Sommerhytta på Mjøsli – vinnerhytta 2021

Sommerhytta på Mjøsli – vinnerhytta 2021

Vinnerhytta 2021 – Far og datter, Kurt og Veronika, vant Sommerhytta! Femte sesong av Sommerhytta på TV 2 er over! Gjennom ti uker har vi fulgt fire ulike par gjennom en omfattende og krevende byggeprosess. Fra å være et tomt skall, har hyttene gradvis forvandlet seg til fire, ferdige og fantastiske hytter med uteplass. Konseptet er at vinnerne får sin egen nybygde hytte til odel og eie. Programleder Guri Solberg, Lars Fossum, Finn Schjøll og Aina Steen Sollie har vært med som dommere og eksperter på sine områder.

Far og datter – Kurt og Veronica

Pappa Kurt er av den nevenyttige typen og praktisk anlagt, mens datteren Veronica ikke har erfaring med oppussing da Sommerhytta starter opp. Veronica viser raskt at hun er både lærevillig, og superflink til å planlegge detaljer og farger. Hun tar også stort ansvar for uteområdet rundt hytta, som også er en svært viktig del i konkurransen.

Kurt og Veronica - Sommerhytta 2021

Vinnerhytta 2021 ble far og datter sin hytte. – Vi har fulgt med på «Sommerhytta» siden sesong 1, og føler oss veldig heldige som ble valgt ut til å være ett av de fire parene i årets sesong. Dette er en mulighet man kun får én gang i livet, sier Veronica og Kurt til TV 2. – Foto: TV 2

Slette vegger i lune nyanser

Kurt og Veronica var fast bestemt på å velge slette gipsvegger i sin sommerhytte. De fant fort ut at det krever litt mer planlegging med tørketider på sparkel, med den knappe tiden de har tilgjengelig fra uke til uke. Men når de først fikk dreisen på sparkelen, blir resultatet superlekkert!

Detaljene er gjennomgående sorte og står i fin kontrast til de varme beigetonene på veggflatene. Dommer Aina oppfordret dem til å få inn noen naturelementer. De siste detaljene kommer på plass med stoler i lyst treverk, diverse kurver og skinn på gulvet. I tillegg pynter bilder av alle geitene som lever rundt på hytteområdet opp på veggene.

Stuen har blitt en hyggelig og sosial sone! Veggen til venstre: LADY Wonderwall 1359 Macchiato. Panelveggen er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis 9041 Drivved.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Hyttekjøkken med stil

Kjøkkeninnredningen er i mørkt treverk, og blir planlagt for optimal plassutnyttelse og med en barløsning mot stuedelen. Alt er lekkert gjennomført, med tøff vifte, praktisk hylle og messingdetaljer på knotter og kjøkkenkran.

Et virkelig smart og lekkert kjøkken, med flott detaljrikdom! Kjøkkenet er Mørk Malm fra Norema, og benkeplaten er 619 Marmor (Maxbo).

Lune fargevalg

Veronica tar ansvar for alle fargevalg, og bestemte seg tidlig for den lun, beige fargepalett. I soverommet valgte hun den varme fargen LADY Pure Color 1623 Marrakesh, mens nyansen i kjøkkenet ble litt lysere, med LADY Wonderwall 1359 Macchiato. Den samme fargen fikk være med over i stuen og deler av gangen.

Hyggelig soverom

Soverommet er det første rommet som blir ferdig, og for en jobb som er nedlagt! De slette veggene er sparklet og pusset etter alle kunstens regler, og resultatet er blitt helt perfekte, slette vegger, fargesatt med LADY Pure Color 1623 Marrakesh.

Skapet til venstre ble laget i en av konkurransene, og har fått ekstra stang til oppbevaring. 

Lunt og hyggelig soverom! Vegg: LADY Pure Color 1623 Marrakesh.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Gang med smart løsning for oppbevaring

De velger å dele av gangen med en halvvegg, slik at det blir en separat plass oppbevaring av klær og utstyr. Ved inngangen kan gjester henge av yttertøy. På denne måten blir gangen både praktisk og ryddig.

Overgangen mellom slette vegger og panel, er ikke den enkleste oppgaven for en amatørsnekker, men dette løser Kurt på en veldig fin måte.

Veggen til høyre LADY Pure Color 1359 Macchiato. Panelveggen er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis 9041 Drivved.

Klikk på produktbildet for å se hele fargeutvalget i interiørbeis:

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Sommerhytta utendørs

Det blir lagt ned et solid arbeid ute også! En av de første ukene blir hyttene beiset utvendig, og fargen som blir valgt er Trebitt Oljebeis 0683 Sotgrå.  Med Trebitt Oljebeis trenger man ikke grunning først. – Se tipsfilmen vår om hvordan du beiser veggene ute.

Hele uteområdet er opparbeidet og tilpasset tomta. Far og datter har hatt et imponerende overskudd til å få til hver minste detalj! Du kan lese mer om hytta ute her.

Trebitt Oljebeis 0683 Sotgrå

Hytta er beiset med Trebitt Oljebeis 0683 Sotgrå – en mild og gråsvart beisfarge. – Utekjøkkenet er beiset med  Trebitt Terrassebeis, 9805 Sløret Sort.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Vinnerhytta 2021

Med Kurt sin enorme arbeidskapasitet og nøyaktighet, og Veronica som en meget arbeidsom og detaljfokusert deltaker, er det tilslutt de to som trekker det lengste strået i den spennende finalen. For en drøm å vinne sin egen hytte som man har jobbet SÅ hardt for gjennom ti lange uker!

Vi gratulerer vinnerne av Sommerhytta 2021!

Les også om kjæresteparet Anna og Jone sin hyttevenneparet Adrian og Christine sin hytte – og tvillingsøstrene Trine og Trude sin hytte.

Foto for Jotun: Inger Marie Grini. 

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Muted Coral i Pop-up på Oslo Design Fair

Fargenyheten fra Jotun, LADY 20217 Muted Coral, er det mange som har forelsket seg i. Vi var veldig stolte over å…

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…

Farger, tekstur, kunst og design – bli med inn til interiørdesigner Benedicte Lobos

I det inspirerende hjemmet til Benedicte Lobos og Kim Thorvaldsen på Tåsen i Oslo blir vi møtt av en deilig,…

Hytta på Hurum blir helt eventyrlig

I sesongens fjerde episode tar gutta turen til Hurum for å pusse opp en bitteliten hytte med mange trange rom….

Fargene i vår nye reklamefilm

Har du sett vår nye reklamefilm, og kanskje lurt på hvilke farger det er malt med i huset? Her får…

Eventyrlig hytte på Vestfoldkysten

På Vestfoldkysten, midt mellom Sandefjord og Larvik, nærmere bestemt Kjerringvik ligger det ei hytte på et svaberg nesten nede i…