Delightful november blues

Delightful november blues

November er en tid på året da vi nordboere liker å krype inn i de mørke hulene våre med stearinlys, tekopper og fyr på peisen. Og den komplette rammen rundt all denne skandinaviske kosen, kan vel ikke bli noe annet enn malte vegger i fargen St. Pauls Blue…? De blå-grønne nyansene gjenspeiler naturen; himmel, hav og vegetasjon i skjønn forening. Det er nok derfor så mange av oss simpelthen elsker disse fargene! Fargene i denne skalaen oppleves som trygge og nære, og ettersom fargetrenden har gått mot mørkere nyanser i det siste, har 5030 St. Pauls Blue blitt en stor favoritt. I løpet av to år har dette blitt en av de virkelig store fargene fra Jotun!

Det ser ut til at interiørjournalister, bloggere, stylister, instagrammere – og ikke minst en stor mengde huseiere – simpelten ikke får nok av den vakre, grålige blå-grønne nyansen. Tusen, tusen takk for at dere deler bilder med oss på Instagram og i andre sosiale medier – dette setter vi stor pris på!

LADY 5030 St. Pauls Blue

Den grålige blå-grønne fargen, LADY 5030 St. Pauls Blue i supermatte LADY Pure Color, her stylet av Jannicke Kråkvik & Alessandro D’Orazio og fotografert av Siren Lauvdal. Bildet er tatt i Frama sine lokaler i København.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Blått på soverommet

Hjemme hos Karoline Solberg på Grunerløkka i Oslo, er soverommet blitt lunt og blått ved hjelp av LADY Minerals i St. Pauls Blue.
– For oss ble det naturlig at soverommet skulle være mørkt for en bedre nattesøvn, forteller Karoline. Hun hadde drømt om et blått rom lenge, og endelig ble drømmen virkelig! Se flere bilder fra den kule, urbane leiligheten her

LADY 5030 St. Pauls Blue

Med LADY Minerals Kalkmaling 5030 St. Pauls Blue blir soverommet lunt. Foto: Karoline Solberg

Det er ingen tvil om at mange har falt for kalkmalingen LADY Minerals og det rustikke uttrykket som malingen gir. Det åpner opp for flere stiltyper i interiøret, men gjerne i en naturlig og litt røff retning. Med en futoninspirert seng og naturlige soveromstekstiler i vasket lin, blir stilen både minimalistisk og lun.

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levende kalkmatt overflate
  • Unikt fargeuttrykk
  • Enkelt å lykkes
  • Dekkgaranti

PS. Som du kanskje har lagt merke til fremstår denne fargen litt annerledes fra bilde til bilde. Dette har med lyssetting å gjøre. Vi anbefaler at du alltid maler opp en fargeprøve i det rommet du skal male for å se den i riktig lys og på forskjellige tider. Og husk at det er kun Jotun sine produkter som har en unik fargeresept for denne fargen. Les mer om Jotun Fargetrygghet her.

LADY Minerals Kalkmaling 5030 St. Pauls Blue

Lene Orvik valgte også LADY Minerals i fargen 5030 St.Pauls Blue på soverommet. Tanken var å bryte opp veggene med litt struktur, valget falt på Minerals og den betongaktig overflaten. Fargen passet perfekt til fargene som var valgt i de andre rommene i leiligheten. Med en god palett hvor fargene glir vakkert over i hverandre, får boligen en deilig harmoni. Det bør ikke være noen utfordring å finne natteroen i dette deilige rommet! Mer om leiligheten til Lene her: 

LADY 5030 St. Pauls Blue

Vegger: LADY Minerals kalkmaling 5030 St. Pauls Blue. Tak: LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit. Vindu: LADY Supreme Finish halvblank 9918 Klassisk Hvit. Foto: Lene Orvik / leneorvik.no

Takk for alle instagrambilder!

Det er mange som tagger @jotunlady og våre farger på Instagram! Det er skikkelig stas at dere blir så glade og fornøyde med resultatet at dere deler med oss! Se bare her hvor fint det har blitt med favoritten #stpaulsblue

«This kitchen makes me rethink my life» (!!) er en av kommentarene @kontrast har fått til dette flotte kjøkkenet

Flott kombinasjon med blå vegger og bilder over sengen på soverommet til @olssonjasmine

St. Pauls Blue er en farge som også egner seg meget godt på panel! Se bare her hos @nommemari

Vi er enige med @interior_by_linda at det gjør seg med litt farge! Så fint det ble med blått i kontrast til hvitt!

Inspirasjon fra København

Visste du at navnet St. Pauls Blue er hentet fra et apotek København? Fargen oppsto faktisk da designerne i Frama skulle pusse opp sine egne lokaler, som tidligere var et apotek som het St. Pauls! Designerne ønsket å utvikle en farge som var unik og passet perfekt til deres stil. Jotun ble kontaktet, og vi tente umiddelbart på ideen og bidro til å utvikle fargen sammen med designerne.

LADY 5030 St. Pauls Blue
Frama utvikler produkter og design i et tidløst og rent uttrykk. Produktene har ofte en grafisk tilnærming, som stolen 9.5° på bildet. Den har raskt blitt ikonisk – i krysningen mellom kunst og møbel.

LADY 5030 St. Pauls Blue

Slik beskriver vår fargesjef fargen St. Pauls Blue:

«En perfekt kombinasjon av blått med en undertone av det grålige. Du finner også et lite hint av grønnlighet i denne, – det er nettopp det som gjør at den er så lekker til minttoner som 7163 Minty Breeze, 7555 Soft Mint, eller til grønnaktig blåtoner som 5249 Linblå. Prøv gjerne St. Pauls Blue til gylne grå favoritter som 1024 Tidløs, 1391 Lys Antikkgrå, 1973 Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni, 1877 Valmuefrø, 1462 Grå Skifer, eller til de to varmere grå tonene Washed Linen, 0394 Varmgrå eller til den mye omtalte 8470 Smooth White.

Unngå St. Pauls Blue sammen varme blåtoner som Byge eller Kveldshimmel og til dels Deco Blue – da vil den grønne undertonen i St. Pauls Blue skinne igjennom og skape ubalanse. Fungerer godt til både 1001 Egghvit og 1453 Bomull, – samt til 9918 Klassisk Hvit, 7236 Chi og 1624 Letthet.»

Hvis du kjenner på deg at disse november-blå bildene traff deg midt i hjertet – er det bare snu seg kjapt rundt – så rekker du fint å male stua til jul! Da er det bare å tenne lysene og sette fram pepperkakene som gjenstår, så er du garantert lun og deilig stemning i heimen!

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Våre vakreste blåfarger

Ulike blåfarger og blåtoner i harmoni er ren nytelse for øyet! I denne artikkelen presenterer vi noen av våre vakreste…

Helt rått på Rott med Eventyrlig oppussing

I sesongens første episode av Eventyrlig oppussing går turen til nydelige Rott i Tananger. Her er det et gammelt jærhus…

7386 Pistachio – en ny grønn favoritt

Med JOTUN 7386 Pistachio gir du hjemmet ditt en frisk og fengende farge! Den skaper en spennende dynamikk, enten ved…

Våre vakreste grønnfarger

Dette er en av våre vakreste grønnfarger! LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet….

4947 True Blue – et elegant kick til ditt interiør

Fargenyheten Jotun LADY 4947 True Blue er en frisk og ren blåtone med umiddelbare assosiasjoner til himmel og hav. Den…

Nytt fargekart fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2024, med tittelen CANVAS. Her kan du utforske de ulike fargeretningene,  – bli…