Små grep gir store forandringer!

Små grep gir store forandringer!

Gjenoppdag noe av det fine du allerede har ved å sette det sammen på en annen måte! Veggen har fargen LADY Pure Color 20119 Transparent Pink.

Jeg tror ikke jeg er alene om å stadig ønske meg litt forandringer i hjemmet! Noen ganger blir det små justeringer i forbindelse med familiens endrede behov, eller kanskje dukker det opp nye planer ved inngangen til en ny årstid? Men MÅ vi alltid løpe ut og kjøpe nye TING? Jeg tror mange kjenner et økende behov for å stoppe opp og tenke seg om før man shopper, og i stedet velger gjenbruk og ta vare på det man allerede har.

Uansett om årsaken til at du ønsker å handle mindre er av hensyn til miljøet eller til egen lommebok, er det bra med noen tips! Se hvordan du kan gjøre store forandringer hjemme – med litt bedre samvittighet.

Hva har jeg fra før?

Før du kjøper noe nytt er det smart å gå nøye gjennom det du allerede har! Hva med en skattejakt i kjelleren – eller hos hjemme hos mor? Kanskje finner du noen gamle, fine ting som kan få nytt liv med et lite malingsstrøk? Kanskje skapet på det ene rommet kan flyttes over i et annet rom, og dermed løse oppbevaringsbehovet uten å kjøpe nytt? Eller kanskje kan den gamle stolen fungerer fint i et annet rom, bare fargen passer inn?Små grep - stor forandring!

Maling kan bidra til at vi velger å ta vare på gamle og brukte ting. Dette skapet har vi malt med LADY Supreme Finish 7163 Minty Breeze og stolen til høyre har fått nytt liv med fargen 7555 Soft Mint

Små grep - stor forandring!

Disse stolene var tidligere knallrosa – og fikk nytt liv med en hvit nyanse som passet bedre til den gule veggen. Stolene er malt med halvblank og matt med LADY Supreme Finish i 1624 Letthet. Den dempede gulfargen er 10246 Velvet – malt med LADY Balance.

Velg gjenbruk!

I dag er det heldigvis lett å få tak i alt fra brukte møbler til de flotteste, vintage interiørskatter. Det meste kan skaffes på nettsteder som Finn, gjennom lokale Facebook grupper, i second hand butikker eller på auksjoner og loppemarkeder. Det fantastiske med gjenbruk er at det bidrar både til bærekraft, men også til å skape et unikt og personlig interiør!Lite soverom - blå huleSkap et personlig interiør med gjenbruk! Les mer om dette fine soverommet til Karina Holmen her. Foto: Filippa Tredal. (Fargen på veggen er LADY Pure Color 4618 Kveldshimmel.)

Bytt rom eller skap nye soner

Bytte av rom kan være morsomt og gir en rask forandring. Kanskje behovene i familien har endret seg, slik at barna kan bytte rom? Eller kan funksjonen i de ulike rommene byttes om? Har du for eksempel både spisestue og stue, så kan disse kanskje bytte plass.

De færreste har jo rom på rom å velge i… Men kanskje du kan skape endringer ved hjelp av ommøblering eller med inndeling av nye soner i rommet? Se for eksempel hvordan Tid for hjem laget fine soner i denne stuen. Små grep - stor forandring!

Dette rommet har fått en egen kontorsone. Her har den hvite veggen (7236 Chi) fått et markert felt med fargen LADY Balance 5362 Fusion

 LADY Balance

LADY Balance

  • Vakre matte vegger
  • Dekkgaranti
  • Lukter minimalt
  • Godt inneklima

Rask forandring med ny farge

Hvis du ønsker en rask og stor forandring, er maling av veggene det aller enkleste du kan gjøre! Du kan skape magiske forandringer med en helt ny farge som bakteppe til de tingene du allerede har. Det er rett og slett utrolig hvor stor forandring et malingstrøk kan gi.

Samme sofa, bord og hylle – men allikevel som et helt nytt univers!Små grep - stor forandring!

Grønn oase med sval veggfarge. LADY Pure Color 6350 Soft Teal
Små grep - stor forandring!De samme møblene i nye omgivelser. Veggen har fått fargen LADY Pure Color 1877 Valmuefrø.

Samle småtingene i vakre stilleben

I stedet for å ha pynt stående overalt, noe som ofte fremstår som rot, kan du sette tingene sammen i vakre grupper. Ved å gruppere småtingene du allerede har på nye måter, kan du lagre vakre stilleben. I stedet for å fylle opp, er det bedre å rydde vekk! Du må jo ikke ha alt fremme til enhver tid. Hvorfor ikke bytte på litt? Kanskje du gjenoppdager noe av det fine du allerede har, ved å sette det sammen på en annen måte!Små grep - stor forandring!Fremhev de vakre tingene dine i små stilleben. Våre faste stylist, Jannicke Kråkvik, er en ekspert på dette og hennes kombinasjoner av vakre gjenstander blir til små kunstverk i seg selv! Fargen på veggen er den nydelige, grønne nyansen LADY 7628 Treasure.  

Når veggen blir et kunstverk

Det er ikke nødvendig å dekorere overalt eller fylle veggene med bilder. – Den største luksus i et hjem er en naken vegg, har stylisten Jannicke Kråkvik tidligere uttalt i et intervju hos oss. Vi kan ikke si oss uenige i dette! Sett ditt personlige preg på en vegg malt med kalkmaling – og la den bli rommets kunstverk!Små grep - stor forandring!LADY Minerals i den vakre grå-brune fargen 2500 Krydder.

Les mer om kalkmalingen vår her. 

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levende kalkmatt overflate
  • Unikt fargeuttrykk
  • Enkelt å lykkes
  • Dekkgaranti
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Lidenskaplig opptatt av estetikk!

Marianne Haga Kinder, for mange kjent gjennom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i et vakkert funkishus på Ullern. Bli med på visning…

Inspirasjon til hjemmekontoret

LADY 20145 Wisdom er magisk, beroligende, og oppfordrer til klare tanker  – i en elegant atmosfære på hjemmekontoret. Ny jobbhverdag Det kreves tilpasninger…

Ny farge og ny struktur!

To fluer i ett smekk! Ny vegg og ny farge med LADY Minerals Revive.  Mineralske og unike slette vegger LADY…

En drøm av en gang

Nina Helland Sortland (35) malte gangen i fargen LADY 20142 Daydream. Tenk at en farge kan gjøre en så stor…

Slik maler du påskeeggene!

Påskeegg i alle varianter er noe vi forbinder med tradisjonell påskefeiring. Vi pynter gjerne hjemmet med påskeegg eller fyller påskeeggene…

Vårlig vakkert med rosa stue

Dagene har blitt lenger, og vi nyter lyset som er tilbake etter vinter og mørketid. Kanskje gir det deg den…

Go to top