nå er det mange nye farger tilgjengelig i LADY Minerals kalkmaling og LADY Minerals Revive! – Se alle fargene…