Fra barnerom til ungdomsrom – vi gir deg triksene

Fra barnerom til ungdomsrom – vi gir deg triksene

Det skjer mye i overgangen fra barn til ungdom. De blir tydeligere på egne ønsker, egen identitet og interesser – og vil vise at de er i ferd med å bli ”voksne”. Rommet er et av de første synlige tegn på det.

La barnet ditt bestemme, men finn gode løsninger sammen

Ungdommen er ofte modigere enn oss voksne, og kan være mer ”ekstreme” i ønskene enn det vi voksne er klare for å innfri. Deres personlige touch, er liksom ikke helt forenlig med stilen i resten av huset. Stritter du litt imot når poden vil male rommet sort? Fortvil ikke, her får du både gode argumenter for hvorfor du bør lytte til ungdommen, og våre tips til hvordan dere begge kan bli fornøyd!

Så til alle dere som fortviler over at tenåringen vil male rommet sort, se mulighetene – sort er fantastisk å kombinere med andre farger! Her er det malt med SENS 2024 Senses i kombinasjon med SENS 9938 Dempet Sort.

I vår SENS palett for Ungdomstid, finner du stilige farger og kombinasjoner til ungdomsrommet. Paletten er satt sammen av farger som sørger for at rommet ikke oppleves veldig kjølig, selv om det er mørkt.

PS! Bruker du SENS trenger du ikke være bekymret for at den mørke malingen skal være vanskelige å male over når rommets innehaver er forsynt av alt det mørke, eller skal flytte ut av redet. SENS har meget god dekkevne, og du maler enkelt over de mørke flatene.

Se hvor fint dette ungdomsrommet ble da vi malte veggene med SENS 6038 Sjøsmaragd.

At ungdommen blir klare på egne ønsker og identitet, skal vi være glade for. Det betyr at de begynner å bli selvstendige, og mer definerte på egen personlighet. Noen inspireres kanskje av moter, trender, popstjerner, kjendiser og sosiale medier, mens andre kan være inspirert av alt fra fotballag, kule farger i et skateboard, et band, spill eller teknologi. Inspirasjon er individuelt!

Slik lager du et smart skrivebord

Så la dem få lov til å bestemme hvordan deres eget rom skal se ut, la rommet speile deres identitet, der de er akkurat nå. På den måten blir rommet et sted de føler seg vel, et sted de finner trygghet og føler seg hjemme, og kanskje det viktigste, et sted de har lyst til å være.

Sett dere ned og snakk om hva de ønsker for rommet sitt, og gjør deg noen tanker i forkant rundt de neste punktene.

1) Del veggen i to!

Vi ser ofte at tenåringen ønsker seg bort fra fargerike, lyse farger, og trekkes mot dypere fargetoner. Grått, blått, sort og turkis er populære farger i denne perioden. Farger de unge oppfatter som trendy og tøffe, men som vi voksne ofte synes er litt triste for et ”barnerom”. Det kan jo være litt lett å glemme at de faktisk ikke er barn lenger, men at de begynner å få mer moderne og voksen smak.

Horisontal deling – gi rommet et røft preg

Skap et rom med sort som basis, del veggen i to horisontale deler og mal underdelen i sort og velg en lysere farge på overdelen. Det gir rommet et unikt og røft, men samtidig lyst og luftig preg – som den aldrende prinsen eller prinsessa (og du) antagelig vil bli fornøyd med. La ungdommen selv få være med å velge en lys farge som han eller hun liker, og hvor stor den delen skal være.

Horisontalt er tøft. Lag et stilig oppholdsrom for ungdomsjenta, med SENS 2856 Warm Blush og 2024 Senses. LADY 2856 Warm Blush.LADY 2024 Senses.

Vertikal deling – fremhev viktige ting

Dersom dere ikke ønsker en horisontal deling, kan det også være veldig stilig å lage et vertikalt lyst felt på en av veggene. Kanskje har poden en gitar, et skateboard eller noe annet han er stolt av, som kan settes foran dette feltet – en perfekt måte å fremheve ting man er stolt av.

Ikke fortvil over at ungdommen vil ha mørke farger. Bruk SENS 1462 Grå Skifer for et stilig preg på ungdomsrommet.

 2) Velg mørke vegger og fargerike detaljer

Dersom tofargede vegger ikke er aktuelt, finnes det flere måter å lysne opp et mørkt rom. Helt mørke vegger gir noen muligheter du ikke får med lyse vegger. Har dere noen detaljer som kan males? Et skrivebord, skap eller en hylle? Finn fram fargekartet, og la ungdommen plukke ut noen farger som han eller hun liker. Eller kanskje dere kan finne noen puter og bilder som tar inn farger i rommet?

 Når barn og rom vokser i takt

Mørke vegger er utrolig stilig sammen med fargerikt interiør, og trenger absolutt ikke gi et dystert inntrykk, her med SENS 1032 Grå Harmoni på vegg og SENS 9938 Dempet Sort på skap.

3) Del rommet i soner

Et ungdomsrom skal på samme måte som barnerommet ha flere funksjoner. Det skal være en plass for god søvn og lekser, og ikke minst, for sosialt samvær. Skap en krok for lattermilde kvelder, eller lange spillkvelder.  Sørg for å skape en god atmosfære, et sted det ikke bare er godt å være – men også praktisk å være.

Gi et tøft uttrykk i ulike soner. Her er det malt med SENS 9938 Dempet Sort og 8470 Smooth White – kult til detaljer i dongeri.

Barn glir gradvis inn i ungdommen, med alle de gleder og utfordringer det innebærer. Det viktigste er å gi dem et rom hvor de føler seg trygge, et sted de trives og har lyst til å være – alene eller med venner. Det er den beste forutsetning for å få fornøyde barn – som igjen er den beste forutsetning for fornøyde voksne!

Om SENS:
• SENS lanseres i disse dager, med nytt design og enda bedre produktegenskaper. Les mer om produktet her (link til nettside).
• Eneste maling som er anbefales av Norges Astma- og allergiforbund.
• Inneholder ingen løsemidler og avgir ingen skadelig avdampning.
• Er et 3i1 produkt – kan brukes på vegg, panel og list.

Få mer inspirasjon her:

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Frodige fargevalg i Villa Sole

Velkommen til flotte og herskapelige Villa Sole i Sandefjord! Her har kreative Kaia nettopp fornyet kjøkkenet og spisestuen med lune,…

Tidløs og herskapelig eleganse hos Ida

Den danske interiørdesigneren Ida Dalgaard-Thestrup har pusset opp et herskapelig hus fra 1907. Velkommen inn og la deg inspirere av…

Sophisticated Red – En stilsikker burgundertone

Nyheten Sophisticated Red er en dyp og stilsikker burgunderrød tone. Denne nyansen er lun, lekker – og lett å bli…

Heymat WILDLIFE – I kombinasjon med lekne LADY-farger

Den fargerike Wildlife-kolleksjonen fra Heymat vil bringe glede og eventyr til ethvert barnerom! Utforsk kolleksjonen og de kreative fargepalettene her….

Idyllisk sommerhus på Stadlandet

Fra gammel sveitservilla til lunt sommerhus: I ukens episode av Eventyrlig Oppussing, tar Halvor og teamet turen til vakre og…

Moderne minimalisme hos Alexandra Hoang

Da moteprofilen Alexandra Hoang og ektemannen Thien kjøpte leilighet i Barcode, endte de opp med å fornye både vegger, tak…