14.01.2013

DIY: Geometrisk vegg i vårens farger

DIY: Geometrisk vegg i vårens farger

Før og etter, geometrisk vegg i vårens farger

Aller først: Riktig godt nytt år! Med nytt år får jeg som oftest et stort behov for fornying, og i år har jeg virkelig svingt meg med malerkosten! Geometriske former og mønstre er en stor trend som vi tar med oss videre inn i 2013, og trekanter, sekskanter og harlekinruter skaper enkle og rene blikkfang både på små detaljer og på større flater. Da vi skulle pusse opp gangen i andre etasje, ble jeg inspirert til å lage min egen geometriske vegg, med utgangspunkt i likesidede trekanter. En jobb som er utrolig morsom, men litt pirkete, så forbered deg på å ha tunga rett i munnen om du vil la deg inspirere!

Veggen min måtte aller først bli ny. I gamle hus er det ofte mange rare løsninger, og hos oss var denne veggen et lappeteppe av ulik panel i dårlig stand. Akkurat her rev vi derfor det gamle panelet og satte opp en gipsplate i stedet – et perfekt slett underlag for maling i mønster. Gipsvegg, dør, dørhåndtak og listverk fikk grunning og to strøk Lady Pure Color Supermatt i hvitfargen 7236 Chi (som fikk tørke godt), før det var klart for å måle opp trekanter.

 

Vi laget en grundig skisse på hvordan vi ville fordele trekantene på veggen, og brukte målebånd for å sette punkter som i et koordinatsystem på veggen, for å vite hvor vi skulle sette maskeringstapen. En trekantet stållinjal for å rive tapen rett er lurt. Det er lurt å maskere i flere omganger, noen steder helt nødvendig da flere av mine trekanter skulle stå mot hverandre. Derfor startet vi med å maskere opp tre trekanter i første omgang. Da disse var malt med to strøk, tok jeg av maskeringstapen før siste strøk var tørket helt. Kantene blir skarpere om det ikke ligger maling mellom tapen og veggen. (Red. anm: et tips er å også male inne i trekanten med bakgrunnsfargen, her Chi, slik at det dekker over skjøten på maskeringstapen, for enda skarpere kanter). Så var det bare å fortsette med de resterende trekantene og repetere prosessen med maling og fjerning av tape. Lady Pure Color Supermatt tørker superfort, så hele denne prosessen tok ikke veldig lang tid. Jeg brukte omtrent en kveld og en morgen på dette.

Døren er nærmest kamuflert i veggen, noe jeg synes er en fin effekt skapt med maling. Ved å la mønsteret fortsette fra veggen til listverket til døren skapes det en helhet, og en nesten usynlig dør inn til badet.

Fargekoder som er brukt i prosjektet (hele veggen er malt med Lady Pure Color Supermatt): Petrolfargen: 6084 Sjøsmaragd. Den lyse blå/grå: 5262 Sval sjø. Den grå: 1032 Grå harmoni. Den friske gule: 10432 Spontan. Hvit: 7236 Chi

Utstyr som er kjekt å ha før du starter:

• Pensel og rulle (Jordans ”Ultimate” serie er helt klart ultimat! Min favorittpensel er skråskjært og helt super å jobbe med).

• Maskeringstape. Jeg anbefaler gjerne denne maskeringstapen: Tesa Precision Indoor (den er lysgul). Den lager fine rene overganger! Et tips er dessuten å male i lengderetningen til tapen, det skaper færre ujevnheter.

• Trekantet stållinjal, målebånd og blyant.

Lykke til med ditt geometriske prosjekt!

Se andre DIY prosjekter her.

Les om vårens farger her.

 

 


Ingrid

Ingrid » DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.


FÅ FARGERÅD: INNE

Du får raskere og bedre svar hvis Du får raskere og bedre svar hvis du opplyser hvilke farger du har på detaljer som lister, vindu, dør og tak. Her trenger vi Jotun fargekode/navn (evt. NCS/RAL kode).

I selve spørsmålet er det også fint om du skriver kortfattet om hvilke andre farger du har i tilknytting til det du ønsker å male; fargekode på kjøkkenfronter, gulv, farger i møbler og gjerne farger i tilstøtende rom osv.


