14.01.2013

DIY: Geometrisk vegg i vårens farger

DIY: Geometrisk vegg i vårens farger

Før og etter, geometrisk vegg i vårens farger

Aller først: Riktig godt nytt år! Med nytt år får jeg som oftest et stort behov for fornying, og i år har jeg virkelig svingt meg med malerkosten! Geometriske former og mønstre er en stor trend som vi tar med oss videre inn i 2013, og trekanter, sekskanter og harlekinruter skaper enkle og rene blikkfang både på små detaljer og på større flater. Da vi skulle pusse opp gangen i andre etasje, ble jeg inspirert til å lage min egen geometriske vegg, med utgangspunkt i likesidede trekanter. En jobb som er utrolig morsom, men litt pirkete, så forbered deg på å ha tunga rett i munnen om du vil la deg inspirere!

Veggen min måtte aller først bli ny. I gamle hus er det ofte mange rare løsninger, og hos oss var denne veggen et lappeteppe av ulik panel i dårlig stand. Akkurat her rev vi derfor det gamle panelet og satte opp en gipsplate i stedet – et perfekt slett underlag for maling i mønster. Gipsvegg, dør, dørhåndtak og listverk fikk grunning og to strøk Lady Pure Color Supermatt i hvitfargen 7236 Chi (som fikk tørke godt), før det var klart for å måle opp trekanter.

 

Vi laget en grundig skisse på hvordan vi ville fordele trekantene på veggen, og brukte målebånd for å sette punkter som i et koordinatsystem på veggen, for å vite hvor vi skulle sette maskeringstapen. En trekantet stållinjal for å rive tapen rett er lurt. Det er lurt å maskere i flere omganger, noen steder helt nødvendig da flere av mine trekanter skulle stå mot hverandre. Derfor startet vi med å maskere opp tre trekanter i første omgang. Da disse var malt med to strøk, tok jeg av maskeringstapen før siste strøk var tørket helt. Kantene blir skarpere om det ikke ligger maling mellom tapen og veggen. (Red. anm: et tips er å også male inne i trekanten med bakgrunnsfargen, her Chi, slik at det dekker over skjøten på maskeringstapen, for enda skarpere kanter). Så var det bare å fortsette med de resterende trekantene og repetere prosessen med maling og fjerning av tape. Lady Pure Color Supermatt tørker superfort, så hele denne prosessen tok ikke veldig lang tid. Jeg brukte omtrent en kveld og en morgen på dette.

Døren er nærmest kamuflert i veggen, noe jeg synes er en fin effekt skapt med maling. Ved å la mønsteret fortsette fra veggen til listverket til døren skapes det en helhet, og en nesten usynlig dør inn til badet.

Fargekoder som er brukt i prosjektet (hele veggen er malt med Lady Pure Color Supermatt): Petrolfargen: 6084 Sjøsmaragd. Den lyse blå/grå: 5262 Sval sjø. Den grå: 1032 Grå harmoni. Den friske gule: 10432 Spontan. Hvit: 7236 Chi

Utstyr som er kjekt å ha før du starter:

• Pensel og rulle (Jordans ”Ultimate” serie er helt klart ultimat! Min favorittpensel er skråskjært og helt super å jobbe med).

• Maskeringstape. Jeg anbefaler gjerne denne maskeringstapen: Tesa Precision Indoor (den er lysgul). Den lager fine rene overganger! Et tips er dessuten å male i lengderetningen til tapen, det skaper færre ujevnheter.

• Trekantet stållinjal, målebånd og blyant.

Lykke til med ditt geometriske prosjekt!

Se andre DIY prosjekter her.

Les om vårens farger her.

 

 

Vertical-separator
Ingrid

Ingrid » Interiørblogger

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode. Ingrid liker glade farger! Og så tar hun så vakre bilder!

