Blåfarger; nyanser av blått

Blåfarger; nyanser av blått

En blågrå harmoni med LADY Pure Color 4629 Skyggeblå

Blått som havet

Blåfarger er uten tvil viktige denne sesongen, og sjeldent har vi sett en såpass variert palett av blåtoner i en og samme sesong. Fra støvede pasteller til energiske turkistoner, kvikke kulørte blåtoner og dype blågrønne nyanser. Visste du forresten at fargen blå er ansett som den mest attraktive fargen på fargeskalaen? Blått gir oss en mengde positive assosiasjoner. Kanskje fordi de to største eksponentene for fargen er havet og himmelen. Bruker du den matte malingen LADY Pure Color eller LADY Supreme Finish Matt får du virkelig frem det vakre og naturlige i fargen.

Blått har en myndig tilstedeværelse i interiøret, men den har også evnen til både å tilføre ro og friskhet. For at en blåfarge skal fungere godt på en veggflate må den være tilpasset nettopp dette, derfor ser vi sjeldent de mest kulørsterke knallblå tonene på vegg. Disse sterke blåtonene bør nok heller finne sin plass i stylingen hvor de er kan bli et vakkert skue og kontrast.
Blått er uten tvil en farge som er høyt elsket; La oss og se litt på våre vakreste blåtoner.

Red. anm. Etter at Nina lagde dette innlegget har vi lansert enda noen flere fine blåfarger, les om de sofistikerte blåfargene her.

Kulørsterke blåfarger

De klare og mer kulørsterke blåtonene har evnen til å kreve sin oppmerksomhet i interiøret, og disse fargene trives nok best i interiører hvor de får en markant rolle. Fra strammere linjer hvor de får stå i kontrast til renere hvite toner, samt til treverk og andre mer kulørsterke farger.

LADY 4072 Blåtind

En klar og fin blåtone som vil fremstå som ganske enkelt BLÅ på vegg.Blå som et fjell

Plankehuset vårt er malt klar og blå med LADY Supreme Finish Matt 4072 Blåtind.

LADY 4625 Nordisk Hav

En mørk, lekker blåfarge. Ganske klar og ren i tonen. Flott sammen med rene gråtoner hvor kontrastene står i fokus. Gjerne nøytraler som 9915 Morgendis, 9911 Nøytral osv da disse oppleves som kjølige og tidvis blålige gråtoner.Lady-Pure-Color-4625-Nordisk-HavMyndig og blå; LADY Pure Color 4625 Nordisk Hav

LADY 4619 Denim Blå

Og denne vil oppleves som en ren og tøff blåfarge. Mange har falt for denne på gutterommet :)Blått barnerom

LADY 5159 Retroblå

En frisk blåfarge som er høyt elsket sammen med retroinspirerte interiører og møbler. Eller rett og slett bare av de som elsker blått… :)Våre beste blåfargerMed  LADY 5159 Retroblå får rommet et friskt utseende.

LADY 5351 Havbris

Også dette er frisk blåtone som er klar og ren. Fin som en ton-i-ton blåfarge til den tøffe 5159 Retroblå over.

Klassiske og varme blåtoner

I denne gruppen finner vi mange gamle favoritter som gjennom tidene stadig har beholdt sin popularitet.
Disse blåtonene er tidløse og vakre. De varme blåtonene, altså de blåtonene som inneholder en del rødt, vil fungere best til hvittoner. De rødeste blåtonene vil altså ikke fungere optimalt til gulaktig hvittoner som Egghvit og Bomull.

LADY 4109 Gustaviansk Blå

En klassisk blå favoritt gjennom mange år. Den er varm og lun i uttrykket med sin røde undertone.
Lekker i kombinasjon med beige farger som 1140 Sand, 1233 Mohair eller til den mørkere 4618 Kveldshimmel.Jotun-Sens-4109-Gustaviansk-BlåEn varm blå tone på vegg er innbydende og vakkert; Sens 4109 Gustaviansk Blå.

LADY 4017 Pilasterblå

En nydelig mellomblå tone. Noe mindre rød i uttrykket enn Gustaviansk Blå, beskrevet over. 4017 Pilasterblå gir et klassisk blått uttrykk på vegg, og er lekker til både grå og dempede beige farger. Denne blåtonene fungerer bedre til Egghvit og Bomull enn 4109 Gustaviansk Blå.

