Helle Tjaberg’s favorittfarge

Helle Tjaberg’s favorittfarge

Helle Tjaberg: Min favorittfarge i det nye fargekartet LADY Balance

Det er vanskelig å velge ut kun én farge fra det nye fargekartet, men jeg må lande på LADY 7163 Minty Breeze som en klar favoritt. Den er så mettet og elegant, nøytral, men likevel varm og innbydende. Jeg er ikke overrasket over at det er en favorittfarge, som så mange andre trekkes jeg ofte mot grønne og blå nyanser – for meg symboliserer de ro og harmoni. Det er interessant å se hvordan slike dempede pasteller erstatter hvitt mer og mer, at stadig flere våger å velge farger på veggene sine igjen. Jeg vil ha den på soverommet mitt, som jeg har drømt om å male om i lang tid, der er det viktig med både harmoni og balanse.

Helle Tjaberg sin fargefavoritt

LADY 7163 Minty Breeze #ladymintybreeze

 

Men må også få nevne min favoritt nr 2,som er LADY 10246 Velvet, en litt syrlig gulaktig tone, som også kan oppleves ganske nøytral, veldig flott mot hvite detaljer. Perfekt i en liten gang for eksempel.

Helle Tjaberg sin fargefavoritt

 

Tips fra Nina, Jotuns fargedesigner:

10246 Velvet #ladyvelvet

En lysere, dempet gultone. Sofistikert og frisk inn blant grå, hvite og sorte detaljer. Den fungerer også godt sammen med lysere gylne farger som 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull, 1108 Lotus og 1625 Sjel. Også fin til varme gultoner som 254 Magnolia, 1171 Lys Provence, samt gulgrønne farger som 10248 Olivenlund.

 

Helle Tjaberg sin fargefavoritt

 

Mitt beste råd når man skal velge farge

Mitt beste råd er å bruke litt tid på å planlegge, riv ut bilder fra magasiner, lag et moodboard og heng på veggen. Ikke minst bør du prøvemale, og det bør du gjøre på et A3 ark eller større – heng det opp i rommet du skal male og se hvordan lyset endrer seg gjennom dagen. Tenk også helhet. Hvis du skal male flere rom; hvorfor ikke velge ulike nyanser fra samme fargeskala? De fleste av fargene på et fargekart er skapt for å harmonere med hverandre, og personlig synes jeg det er så flott når man ser fra et rom til et annet, og man aner en sammenheng, selv om det likevel er en ørliten nyanseforskjell. Og så synes jeg man skal ta den helt ut på minst ett rom; og velge en farge som man kanskje ikke helt vet om man våger, f eks i en liten gang eller på et gjesterom eller et gjestetoalett. Jeg garanterer at du blir glad hver gang du går gjennom eller inn i et slikt rom.

 

Helle Tjaberg sin fargefavoritt 1. LADY 7163 Minty Breeze 2. LADY 6325 Balanse 3. LADY 7236 Chi 4. LADY 7163 Minty Breeze. Alle vegger er malt med LADY Balance.

 

Tips fra Nina, Jotuns fargedesigner:

7163 Minty Breeze #ladymintybreeze

Kommende bestselger! Ekstra vakker i en matt maling som LADY Balance. En grålig minttone, – ikke pastellaktig, men heller dempet og diskret. Lekker til både lysere minttoner som nevnt over, samt de gylne gråtonene og Balanse og Oslo. Prøv den gjerne ut sammen med  10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, samt dempede beige farger som 1016 Blek Sand, 10249 Mohair og 10249 Sober også! Fargen fremstår som hakket tøffere i kombinasjon med hvitere farger som 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit, enn 1001 Eggvhit og 1453 Bomull. Denne vil dere se på både tv og i interiørmagasiner i tiden som kommer!!

Se alle bilder og farger fra det nye fargekartet her.

Se andre eksperter sine favorittfarger:

Interiørarkitekt Adele KløveInteriørblogger Ingrid/FjeldborgDesignerne og illustratørene ert&risNordisk Rom/Katrine

 

Avatar
Avatar

Helle – Trendrådgiver

Helle er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun har nesten 20 års redaksjonell erfaring fra interiør- og designjournalistikk og var i mange år redaktør i ELLE Decoration. Hun jobber nå som frilansskribent og trendrådgiver. Helle er fantastisk flink til å formidle design og interiør.

Rustikke, rå og ærlige farger

Rustikke farger og overflater omfavner oss i fargetemaet «EMBRACE». Farger på bildet over: Vegg: LADY Pure Color 12179 Embrace, gulvlister:…

Farger med energi og kreativ glede

Farger med energi! I LADYs fargekart TOGETHER presenterer fargepaletten PLAYFUL, som er både glad, selvsikker og energirik. Bilde over: Vegg:…

Beroligende farger i vakkert samspill

Beroligende farger gir rom for refleksjon og samhold. Fargepaletten «CHERISH» inspirerer til myke kombinasjoner. Bilde over: Vegg: LADY Wonderwall 12182…

Hjemme hos Kirsten Visdal

Kirsten Visdal elsker LADY-fargen 10678 Space, og dette ble basefargen i familiens nyoppussede allrom. Tilslutt så jeg bare stripete vegger…

Hytte i blått – med smak av hav

Hytte i blått ved havet i Sandefjord. Malt i en innbydende fargepalett, som både snakker med havet og det vakre…

Hjemme hos Emma Ekman

Velkommen hjem til Emma Ekman og hennes villa fra 1956, og la deg inspirere av hennes øye for farger og…