Våre Vakreste Farger – Fargekartet som hjelper deg

Våre Vakreste Farger – Fargekartet som hjelper deg

I fargekartet «Våre vakreste farger» finner du mange tips og trygge, gode interiørfarger.  7629 Antique Green (vegg i front) og 7628 Treasure (vegg bak) har fått plass i det oppdaterte fargekartet. Dørene er malt med LADY Supreme Finish Halvblank 12078 Comfort Grey.

Din guide til riktig veggfarge

De aller fleste av oss har nok følt behovet for tips og gode råd når det kommer til fargevalg! Vi har derfor utviklet det unike fargekartet Våre Vakreste Farger, som er et smart verktøy. Det er designet både for den proffe fargeeksperten – og for alle andre som ønsker mer hjelp! Fargekartet består av et stort utvalg av gode, trygge farger som vi garanterer blir vakre på store veggflater.

La oss hjelpe deg til å finne fargene og kombinasjonene, som passer til ditt hjem og din stil!

Fargetrender vår 2019

Døren er malt med  LADY Supreme Finish Halvblank 12083 Devine. Veggen foran med LADY Supreme Finish Matt 1024 Tidløs, og innerst er det malt med LADY Supreme Finish Silkematt 12083 Devine.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Mange nye farger!

Fargekartet «Våre vakreste farger» skal alltid gjenspeile de aller beste og mest tidsriktige LADY-fargene. Denne sesongen har vi fått plass til 11 nyheter, som har vært i markedet gjennom LADYs trendfargekart.

Våre vakreste farger 2019

Nyanser av fersken og rød-rosa

Det er tre nye farger i den «rød-rosa-fersken» kategorien. Vi har allerede introdusert den lekre fargen 12083 Devine i bildet over. Dette er en lys, gyllen og dempet ferskenfarge. Ønsker du en enda lysere nyanse, kan vi anbefale 10290 Soft Touch. Denne er også dempet og har litt «grålighet» i seg.

Til sist har vi 20120 Organic Red; som er en lun og kompleks farge. Den er mer rød-rosa enn de to tidligere nevnte fargene, og matcher lekkert rosaaktige nyanser som 2024 Senses eller 12086 Rustic Pink.

LADY 10290 Soft Touch.LADY 12083 Devine.LADY 20120 Organic Red.

LADY Pure Color 20120 Organic Red

LADY Pure Color 20120 Organic Red skaper en lun stemning på kjøkkenet!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Nye gule farger

Vi har også fått med to nye gule nyanser i fargekartet, nemlig 12082 Refined Yellow og  12080 Soft Radiance. Begge de to fargene er dempede og behagelige å omgi seg med, og de er fine i møte med gulaktige hvitnyanser som 1001 Egghvit og 1453 Bomull. Se flere matchende farger her.

Den gylne fargefamilien

En elegant gulfarge! LADY Pure Color 12080 Soft Radiance.

Jotun LADY Fargekart 2019

LADY Pure Color 12082 Refined Yellow. For en harmonisk helhet, har vi malt gulvlistene i samme farge i LADY Supreme Finish Matt

Perfekte nøytrale nyanser

Noe av det mest utfordrende ved fargesetting, kan være å finne de perfekte «nøytralene»!

Denne gangen har vi tatt inn tre nye, vakre nøytraler som dere vil elske! I den gylne, beige skalaen har 12075 Soothing Beige kommet inn.

LADY 12075 Soothing Beige

Hvorfor ikke velge den samme fargen både på vegg og i taket? Se hvor fint soverommet ble med LADY Perfection takmaling og LADY Pure Color på veggene – i fargen 12075 Soothing Beige.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Lune gråtoner

To nye, lune gråtoner har også fått plass i fargekartet; 12077 Sheer Grey og 12078 Comfort Grey. Dette er også to gode og anvendelige «nøytrale» nyanser.

Sheer Grey

LADY Pure Color 12077 Sheer Grey er en lun og lys grånyanse. Bordet er malt med LADY Supreme Finish Matt 1622 Refleksjon.

LADY 12078 Comfort Grey

Lekkert med superblank glansgrad i LADY Supreme Finish! Fargen er 12078 Comfort Grey. Les mer om de tøffe panelveggene her!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Herlige nye grønnfarger!

Vi har introdusert mange nyheter innenfor den grønne fargefamilien i de siste årene. Tre populære nyheter har nå fått plass i fargekartet!
Den mørke og mystiske, 7613 Northern Mystic, den lekre mellomtonen 7629 Antique Green – og den lysere 7628 Treasure. (Se også bilde øverst i saken).