Legg til bilder:
Bildene vil bli vist sammen med ditt fargespørsmål.

FÅ FARGERÅD: UTE

Du får raskere og bedre svar hvis Du får raskere og bedre svar hvis du opplyser hvilke farger du har på detaljer som lister, vindu, dør og tak. Her trenger vi Jotun fargekode/navn (evt. NCS/RAL kode).

Det er også fint om du skriver litt om husets stilart, omgivelser (natur og nabolag). Alt dette er vesentlige detaljer vi trenger å kjenne til for å gi deg et profesjonelt, godt fargeråd.


Legg til bilder:
Bildene vil bli vist sammen med ditt fargespørsmål.

Charlotte

Hei, er det mulig å gjøre noe av det samme på en panelvegg? (Ikke bytte til gips)

11/05/2016 12:00:21

Jotun Lady Svarer

Hei Charlotte 
Det går fint, som du der har Ingrid her latt trekantene gå over karmer og inn på døren så ja bare å kose seg med vakre farger. :-) 

2016-05-12 16:07:51
Svar

Anette Johannesen

Hei! Vi har bygd på ei stor TV stue med høg skrå himling ca 30 kvm. Vi skal ha gips på tak/veggar. Spotter. Kvitolja eikegulv. Lurer på å male alt i kvitfargen letthet, med ein fondvegg i blå/turkisfarge. Vurderer lady 6325 balanse. Evt sjøsmaragd. Passar desse fargane sammen? Eller kva fargar annbefaler dokke evt? Sofaen i rommet er i skinn...

03/05/2016 11:53:33VIS MER

Angle Delight: Geometric Trend Gets Edgy for Spring/Summer 2013 - AO Life

[…]  Lady / Right: Weekday […]

04/01/2016 13:29:50
Svar

Awesome Accent Walls You Can Create On Your Own!

[…] Lady […]

10/11/2015 13:51:22
Svar

Stylish Accent Walls You Can Create On Your Own! - 12thBlog

[…] Lady […]

13/10/2015 00:47:35
Svar

Dicas de Como fazer uma pintura geométrica | Ensino Dicas – Blog de dicas, Como fazer, O que é

[…] Ingrid ensina (força no Google tradutor, porque é em norueguês, mas as imagens são auto-explicativas) a fazer […]

02/10/2015 21:35:20
Svar

25 Super Stylish Accent Walls You Can Create On Your Own!

[…] This pop of color does this room a huge service in remaining neutral but trendy. Check out how it was made over at Lady. […]

02/10/2015 12:19:37
Svar

DES MURS TRÈS RYTHMÉS | Wanna One Deco Hunters Blog

[…] Vía: apartmenttherapy.com | lady  […]

29/09/2015 10:27:56
Svar

Paredes con mucho ritmo - Wanna One Deco Hunters Blog

[…] Vía: apartmenttherapy.com | lady  […]

21/09/2015 16:22:50
Svar

jersey

Good day! This post couldn't be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

15/09/2015 19:38:23
Svar

Graphic Walls

[…] (images via Le Sojorner, A Beautiful Mess, Remodelista, PopSugar, Eric Trine, Vintage Revivals & Lady) […]

21/07/2015 16:07:18
Svar

Julie

Hei, Vil Spontan passe til Sjøgløtt? Eller har dere andre forslag til en fin gulfarge som er skikkelig gul uten å bli skrikende? På forhånd takk for svar :-)

17/07/2015 08:25:18

Jotun LADY

Hei og takk for din henvendelse. Vi er nå tilbake fra ferie. Hvis ditt spørsmål fortsatt er aktuelt ber vi deg legge det inn en gang til slik at du havner øverst i bunken. :O)

2016-04-05 14:58:05
Svar

25 idées déco avec des formes géométriques | Idée Créative

[…] vous êtes à la recherche d’un tuto, c’est par ici et si vous voulez voir les sources cliquez sur les images […]

01/07/2015 08:42:48
Svar

Decoración geométrica en casa | Habítala

[…] por las figuras geométricas puedes seguir estos pasos para tener una en casa! cortesía del sitio LADY. Los materiales que necesitamos para empezar […]

18/05/2015 23:12:55
Svar
Last inn flere fargeråd

Relaterte saker