Fargesetting med nyanselike farger

Fargesetting med nyanselike farger

Til venstre: LADY 11173 Humble Yellow er lys og dempet, men med en tydelig tilstedeværelse. Høyre bilde: Veggene har fått Supermatt finish med LADY Pure Color 7637 Exhale. Hyllene i nisjen er malt LADY Supreme Finish Superblank 10001 Dijon Yellow.

Nyanselike farger

For deg som liker å omgi deg med et variert utvalg av farger, kan en fargesetting med nyanselike farger være en god løsning. I NCS systemet betyr det at du velger farger med samme nyanse. Det vil si at de fire første sifrene i NCS koden er like, for eksempel 1020, men at du kan variere kulørtone. Du kan velge både gule, grønne, blå og røde farger, så lenge nyansen er lik. Samme fargenyanse betyr altså at fargene har samme sorthet og fargestyrke (kulørthet).

Lær mer om hvordan du leser NCS koder!

Våre vakreste grønnfarger

LADY 7628 Treasure og 12084 Dusky Peach er et eksempel på to nyanselike farger.

Estetisk vakre kombinasjoner

Selv om fargene ikke har nøyaktig samme nyanse, men tilnærmede like nyanser, vil de estetisk sett likevel kunne fungere sammen. Med en slik fargesetting får du et variert, men likevel harmonisk interiør uten kontraster.

Man kan selvsagt jobbe med både lyse og mørke utgaver nyanselike farger, men svært mange legger sin elsk på å innrede med nyanselike pasteller eller dempede lyse toner. Da finner de sarte kulørte fargene sin plass i interiøret uten å måtte utkonkurrere sterkere fargetoner.

Fra LADYs fargekart kan det bety at du kombinerer farger som 7637 Exhale og 11173 Humble Yellow, som vist på bildet øverst i saken.

Her er et eksempel med tre farger som har omtrent samme nyanse, og som oppleves som et harmonisk interiør:

Almond-beige-Raw-Canvas-Green-Harmony

Vegg til venstre 10966 Almond Beige, spisestue 10961 Raw Canvas, hagestue 8252 Green Harmony, alt malt med supermatte LADY Pure Color. Les mer om fargesetting i boligen her.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Eller at du kanskje forsøker deg på trekløveret 11174 Curious Mind, 2024 Senses og 7637 Exhale? De har mindre nyanseforskjeller, men de ligger såpass tett at de likevel visuelt sett vil oppleves som nyanselike.

Curious Mind - Exhale - Senses

Bilde 1: 11174 Curious Mind, bilde 2: 7637 Exhale og bilde 3: 2024 Senses. (I det midterste bildet er bordet malt med fargen 20142 Daydream – og samme farge er brukt i nisjen på bilde 3!)

Lær mer om nyanselike farger!

Flere tips å hente i denne lille filmen:

Tips om fargesetting!

Les flere saker som kan hjelpe deg med å velge farger som passer sammen:

Fargesetting med ton-i-ton nyanser 

Fargesetting med nabofarger

Fargesetting med kontraster – komplementærfarger

Avatar

Jotun Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Lidenskaplig opptatt av estetikk!

Marianne Haga Kinder, for mange kjent gjennom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i et vakkert funkishus på Ullern. Bli med på visning…

Inspirasjon til hjemmekontoret

LADY 20145 Wisdom er magisk, beroligende, og oppfordrer til klare tanker  – i en elegant atmosfære på hjemmekontoret. Ny jobbhverdag Det kreves tilpasninger…

Ny farge og ny struktur!

To fluer i ett smekk! Ny vegg og ny farge med LADY Minerals Revive.  Mineralske og unike slette vegger LADY…

En drøm av en gang

Nina Helland Sortland (35) malte gangen i fargen LADY 20142 Daydream. Tenk at en farge kan gjøre en så stor…

Slik maler du påskeeggene!

Påskeegg i alle varianter er noe vi forbinder med tradisjonell påskefeiring. Vi pynter gjerne hjemmet med påskeegg eller fyller påskeeggene…

Vårlig vakkert med rosa stue

Dagene har blitt lenger, og vi nyter lyset som er tilbake etter vinter og mørketid. Kanskje gir det deg den…

Go to top