Perfekt palett hos Lene Orvik

Perfekt palett hos Lene Orvik

Det er noe helt eget ved gamle ærverdige leiligheter. Atmosfæren, historien og detaljene. Høyden under takene, og særegne utsmykningene. Lyset gjennom store vinduer, det tidløse preget – ofte i kontrast til byens pulserende liv på utsiden.

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik

Det var nok også denne sjarmen blogger Lene Orvik falt for da hun kjøpte seg leilighet i Oslo for en tid tilbake. Lene er selv ei jente med sans for mote, detaljer og interiører, og hun så raskt at denne leiligheten kunne bli et drømmehjem. Her kunne hun skape seg et hjem hvor hun fikk kombinere vakre gamle detaljer med moderne design. Lene tok kontakt med Jotun / LADY for å se om dette var et prosjekt vi kunne gjøre sammen. Og med dette flotte utgangspunktet sa vi selvsagt ja, og begynte arbeidet med å se på farger, materialer og overflater.

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Et tak til beundring… se så vakkert! Tak; LADY Perfection tak 9918 Klassisk Hvit. Vegger: LADY Pure Color 7163 Minty Breeze. Vinduer: LADY Supreme Finish halvblank 9918 Klassisk Hvit.

Taket maler du med LADY Perfection Takmaling for et skjoldfritt og jevnt resultat. LADY har dekkgaranti på to strøk. Husk at du nå også kan få takmaling med farger.. Gulv fra Skogr. Bord laget av materialer fra Dinesen. Betongbenk fra Hagemobler24. Stoler fra HAY.
Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Si hei til Lene Orvik som bor i leiligheten, – her avbildet med den vakre fargen 7163 Minty Breeze i bakgrunnen.

Planlegging

– Første gang jeg så bildene av den flotte leiligheten, og fikk høre litt om Lenes tanker rundt møbler og interiører, dannet det seg raskt noen tanker om farger og sammensetninger i hodet mitt. Jeg forhørte meg raskt om Lene var klar for å leve med litt andre fargeimpulser rundt seg enn bare hvitt (Lene bodde i et lekkert hvitt hjem før hun flyttet) og det var Lene utrolig positiv til! Hun var klar! Det var selvsagt ikke helt overraskende siden Lene er en stilsikker og motebevisst frøken :)

Med så flotte detaljer som denne leiligheten har i form av rosetter, stukkatur og takhøyde, så følte jeg vi skulle vie det all den oppmerksomheten det fortjente. Og ved å gi veggene en mer kulørt farge, mens lister og tak ble krittende hvite, – ville vi oppnå nettopp det. Fullt fokus på detaljene, samtidig som veggene ble levende og mer fargerike å omgi seg med.

Fargene; – hvordan tenkte vi?

Raskt kom minttoner og blått på bordet, – noen sarte og lyse, andre dype og mer markante. Og Lene tente umiddelbart, – så her kunne vi helt klart enes om en kul fargepalett. Og ettersom hele leiligheten skulle males, stod vi fritt til valg av hvittone på vinduer, tak dører og detaljer. Det er jo helt vesentlig å ta høyde for når man skal planlegge et helt interiør. Hvittonen på detaljene kan enten sette prikken over i’en eller vippe hele fargepaletten av pinnen. Les mer om det her.

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik

Lene var flink til å skaffe meg farge- og materialprøver på sofatekstiler, fliser og gulv, – og dette gjorde min jobb som fargerådgiver så mye enklere. Lene kom kjørende til møter med store, tunge gulvfliser og sendte tekstiler i posten, – ei veldig dedikert jente å jobbe med :) Å skaffe til veie gode materialprøver vil gi deg et langt bedre utgangspunkt for å lykkes med fargesettingen. Å tenke helhetlig gir uten tvil resultater!
Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Skaff deg både farge- og materialprøver, – da ser du helheten i fargepaletten din.

Etter å ha sett den gylne skinntekstilen fra sofaen, de lekre gråmønstrede gulvflisene, det hvite, moderne kjøkkenet og hørt litt om tankene om bad og interiører generelt, la jeg fargene LADY Pure Color 7555 Soft Mint, 7163 Minty Breeze, 5180 Oslo, samt LADY Minerals kalkmaling 5030 St. Pauls Blue på bordet. Sammen med den nøytrale, rene hvite 9918 Klassisk Hvit, med tanke på alle tak og vakre detaljer. Vi la også til en grå betongfarge, LADY Minerals 1462 Grå Skifer som skulle pryde peis og muren bak den nye ovnen. Og Lene var kjempe positiv og sa umiddelbart ja!

Jeg ønsket at fargene skulle bevege seg harmonisk fra rom til rom. Man skal kunne se at fargene er nøye avstemte i forhold til hverandre, og oppleve at blikket kan hvile i alle retninger på fargesammensetninger som er harmoniske sammen. Og det syntes jeg i all beskjedenhet vi lykkes med :)

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Her ser dere hvordan mintfarger, den dype blå og den tøffe gråtonen på peisen skaper et helhetlig interiør. Kjøkkenvegger (mørk blå) malt med LADY Pure Color 5180 Oslo, stue i LADY Pure Color 7163 Minty Breeze. Mur bak ovn; LADY Minerals Kalkmaling 1462 Grå Skifer.

Stuen

Den første fargen jeg følte var helt riktig var LADY Pure Color 7163 Minty Breeze, – den står godt til den kule sofaen i gyllent skinn, samt at den skaper en frisk men likevel diskret stil i stuen. Lene har også et vakkert tregulv som fungerte godt med en sval kontrast på veggene. Det var viktig for meg at veggene skulle males matte med LADY Pure Color supermatt. Ganske enkelt for at dette interiøret fortjener den vakreste malingen vi har. Matte vegger skaper lunere vegger og mer eksklusiv atmosfære.

