La deg inspirere av mørke farger

La deg inspirere av mørke farger

Mørke farger gir et eksklusivt og elegant uttrykk i hjemmet, og vi benytter anledningen til å inspirere med noe av våre mørkere nyanser og matchende farger til disse.

Bildet over: LADY 9925 Bergknatt gir et elegant og sofistikert uttrykk.

9925 Bergknatt i siste fargekart

I vårt nyeste fargekart CANVAS finner du 9925 Bergknatt – en nøytral og kjølig gråtone. Fargen er eksempel vakker i møte med varme nøytrale toner som 12075 Soothing Beige og 12290 Antwerp Beige.

Bergknatt kan også, med sin kjølige eleganse, brukes som kontrast til de aller fleste farger. Prøv den eksempelvis i kombinasjon med 1376 Frostrøyk for et «vennlig», elegant og sofistikert sort/hvitt-uttrykk, eller sammen med 1624 Letthet som vist under.
LADY 9925 Bergknatt på soverom malt med LADY Pure Color

På dette vakre soverommet ser du LADY 9925 Bergknatt kombinert med LADY 1624 Letthet. Både godt å legge seg og deilig å stå opp her.

Ønsker du et svart/hvitt interiør kan det være en god idé å brekke både den svarte og den kritthvite noe – det fungerer bedre i et interiør og i et hjem. Bergknatt kan brukes som kontrast til de aller fleste farger, og kler som vi ser eksempelvis 1624 Letthet meget godt.

9938 Dempet Sort – en favoritt

Det er mange som har lagt sin elsk på 9938 Dempet Sort. Fargen kan med hell brukes både inne og ute, til større flater eller til detaljene.

Som sikkert mange vet er det også favorittfargen til Halvor Bakke. I leiligheten han har sammen med Julian Bjørnerem på Frogner i Oslo, har han malt kjøkkenfrontene i 9938 Dempet Sort. Han har også malt flere vegger med den dype og lune bruntonen 2732 Dyp Mocca. I taket malte de med 1016 Blek Sand. Bli med inn i leiligheten for å se bilder.

Halvor Bakke og Julian Bjørnerem har malt med Lady fra Jotun i sin Frogner-leilighet

Halvor Bakke og Julian Bjørnerem i Frogner-leiligheten.

Bli med inn i leiligheten for å se så fint det ble.

Mørke farger til detaljene

Som detaljfarge er 9938 Dempet Sort rålekker! Se så stilig det er med hvite vegger i fargen 0471 Lys Antikk og vinduskarmer i 9938 Dempet Sort hjemme hos Alexandra Hoang.

Alexandra Hoangs stue malt i LADY 0471 Lys Antikk

Se hele leiligheten hennes i Barcode her – hvor hun også har malt dører i LADY 9938 Dempet Sort.

Hvis du ønsker en mørk kontrast, men vil ha noe annet enn 9938 Dempet Sort, kan eksempelvis 1434 Elegant være et alternativ. 1434 Elegant er en lun, flott mørk gråtone, som passer perfekt som kombinasjon til en mengde andre kulørte farger! Alt fra gylne gule, grønne, oransje, røde, blå og turkise… for å nevne noen.

Bare se her, så fint det ble hjemme hos Alfa Krogh, hvor hun har malt veggene i fargen 10678 Space og vinduskarmene i nettopp 1434 Elegant.

Stuen til @alfakrogh

Black Friday kan også være detaljer i sort, som hjemme hos Alfa hvor vinduskarmene er malt i fargen 9938 Dempet Sort.

Se flere bilder fra hjemmet til Alfa Krogh her.

Hva med en dyp plommetone?

Hvis du ønsker mørke farger, men kanskje ikke er helt på sort, så kan eksempelvis den nydelige og svært stilige svartaktige rødlilla-tonen 20145 Wisdom være et alternativ. Fargen tilfører både magi, eleganse og dybde. Tonemessig er den rødere enn mange andre lillatoner, men først og fremst er det dybden i denne fargen som gjør den unik. Den er nærmest sortaktig i sin fremtoning, men med en lun undertone i plomme. Bare se så spennende den blir på veggen!

LADY-20145-Wisdom

Bli bedre kjent med LADY 20145 Wisdom her.

20145 Wisdom er også en farge som passer godt til advent og førjul, og kler et elegant dekket festbord. Bare se her!

LADY-20145-Wisdom - JUL

Veggen er malt i fargen 20145 Wisdom med LADY Pure Color.

Se flere bilder av dette lekre festbordet.

Mørke nyanser av blått

Mange av oss er glade i blått, og også her finnes det mørke nyanser som bør være noe for enhver – dersom du ikke ønsker å ta steget over til «the dark side».

LADY 4744 Sophisticated Blue er en nesten blåsort tone, og gir en sofistikert dybde som er noe helt annet enn sort. Det må sies at den dog bør benyttes med varsomhet, samtidig som at den med de rette fargekombinasjonene er meget spennende.

LADY 4744 Sophisticated Blue

Intens blåfarge som nærmer seg sort. Tør du å prøve den?

Hvis du ønsker en tryggere, men fortsatt mørk og god blåfarge, er «folkefavoritten» 4477 Deco Blue er sikkert valg. Deco Blue har vært en av våre mest populære farger siden lansering, og fortsatt har vi høy etterspørsel etter denne elegante, dype og rolige blåfargen. Fargen er godt egnet til mange rom, og både kjøkken og soverom løftes til nye høyder med 4477 Deco Blue.

LADY Supreme Finish 4477 Deco Blue

Vakkert med 4477 Deco Blue på kjøkkenet til @villavang, malt med LADY Supreme Finish. Se flere bilder fra kjøkkenet her.

Setter du 4477 Deco Blue inntil de varme grå, beige og greige fargene løfter du interiøret til nye høyder.

Stue malt med Jotun Lady Soothing Beige og kjøkken med Lady Deco Blue

Her er stuen malt i fargen LADY 12075 Soothing Beige, og kjøkkenet er malt i fargen 4477 Deco Blue. Nydelige sammen!

Her kan du se flere bilder fra kjøkkenet som ble pusset opp i serien Boligkjøp i Blinde.

Vi håper dette ga deg litt «Black Friday»-inspirasjon, og at du neste gang du skal male vurderer noen mørke fargenyanser i din pallett. Husk at du alltid kan spørre våre fargerådgivere om hjelp til fargesetting.

Abonner gjerne på vårt nyhetsbrev, og følg oss på Facebook og Instagram.

Og du – husk at vi kun garanterer riktig fargegjengivelse når du bruker vår maling. Les mer om Jotun Fargetrygghet her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….