Fargesett detaljene

Grønne bestselgere! Her har vi kombinert LADY 7629 Antique Green med LADY 7613 Northern Mystic,. Her har vi også malt døren slik at den går mer i ett med veggen. Les mer om våre grønne nyanser her.

Merking av farger

Både bruk av mer farger i taket og maling med kalkmaling er store tendenser i tiden! Jotun utvider derfor kontinuerlig sortimentet av farger som kan blandes i LADY Perfection takmaling og LADY Minerals.

 1. Totalt har vi over 80 farger tilgjengelig i LADY Minerals! I fargekartet «Våre vakreste farger» er 55 av disse fargene presentert – og markert med en liten stjerne. På denne måten er det lett å se hvilke farger i dette kartet som også finnes i vår kalkmaling.
 2. Alle fargene som er merket med en liten sirkel med prikk, kan blandes i takmalingen LADY Perfection. Totalt har Jotun over 100 farger som kan blandes i takmalingen!
 3. NYTT i år er alle fargene som er merket med firkant – som symboliserer veggfornyeren LADY Minerals Revive! Nå er det over 30 farger som kan blandes i dette nye produktet.

lameller / merking i fargekart

Alle disse fire fargene er merket med sirkel og stjerne, og kan blandes i takmalingen LADY Perfection og LADY Minerals kalkmaling. I tillegg kan Evening Green som er merket med firkant, blandes i LADY Minerals Revive!  

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • Naturlig, mineralsk veggfornyer
 • Levende overflate med unikt fargeuttrykk
 • Tidsriktig fornyelse
 • Kommer i vakre LADY-farger

Delikate fargekombinasjoner

Fargene i fargekartet er nøye utvalgt og gruppert slik at du enkelt kan finne passende kombinasjoner. Hele tiden har fargeekspertene fokus på at fargen skal være vakker på en stor vegg, og at fargen skal gjøre hjemmet ditt behagelig å være i.

Før du velger farge er det smart å vurdere lysforhold, og andre elementer i interiøret, som kan ha stor påvirkning på fargene. Vi anbefaler deg derfor å gjøre ditt endelige valg ved hjelp av en større fargeprøve eller ved å male et oppstrøk på en vegg med Jotun Fargeprøve Interiør i det rommet som du skal male.
Et godt tips er å male opp fargeprøver på veggen hjemme! Da vil du se hvordan fargen ser ut i de riktige omgivelsene hjemme hos deg.

Finn fargeprøver i JOTUN FARGESENTER

Samtlige av fargene i fargekartet «Våre vakreste farger» finnes i større fargeprøver hos de aller fleste av Jotuns forhandlere! Og hele 62 av disse presenteres i tillegg på ekstra store fargeprøver i A3-format. Dette gir deg et ekstra godt utgangspunkt for riktig fargevalg.

Tips! Bak på alle fargeprøvene finner du også anbefalte kombinasjons-farger fra våre fargedesignere.

Våre vakreste farger

Se jotun.no for å finne din nærmeste forhandler.

Store fargeprøver gjør det enkelt å velge

Jotuns Fargesenter Inne, inneholder i tillegg en egen trendseksjon med de aller nyeste fargene! Disse er hentet fra det siste LADY fargekartet som du også kan finne i butikkene nå.

Finn riktig maling

Når du endelig har valgt den perfekte fargenyansen, er det på tide å finne det beste produktet til din malejobb!
Uansett størrelsen på ditt prosjekt, er det noen egenskaper som er viktig for en interiørmaling. Den skal være lett å påføre, gi jevn og god dekkevne, ha lite sprut – og produktet må gi den fargen du har valgt.
Når du velger en interiørmaling fra Jotun kan du være trygg på at produktet leverer på alle disse egenskapene. I fargekartet finner du mange tips til hvilken maling som dekker dine behov.

Her finner du flere nyttige filmer som gir gode tips om påføring.

Kunsten å lage farger

Jotun Fargetrygghet er et nøkkelord for alle Jotuns malinger. Bruker du Jotun sine produkter blandet over Jotuns blandemaskiner, kan du være helt sikker på at malingfargen du velger er den samme som den du finner i fargekartet.

Vil du vite mer om hvordan vi utvikler våre farger? Ta en titt på denne filmen!

Fargekartet finner du hos din nærmeste Jotun-forhandler, eller du kan bestille det her.

Lykke til med fargevalget!

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…