Vertical-separator

KOMMENTARER

21.07.2015 Graphic Walls

[…] (images via Le Sojorner, A Beautiful Mess, Remodelista, PopSugar, Eric Trine, Vintage Revivals & Lady) […]

17.07.2015 Julie

Hei,
Vil Spontan passe til Sjøgløtt? Eller har dere andre forslag til en fin gulfarge som er skikkelig gul uten å bli skrikende?
På forhånd takk for svar :-)

03.08.2015 Jotun LADY svarer:

Hei og takk for din henvendelse. Vi er nå tilbake fra ferie. Hvis ditt spørsmål fortsatt er aktuelt ber vi deg legge det inn en gang til slik at du havner øverst i bunken. :O)

01.07.2015 25 idées déco avec des formes géométriques | Idée Créative

[…] vous êtes à la recherche d’un tuto, c’est par ici et si vous voulez voir les sources cliquez sur les images […]

18.05.2015 Decoración geométrica en casa | Habítala

[…] por las figuras geométricas puedes seguir estos pasos para tener una en casa! cortesía del sitio LADY. Los materiales que necesitamos para empezar […]

06.03.2015 Playing with colours: 8 Kid's Rooms Decorated with Paint – Petit & Small

[…] via […]

11.11.2014 Little Updates for Little Ones | Mid-Century Modern(ization)

[…] this blue sports theme print).  I’d love to add something of interest above his bed — something like this? — that would help the headboard stand […]

16.09.2014 Jugando con los colores: 8 habitaciones infantiles decoradas con pintura – DecoPeques

[…] vía […]

04.08.2014 Geometric Water | Moodboard #2 | Sofia Cardoso Blog

[…] (1.2.3.4.5.6.7) […]

10.04.2014 La geometría está de moda | el taller de las cosas bonitas

[…] 1 / 2 / 3 […]

13.02.2014 Darle vida a una Pared | La Casita de Robin

[…] les dejo el link aquí: DIY […]

05.11.2013 Jeanine

This is stunning! Really livens up the space! I would like to know if there is a way to follow your blog by EMAIL? If so, could you kindly share a link or the way to do so, in a response comment maybe? Many Thanks to you, from Canada! ;D

08.11.2013 Nina svarer:

Hi Jeanine :o) To follow our blog, you can use eg. bloglovin.com :) You can visit Ingrids blog here: http://blog.fjeldborg.no/.

23.05.2013 TO DIY OR NOT TO DIY

What a great make over!

we love the style!

We have shared your amazing fotos and tutorial on our blog:

http://todiyornottodiy.blogspot.pt/2013/04/pintura-geometrica.html

thanks for sharing such inspiring ideas!

all the best!

TO DIY OR NOT TO DIY

28.05.2013 Nina svarer:

Thank you for vissiting our blog, – and for leaving us a nice comment!
Greatings from the Lady team in Norway :-)

14.05.2013 Lacqueerisa

Absolutely wonderful! I love this wall and I love geometries – especially lovely edgy triangles! Thank you so much for sharing! Very inspiring indeed! ♥

11.04.2013 DIY – Formes géométriques | Weekly Design – Le blog du mobilier et de la déco design

[…] en détail sur ce blog, pour ceux qui parlent néerrlandais […]

06.04.2013 Geometrija | Dekorum.hr – najzanimljiviji interijeri i inspiracija za uređenje doma

[…] DIY zid 1     DIY zid 2 […]

26.03.2013 24 DIY Geométricos | Cosas Molonas | Blog de Inspiración & DIY |

[…] / 20 / 21 / 22 / 23 / […]

28.02.2013 #Amazewalls : Nina Marika

[…] 2/ Via Pinterest anyone now the original source? […]

01.03.2013 Nina svarer:

Thank you for sharing our LADY blog posts! This is our guest blogger Ingrid’s ( http://blog.fjeldborg.no/ ) fine post about the geometry trend. Painted with LADY Colors from LADY Spring & Summer collection 2013. Take a look; http://www.jotun.no/lady

18.02.2013 Un mur géométrique avant / après | Deco Décoration Design MyDz

[…] À découvrir sur Lady Inspiration […]

15.02.2013 Angle Delight: Geometric Trend Gets Edgy for Spring/Summer 2013 | Appliances Online @ Home

[…]  Lady / Right: Weekday […]

14.02.2013 Pura geometría | Entretantomagazine

[…] los patters o estampados más trendy del momento. Pintada sobre paredes total White con un sencillo DIY, en forma de wallpaper, en ropa de hogar o en ilustraciones como las de la artista Kristina […]

