Harmonisk barnerom i grønne farger

Harmonisk barnerom i grønne farger

Da billedkunster og influenser Nina Holst fødte sitt første barn, datteren Marie, måtte barnerommet pusses opp. Men i stedet for en rosafarge eller babyblått, ble det et barnerom med harmoniske grønne farger. Se så fint det ble!

Bildet over: Nydelig soverom med behagelige 8281 Pale Linden på veggen

Grunnen til at de valgte grønt var enkel; begge foreldre er veldig glad i grønt, samtidig som de syns det er en veldig behagelig og beroligende farge å være i.

Barnerom malt med LADY Balance i fargene Pale Linden og Green Harmony fra Jotun Lady

Utrolig behagelig soverom som gir den gode følelsen. De myke grønntonene 8281 Pale Linden, på vegg, og 8252 Green Harmony, på skap, passer perfekt med 9918 Klassisk Hvit på lister og i tak.

– Vi ønsket også og finne en annen farge enn rosa, som kanskje er naturlig for de fleste å velge til et jenterom. Det er gøy å prøve noe litt uorginalt, og vi tenkte derfor at grønt passet fint på et barnerom, forteller Nina Holst.

Grønt flere steder i huset

Nina forteller videre at de fra før har malt med grønt på sitt eget soverom. I tillegg har gangen også fått en grønntone.

– Vi har Pale Linden på vårt soverom og elsker virkelig denne nydelige duse grønnfargen. Green Harmony står fint til Pale Linden og denne har vi også i gangen i huset. Når vi velger farger tenker vi også mye på helheten i huset og at alle rom flyter fint sammen for å skape en god harmoni, forklarer Nina.

I kombinasjon med de grønne fargene bruker Nina 9918 Klassisk Hvit i tak og til lister.

Soverom malt med LADY Balance på vegg, og LADY Perfection i tak

Taket er malt med LADY Perfection i fargen 9918 Klassisk Hvit. Legg spesielt merke til den nye og flotte takrosetten i gips.

– Vi har Klassisk Hvit i alle tak, lister, vinduer og dører ellers i huset, og derfor var det naturlig å velge samme inne på barnerommet for å få en helhet. Huset utvendig er også malt i Klassisk Hvit, så det er ingen tilfeldigheter her; alt er nøye planlagt og gjennomtenkt, smiler Nina.

Barnerom males med LADY Balance

Både vegger og skapet på er malt med LADY Balance. Malingen har ingen skadelig avdamping og minimal lukt – både under og etter oppussingen. Dette gjør den til det naturlige malingsvalget til hjem og rom hvor inneklima er ekstra viktig. Den kan trygt brukes av gravide og er et godt valg til et barnerom.

Barnerom malt med grønne nyanser fra Jotun Lady

Nye gulvlister i huset, matchende de som er i resten av huset. Disse er malt med LADY Supreme Finish i fargen 9918 Klassisk Hvit.

– Siden jeg var gravid under oppussingen, samt at dette er et barnerom, ville vi male mest mulig med maling som var god for inneklima og som luktet minimalt, forteller Nina.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Balance

LADY Balance

  • matt, vakkert utseende
  • dokumentert god for inneklima
  • lukter minimalt
  • dekkgaranti

Skapet på soverommet, som også er malt med LADY Balance, er forøvrig et bruktfunn fra Finn.

Skap malt i Green Harmony fra Jotun Lady

Skap malt i grønntonen 8252 Green Harmony med malingen LADY Balance. På veggen er det malt i fargen 8281 Pale Linden, også her med LADY Balance.

– Skapet var malt i gul-hvitt med gulldetaljer tidligere, men vi har malt det med 8252 Green Harmony. Vi syns det ble mye finere i en grønnfarge som går ton-i-ton med veggfargen. Det gjør også at skapet ikke virker så stort inne på et lite rom, forklarer Nina Holst.

Her kan du lese mer om ton-i-ton fargesetting.

Soverom malt i Pale Linden og Klassisk Hvit fra Jotun Lady

Smart løsning hvor mannen til Nina, kunstsmed Marcus Mars, har bygget inn radiatoren. Stiltre har laget opp kopier på vinduslister som er originalt andre steder i huset. Disse er malt i fargen 9918 Klassisk Hvit.

Plassbygde hyller malt med LADY Supreme Finish i fagren 9918 Klassisk Hvit

I forlengelesen av den innebygde radiatoren har paret laget plassbygde hyller for å skjule rør. Så smart! Hyllene er malt med LADY Supreme Finish i fargen 9918 Klassisk Hvit.

Takk for at vi fikk se det nydelige barnerommet til datteren deres, Nina!

Vi har tidligere skrevet om oppussing av andre rom i huset til Nina og mannen Marcus. Se mer fra huset deres her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

La deg inspirere av mørke farger

Mørke farger gir et eksklusivt og elegant uttrykk i hjemmet, og vi benytter anledningen til å inspirere med noe av…

7686 Mindful Green – en balansert grønntone

Vårt nyeste LADY-fargekart, CANVAS, presenterer flere grønne fargenyheter – som for eksempel den dype, mørke fargen 7686 Mindful Green! La…

Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Hjemme hos Emilie Frøyland er det grønt og beige som spiller hovedrollene. Bli med inn i det avslappende og lekre…

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Muted Coral i Pop-up på Oslo Design Fair

Fargenyheten fra Jotun, LADY 20217 Muted Coral, er det mange som har forelsket seg i. Vi var veldig stolte over å…

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…