I stuen kan du stå å se inn mot kjøkkenet, – da får du en god opplevelse av fargen LADY Pure Color 7163 Minty Breeze sammen med den mørkere 5180 Oslo. Svalt, dust og vakkert ligger rommene foran deg og skaper en rolig og balansert atmosfære. Legg merke til at den grå kalkmalingen LADY Minerals 1462 Grå Skifer skaper en røff kontrast til de sarte fargene.

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik

Vegger: LADY Pure Color 7163 Minty Breeze. Kjøkkenvegger: LADY Pure Color 5180 Oslo.

Alle hvite detaljer har den rene hvite 9918 Klassisk Hvit. Minty Breeze er en minttone som trives best sammen med rene hvite toner. Sammen med gylne hvittoner som Egghvit og Bomull, kan den forsterke det gule i disse, og selv dra seg relativt grå i tonen.
Gulv fra Skogr. Bord laget av materialer fra Dinesen. Betongbenk fra Hagemobler24. Lenestol fra Bolia.

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Vegger i LADY Pure Color supermatt 7163 Minty Breeze. Se hvor tøff den gylne sofaen er inntil de mintaktige veggene! Taket er malt med LADY Tak 9918 Klassisk Hvit. Vinduer og lister i LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit. Peis: LADY Minerals kalkmaling 1462 Grå Skifer.

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Vegger i LADY Pure Color supermatt 7163 Minty Breeze. Taket er malt med LADY Tak 9918 Klassisk Hvit. Vinduer og lister i LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit.

Peis, – ble ny med kalkmaling!

Fra før stod det en enkel peis i leilighetens ene stue som Lene var usikker på hvordan hun skulle implementere i det nye interiøret. Løsningen ble å gi den en skikkelig make-over med LADY Minerals kalkmaling slik at den ble seende langt mer moderne ut i sin grå, med diskret betongstruktur.

Slik maler du peisen med LADY Minerals.
Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Gammel peis ble som ny med LADY Minerals 1462 Grå Skifer. Denne fargen gir en skikkelig betong-følelse. LADY Minerals finnes i mange ulike farger, – finn den fargen som passer best hjemme hos deg.

Hjertet i leiligheten – kjøkkenet

Fra stuen kan du se rett inn på selve hjertet i leiligheten, – det store, flotte kjøkkenet. Lene skulle ha et moderne hvitt kjøkken med stramme linjer her, samt noen UTROLIG flotte detaljer i marmor.
Lene sa at hun gjerne gikk for en helt mørk farge her, – og valget falt da enkelt på 5180 Oslo. 5180 Oslo er en grønnaktig, dyp blåtone. Effekten av denne fargen er at marmor og hvite detaljer virkelig popper frem! Bare se på detaljene i taket dere, – er det ikke nydelig når det får skinne slik det gjør her?

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik

Nydelig marmor og stramt, moderne kjøkken, i fin harmoni med gamle, ærverdige detaljer.
Vegg: LADY Pure Color 5180 Oslo. Tak: LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit. Vindu: LADY Supreme Finish halvblank 9918 Klassisk Hvit.
Kjøkkeninnredning fra Kvik, armatur fra Tapwell, lampe fra room21, og marmor som er spesialbestilt gjennom Skogr AS.

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Vegg: LADY Pure Color 5180 Oslo. Tak: LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit.

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Vegg: LADY Pure Color 5180 Oslo. Tak: LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit. Dør: LADY Supreme Finish halvblank 9918 Klassisk Hvit.

For en velkomst!

Fra kjøkkenet kan man også se mot en lang gang som fører inntil bad, gjesterom og soverom. Gangen har ikke egne vinduer, men god tilgang på gjennomgående lys fra rommene den grenser til. Jeg ønsket likevel å holde gangen i lys tone som man opplevde som frisk og innbydende. Veggene her ble derfor malt med LADY Pure Color 7555 Soft Mint. Lene har innredet gangen til et utrolig delikat rom, – selv elsker jeg også hvordan lyset leker seg fra tilstøtende rom. Litt av en velkomst å møte hver gang man kommer inn døren!

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Vegger: LADY Pure Color 7555 Soft Mint. En lys, frisk minttone.
Gulvflisen er fra Ulfven. Lamper fra Tom Dixon. Garderobe fra Garderobemannen.

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Vegger: LADY Pure Color 7555 Soft Mint. Lister og dør: LADY Supreme Finish halvblank 9918 Klassisk Hvit. Tak: LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit.

Kalkmalte soveromsvegger

På soverommet ville vi bryte opp veggene med litt struktur, og som dere ser har veggene en betongaktig struktur, – malt med kalkamlingen LADY Minerals i fargen 5030 St.Pauls Blue. Fargen er dempet gråblå med et hint av grønt i undertonen. Det gjør den til en nydelig kombinasjon med mintgrønne 7163 Minty Breeze og 7555 Soft Mint som vi har sett i gang og stue. Mørke farger på soverommet er også svært behagelig å finne roen i, – og dermed en god natts søvn :)

Karoline og Nikolai valgte også St. Pauls Blue på soverommet.

Perfekt fargepalett hos Lene Orvik
Vegger: LADY Minerals kalkmaling 5030 St. Pauls Blue. Tak: LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit. Vindu: LADY Supreme Finish halvblank 9918 Klassisk Hvit.
Alt i alt har dette blitt en utrolig flott leilighet med avstemte og behagelige farger som setter lekre detaljer og interiører i fokus.
Tusen takk for at vi fikk kikke inn til deg, Lene :)

Alle foto: Lene Orvik / leneorvik.no

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….