ert&ris favorittfarge

ert&ris favorittfarge

Jannicke: Min favorittfarge i det nye fargekartet LADY Balance
LADY 7163 Minty Breeze er min favorittfarge, fordi det er en behagelig farge med et sobert uttrykk. Jeg har lenge ønsket å male med en farge som ikke er hvit eller grå, og LADY 7163 Minty Breeze er perfekt. Den er nøytral, selv om den har en farge i seg og er passe mørk og passe lys.

 

Høstens farger fra LADY

LADY 7163 Minty Breeze

Mitt beste råd når man skal velge farge

Søk etter inspirasjon på Pinterest, Instagram, interiørblader og i fargekart. Kjenn etter hvilke farger du trives best med og kjøp gjerne med deg store fargelameller i A3 i de fargene du kunne tenke deg. Da får du et bedre inntrykk av fargene enn bare å se på små fargelameller. Er du virkelig usikker, ville jeg kjøpt en fargeprøve av den fargen du har lyst å male med. Da får du også et godt inntrykk av om fargen du har valgt passer til resten av interiøret ditt.

Jannicke

Linn: Min favorittfarge i det nye fargekartet LADY Balance
Jeg liker spesielt godt fargen LADY 7555 Soft Mint. Synes fargen er rolig og behagelig, og akkurat passe lys etter min smak. Den passer den skandinaviske stilen, og jeg tror den må fungere veldig fint inntil lyst treverk som jeg liker veldig godt. Jeg har alltid likt den fargetonen og har derfor også en del detaljer og møbler som vil gli fint sammen med LADY 7555 Soft Mint. Derfor velger jeg den som min favoritt.

Ert&ris - min favorittfarge fra Jotun LADY

LADY 7555 Soft Mint

Mitt beste råd når man skal velge farge
Først og fremst må man finne frem til en farge som man er komfortabel med å leve i hver dag, så det er greit å ikke forhaste seg dersom man skal male et helt rom. Farger forandrer seg etter lyset, så det kan være lurt å starte med å male et lite område i det rommet man skal pusse opp. La fargen «bo seg til» et par dager, og se om den fungerer for deg og mot andre møbler og detaljer i hjemmet fra morgen til kveld. Jeg ville personlig gått for en nøytral og dempet farge som hovedfarge i huset. Skal man velge en «trendfarge» kan det være lurt å bruke denne på detaljer eller mindre områder som lett kan males om når man ønsker forandring. Søk ellers etter inspirasjon på nett, instagram, magasiner osv. Ikke nøl med å spørre etter fargekoden dersom du liker en farge veldig godt. Det kan hende du får svar ;)

Linn

Høstens farger fra LADY

Her er LADY 7555 Soft Mint (vegg med skap) og LADY 7163 Minty Breeze brukt sammen.

Se alle bilder og farger fra det nye fargekartet her.

Se andre eksperter sine favorittfarger:

Interiørarkitekt Adele KløveInteriørblogger Ingrid/FjeldborgTrendekspert Helle Tjaberg, Nordisk Rom/Katrine

Avatar
Avatar

ertogris – Designere og illustratører

ert&ris er en designduo bestående av to sprudlende og dyktige jenter, Linn og Jannicke. De er begge frilans designere og illustratører. Jentene har stor interesse for interiør og fargesammensetninger, og har stadig småprosjekter på gang som de gladelig deler med dere. ert&ris lager også de vakreste illustrasjoner på print.

Frodige fargevalg i Villa Sole

Velkommen til flotte og herskapelige Villa Sole i Sandefjord! Her har kreative Kaia nettopp fornyet kjøkkenet og spisestuen med lune,…

Tidløs og herskapelig eleganse hos Ida

Den danske interiørdesigneren Ida Dalgaard-Thestrup har pusset opp et herskapelig hus fra 1907. Velkommen inn og la deg inspirere av…

Sophisticated Red – En stilsikker burgundertone

Nyheten Sophisticated Red er en dyp og stilsikker burgunderrød tone. Denne nyansen er lun, lekker – og lett å bli…

Heymat WILDLIFE – I kombinasjon med lekne LADY-farger

Den fargerike Wildlife-kolleksjonen fra Heymat vil bringe glede og eventyr til ethvert barnerom! Utforsk kolleksjonen og de kreative fargepalettene her….

Idyllisk sommerhus på Stadlandet

Fra gammel sveitservilla til lunt sommerhus: I ukens episode av Eventyrlig Oppussing, tar Halvor og teamet turen til vakre og…

Moderne minimalisme hos Alexandra Hoang

Da moteprofilen Alexandra Hoang og ektemannen Thien kjøpte leilighet i Barcode, endte de opp med å fornye både vegger, tak…