LADY 4091 Støvblå

Dette er en lysere variant av Gustaviansk Blå. Den er noe friskere i uttrykket ettersom den er lysere. Lekker til kjøligere gråtoner som 9915 Morgendis, 9911 Nøytral eller den mørkere 9913 Matrix.Jotun-Sens-4091-StøvblåKlassisk, lys blå med Jotun Sens 4091 Støvblå.

LADY 4468 Alladin

En lys blå farge som er høyt elsket på barnerom. Den er klar og fin i tonen og gjør seg derfor best til hvite detaljer i fargen 9918 Klassisk Hvit. Fin sammen med en fondvegg eller et malt møbel i 4619 Denimblå.Jotun-Sens-4468-AlladinEn blå favoritt til barnerommet; Sens 4468 Alladin

LADY 4624 Varm Blå

Dette er en blåtone med tydelige røde undertoner. Den vil kunne oppleves som lillaaktig i uttrykket. Den er lun og varm i uttrykket. Gjør seg absolutt best sammen med rene hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, en lun gråhvit som 1622 Refleksjon, kjølige gråtoner som 9911 Nøytral og rødlige greige toner som 10182 Hvit Lin.

LADY 4594 Blå Harmoni

Har alle de samme egenskapene som 4624 Varm Blå beskrevet over. Varm, lun og rødlig. 4594 Blå Harmoni er dog noe mørkere.Blå harmoni

Den blå veggen i LADY Pure Color 4594 Blå Harmoni gjør seg godt inntil LADY Pure Color 10182 Hvit Lin.

LADY 4177 Engfiol

En lys og varm blåtone. Vil kunne oppleves som svakt lilla på vegg pga av sin tydelige røde undertone.

LADY 4143 Hule

En dyp blå tone som er elsket av mange for sitt lune og mystiske uttrykk. Undertonen er rød, derfor oppleves denne fargen som varm på tross av sitt mørke utseende. Vil fungere fint som en kontrast til de greige fargene 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, 552 Tudor, 10182 Hvit Lin, 1927 Kjerne og 2105 Skagen for å nevne noen.Jotun-Lady-Pure-Color-4143-HuleEn dyp blå drøm med LADY Pure Color 4143 Hule.

Blågrå farger

Når graden av sorthet i blåfargene øker, får vi de herlige støvede og dempede tonene. Disse fremstår som grålige, behagelig og noe mer diskret enn sine kulørsterke brødre. Mange faller nettopp for denne dempede og diskret tilstedeværelsen i interiøret. Og det er jo ingen hemmelighet at gråblå farger er vakkert til både grå, greige og dempede beige interiører.

LADY 4710 Duggblå

En stor fargesuksess, og mange har trykket nettopp denne fargen til sitt bryst! Fargen er dus, dempet og svært vakker. En perfekt harmoni.
Se den gjerne sammen med 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, 553 Ascott, 10182 Hvit Lin, 1032 Grå Harmoni, 9915 Morgendis eller 9911 Nøytral. Alle greige og grå toner som er svært ulike, men på hver sine måte lekre sammen med 4710 Duggblå.Våre beste blåfargerSvalt og dempet blått med LADY Pure Color 4710 Duggblå. Her sammen med 1622 Refleksjon.

LADY 4629 Skyggeblå

Fargen vi i lengre tid har vist i vår Lady Pure Color tv reklame. Og tro meg; det har vært mange spørsmål etter denne. Fargen er gråblå og elegant. Ganske tøff inntil både grått, greige og dempet beige. Og ikke minst; ganske så fin inntil LADY 4710 Duggblå nevnt over.Jotun-Lady-Pure-Color-4629-SkyggeblåEn blågrå harmoni med LADY Pure Color 4629 Skyggeblå.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

LADY 4618 Kveldshimmel

En gråblå farge som ikke er fult så grålig som Skyggeblå. Denn vil oppleves som behagelig og blå. Dette er nok en stor favoritt hos meg. Den ultimate blåtone. Se den inntil både beige og grå farger.
Tøff som en mørkere innslag på et blått barnerom er den og!En god blåfarge!

Den vakreste blå vegg med Jotun SENS 4618 Kveldshimmel.

Avslutningsvis minner jeg om at dere MÅ se alle farger på en ekte fargelamell i et fargekart eller i butikk før valget tas, – dette fordi digitale skjermer har svært ulike fargeinnstillinger, og derfor ikke alltid viser helt reelle farger. 

Red. anm. Etter at Nina lagde dette innlegget har vi lansert enda noen flere fine blåfarger, les om de sofistikerte blåfargene her.

Et innlegg om vakre turkise og blågrønne farger finner du her.

 

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…