06.02.2013 Decor: Como fazer uma pintura geométrica « Blog da Lori |

[…] Confira o passo a passo aqui: http://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/diy-geometrisk-vegg-i-varens-farger/ […]

31.01.2013 25 idées déco avec des formes géométriques | Idée Créative

[…] vous êtes à la recherche d’un tuto, c’est par ici et si vous voulez voir les sources cliquez sur les images […]

31.01.2013 { Les Jeudis Graphiques } Peinture Géométrique ! – DecoCrush

[…] les tutos pour réaliser une décoration murale ultra tendance ici, là et […]

23.01.2013 Un po’ di geometria sulle pareti | Interior Break

[…] Qui i triangoli sono anche sulla porta, via Lady Inspirasjonsblogg. […]

19.01.2013 Geometrisk på väggen | DIY or DIE

[…] från inspirationsbloggen på färgtillverkaren Jotuns norska […]

17.01.2013 Paris, photo, déco, mode, tendances, humeurs et caetera

[…] DIY en étapes c’est ici. Filed under: Déco et […]

16.01.2013 Høytrykk

WOW! Dette var skikkelig kult! Ingrid er så flink. Elsker fargene som er brukt.

16.01.2013 Fredrik Farkas

Hei! Jeg lager egene lerreter for å male bilder, de er enkle og krever litt treverk, stiftepistol og et stykke tøy. Deretter bruker jeg faktisk Lady til å mette og grunne lerretet i flere lag. Noen ganger hvis jeg skal bruke tynnflytende akrylblekk grunner jeg igjen med Pure Color fordi tynnflytende ting fester seg fint på den uten å trekke seg sammen til dråper som på feks blanke flater. Fordelene med flere lag er at gjør man feil eller vil ha frem grunnfargen igjen bare skraper man med en skalpell. Bruker også sort Pure Color for de mørkeste bildene. Veldig effektive , solide og billige lerreter. Si fra om jeg skal sende litt om dette da :) Lady gjør seg mer enn bare til vegg. (fant forresten bloggen når jeg prøvde søke opp hvor holdbart 10 lag lady er)

15.01.2013 Lillian

Hei,
et spm som gjelder til «greige» artikkelen, ved mørke karmen rundt dørene,da har man hvite gulvlister..eller? Jeg tenker å gjøre dette med en gang som leder inn til et felles stue og kjøkken. I gangen er det to paralelle dører på hver side. Tenker å ha kalk på veggene i gangen-og stuen, har du kanskje annet tips til annen farge jeg kunne hatt på den felles stuen/kjøkkenet? Kjøkkeninnredningen er helt hvit, «slitt» heltre. Gulvet er 12 år gammel, litt varm eikeparkett.. Leiligheten er 76 kvm, så må være forsktig med for mørke rom.

Blir veldig glad for respons :)
Mvh
Lillian

15.01.2013 Anette Willemine

Veldig spennende farver og mønster!
Det ble veldig fint!

:)

16.01.2013 Nina svarer:

Fineste Anette; – Tusen takk!!! Og så KORALL farge da gitt…det liker vel kanskje du? Du har jo spurt om det før mener jeg å huske :o)

Skriv en kommentar

som svar til Avbryt

Relaterte saker

Stylizimo forvandling – gangen
17.06.2015

Stylizimo forvandling – gangen

Les mer 77 kommentarer
”Rydd opp” med farger!
16.06.2015

”Rydd opp” med farger!

Les mer 69 kommentarer
Inviter til hageselskap
11.06.2015

Inviter til hageselskap

Les mer 38 kommentarer
Vakker fornyelse av terrakottakrukker
27.05.2015

Vakker fornyelse av terrakottakrukker

Les mer 43 kommentarer
Vakker duggblå fondvegg…
16.05.2015

Vakker duggblå fondvegg…

Les mer 41 kommentarer
Hjertebankvegg med Minty Breeze
08.05.2015

Hjertebankvegg med Minty Breeze

Les mer 74 kommentarer
Blåfarger; nyanser av blått
17.05.2015

Blåfarger; nyanser av blått

Blåfarger er uten tvil viktige denne sesongen, og sjeldent har vi sett en såpass variert palett av blåtoner i en…