Disse fargene skal fronte norsk design

Disse fargene skal fronte norsk design

Milano-utstilling i Jotun-farger fremhever norsk design

Den norske utstillingen Structure, har som ambisjon å presentere noen av landets aller dyktigste designere og kunsthåndverkere. Disse er nøye utvalgt; og får presentere sine arbeider under årets interiørmesse i Milano, til produsenter og besøkende fra hele verden. Norwegian Crafts, Klubben og Jotun samarbeider om å få realisert utstillingen. – Vår rolle i prosjektet er blant annet å kreere en fargepalett som skal fremheve den vakre kunsten og designene, forteller global fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen.

Bli kjent med noen av designerne her.

På det øverste bildet ser man hvordan Andreas Engesvik sin flotte vase «Vigeland» står godt frem med Jotun 2526 Støvrosa i bakgrunnen.

Interiørmessen i Milano 2016

Den skulpturelle vasen Tumble, designet av Falke Svatun, balanserer perfekt på kanten av montere som er malt i fargene 6232 Sjøalge og 2438 Structure.

Bli kjent med Falke Svatun her.

Fargepaletten

– Når vi skal ta fram farger til denne type utstilling, er det litt annerledes enn å tenke farger til et fargekart. Her er det designene som skal spille hovedrollen, og fargene skal understreke og fremheve på en ny og elegant måte, forteller Lisbeth Larsen. Stylistduoen Kråkvik & D’Orazio har tegnet og planlagt det visuelle uttrykket av utstillingen, og alle objektene som stilles ut blir vakkert iscenesatt med deres sans for detaljer. – Ved hjelp av mange innslag av fargepaletten til Jotun i utstillingen, vil det hele sys sammen til en helhet, tilføyer fargesjefen.

Interiørmessen i Milano 2016

Lekent og elegant med rosa

Vi ser mange tendenser til rosa i dagens interiørbilde, – sier Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun. Både møbler, tekstiler og alle slags interiørelementer finner vi i ulike rosanyanser nå. Det er en farge som er helt riktig for tiden! For Jotun er det viktig å utvikle rosatoner som fungerer på vegger og store flater. – Dette er vår oppgave – og vi er svært nøye på å finne de perfekte nyansene, sier fargesjefen. – Til utstillingen Structure, har vi valgt å benytte fargen 2526 Støvrosa, som er både en elegant og morsom farge. Alt avhenger av resten av stylingen og hvilket uttrykk man vil skape i rommet! Denne fargen kan passe både i et sofistikert interiør, eller i et rom som er mer livlig og lekent, forteller Larsen, – alt avhenger av hva du kombinerer med!

Blågrønne nyanser

Det er ingen tvil om at den blågrønne fargeskalaen inneholder nyanser som mennesker virkelig liker å omgi seg med. – I Jotun har vi svært mange gode farger i dette spekteret, og vi har derfor valgt å ta med fargen 6232 Sjøalge til Milano, forteller Lisbeth Larsen. – Den blågrønne fargen gir oss også et hint om det folk er opptatt av for tiden.  Planter og elementer i tre er viktig når folk skal skape gode rom å være i. – Men vi er også opptatt av naturen i et større perspektiv – bevare verdens havområder og ikke minst verdens økosystem, sier Larsen engasjert. – Dette er noe vi gjerne vil vise frem, til interiørinteresserte fra hele verden som besøker utstillingen i april.

Interiørmessen i Milano 2016

Her er Sjøalge brukt for å fremheve det flotte serveringsbestikket «Monstera» av Lars Beller Fjetland

Interiørmessen i Milano 2016

Her er fargene brukt til å løfte frem de vakre tekstilene til Kiyoshi Yamamoto

Structure gir «edge»

Den siste kuløren i paletten gjør fargetrioen virkelig spennende! Fargen Structure, som er oppkalt etter utstillingen, tilføyer et effektfullt hint av konjakk- og lærfarger.- Vi har latt oss inspirere av rå mur, kobber og mykt lær – og dette gjør paletten litt annerledes og spennende. Denne fargen er prikken over i’en, og gjør fargesammensetningen enda mer aktuell i tendensbildet akkurat nå. – Fargen gir en imøtekommende lunhet i et rom, og fungerer godt som veggfarge. Jeg mener dette er en farge som vi vil se enda mer av i motebildet til neste år, sier fargesjefen avslutningsvis.

Fargepalett

Jotun 2526 Støvrosa:
En dempet og elegant rosatone.
Fargens støvede uttrykk er svært behagelig å omgi seg med.

Jotun 6232 Sjøalge:
En kjølig blågrønn farge med et utpreget grålig hint. En spennende kjølig kontrast.

Jotun 2438 Structure
En brent rødbrun farge med lun og gyllen undertone. En viktig fargetone i tiden som kommer.

Utstillere på Structure – Norwegian contemporary crafts and design:
Marianne Andersen    Millie Behrens    Bjørn van den Berg    Kristine Bjaadal    Anja Borgersrud, Barmen og Brekke    Ann Kristin Einarsen    Andreas Engesvik    Lars Beller Fjetland    günzler.polmar    Elin Hedberg    Thomas Jenkins    Kneip    Anette Krogstad    Runa Klock    Aron Li    Noidoi    Kristin Opem    Christina Peel    Sara Polmar    Sara Skotte    Martin Solem    Falke Svatun    Sverre Uhnger    Vera & Kyte    Kiyoshi Yamamoto

#structure16

Jotun er opptatt av å fremme norsk design, og er en av hovedsponsorene til den norske utstillingen Structure – contemporary crafts and design. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Norwegian Crafts, Klubben og Jotun, og utstillingen vil finne sted under den store møbel- og designmessen ”Salone del Mobile”, i Milano 12-17 april.

Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Varm og eksklusiv farge til soverommet

Marlene fant den perfekte lune fargen til sitt soverom i den nye LADY Wonderwall 11175 Adventure. Jeg ønsket meg et…

Tidløst bad hos Frida Fahrman

Frida Fahrman nyter for tiden sitt deilige bad, som har blitt et herlig og harmonisk rom i huset. Det føles…

Et barnerom som vokser med barnet

Med LADY Wonderwall får veggene en holdbar overflate på barnerommet. Få tips til hvordan du kan oppdatere rommet med enkle…

Magisk stemning og 17. mai-feiring i hagen!

Hipp hipp hurra – snart er det 17. mai! Få tips til hvordan du kan skape en flott ramme rundt…

Deilig kake til 17. mai feiringen!

Hipp hurra for 17. mai! Vi feirer dagen med en lekker, rød fløyelskake – eller Red Velvet kake, som er…

Lidenskaplig opptatt av estetikk!

Marianne Haga Kinder, for mange kjent gjennom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i et vakkert funkishus på Ullern. Bli med på visning…

Go to top