Tips til varme og harmoniske fargekombinasjoner

Tips til varme og harmoniske fargekombinasjoner

Trenger du gode tips til fargekombinasjoner? I fargepaletten «Embrace» finnes et vell av alternativer – Les noen av fargesjef Nina K. Mørkve sine beste tips her!

Fargepaletten Embrace

Den varme fargepaletten Embrace i fargekartet TOGETHER, består av rustikke, rå og ærlige fargenyanser. Disse omsluttende fargene spenner fra rustrødt, til okergult, blågrått og gulbeige.

Måten du setter fargene sammen på, vil gi stor variasjon i uttrykket, fra det dempede og gylne nøytrale, til et mer fargerikt uttrykk. Samtidig kan du være trygg på at fargene matcher og gir en behagelig atmosfære.

Her er tips til en mengde fargetrioer til deg, som vil ta et dypdykk i palettens utallige kombinasjoner!

Gyllen base

Ved å velge noen av de lyseste fargene som basefarger i interiøret, vil det oppleves som lyst, luftig og lett gyllent. Vi omtaler gjerne de lyse, beige nyansene som «nøytraler». De svake, gylne undertonene fremheves eller dempes, etter hvilke farger de kombineres med.

Ved å sette sammen fargene 1875 Sans, 1876 Hvit Te og 12179 Embrace, kan du for eksempel velge de lyseste nyansene til de større overflatene – eller de største rommene.

Du kan bruke fargen Embrace som kontrast i et av rommene, for eksempel stue eller kjøkken, eller på detaljer, for å få inn et varmt innslag i et ellers nøytralt interiør. – 12179 Embrace er en lekker nyanse til oppussing av et kjøkken, eller mindre detaljer som møbler. Du kan få forskjellig uttrykk ved å velge ulike glansgrader av LADY Supreme Finish til møbler og treverk.

Fine fargekombinasjoner med Hvit Te og Embrace

Bordet er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 1876 Hvit Te – og veggen til høyre med LADY Pure Color 12179 Embrace,

LADY fargepalett: Sans - Hvit Te - Embrace

LADY Pure Color 1875 Sans er en nydelig basefarge.

Ved å kombinere 1875 Sans, 1303 Observe og 11130 Shade, vil du få en klassisk beige og dempet brun harmoni. – Eller gjør et lite bytte, og ta inn 0280 Caravan, sammen med 1875 Sans og 1303 Observe. – Da får du en palett der tidløs beige møter gylne, varme toner med brune undertoner.

 LADY Pure Color

LADY PURE COLOR

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Tøft og jordnært

Ønsker du et nøytralt interiør, med litt tøff «edge», kan den gyllenbeige fargen 11130 Shade, være perfekt å ta med i paletten. Vi foreslår å kombinere den med 1303 Observe og 1876 Hvit Te. Velger du å male med LADY Minerals Kalkmaling, vil du også få et rått og unikt uttrykk på veggene. – Alle disse tre fargene får du i LADY Minerals Kalkmaling, dersom du vil ha dette myke, rustikke uttrykket i alle rom.

LADY fargepalett: hade-Observe-Hvit-Te

Vegg: LADY Pure Color 1876 Hvit Te, vindu: LADY Supreme Finish 1875 Sans.

LADY Minerals kalkmaling 11130-Shade og 1303-Observe

Skap en myk og levende overflate med kalkmaling! Venstre bilde: LADY Minerals 11130 Shade. Til høyre: LADY Minerals 1303 Observe

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Se alle fargene i LADY Minerals kalkmaling her.

Klassiske fargekombinasjoner

Kombinasjoner med gråblå 5516 Iron Blue, 1303 Observe.  og 0280 Caravan, gir en klassisk og tidløs fargepalett.

For en kombinasjon av gylne impulser med lune terrakottatoner, kan du ta en titt på Observe og Caravan i kombinasjon med 12179 Embrace.

Vegg: LADY Pure Color 5516 Iron Blue. Pidestallen er malt i samme farge med LADY Supreme Finish Matt.

LADY 0280-Caravan_1303-Observe

Lister og trapperekkverk er malt med LADY Supreme Finish Matt 0280 Caravan. Fargeprøvene på bildet til høyre er 1303 Observe og 5516 Iron Blue, mens bordet har fargen 0280 Caravan, alt malt med LADY Supreme Finish.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Gyllent med Kalkoker

En kombinasjon av 1909 Kalkoker, 5516 Iron Blue og 1876 Hvit Te gir en mer fargerik harmoni. Dette er en palett som består av klassiske farger som er gode å leve i, og som du vil trives med lenge.

LADY Pure Color har en Supermatt glansgrad, som gjør 1909 Kalkoker spesielt lun, dempet og vakker.

En nydelig farge til soverommet – LADY Pure Color 5516 Iron Blue. Høyre bilde: LADY Pure Color 1876 Hvit Te, vindu: LADY Supreme Finish 1875 Sans.

For en palett med dempet gul og oker, i samspill med naturlig brun, kan du ta en titt på 1303 Observe, 1909 Kalkoker og 11130 Shade.

Omfavnende fargepalett

1909 Kalkoker er en varm og dempet okertone, som både er rustikk og moderne. Den kan danne en gyllen kontrast til de gulbeige 1303 Observe og 0280 Caravan, som er vist ovenfor.

Ønsker du en palett med dypere rustfarger, kan du klemme til med en kombinasjon av 1909 Kalkoker, 1259 Rusty og 12179 Embrace, Her vil fargene virkelig omfavne og varme deg, når du beveger deg fra rom til rom.

Som en varm omfavnelse! LADY Pure Color 12179 Embrace,

LADY Pure Color 1909 Kalkoker og 1259 Rusty

Brent terrakotta

Kombiner den rustbrente terrakottatonen 1259 Rusty, med den gråbeige 11130 Shade og 1876 Hvit Te, for en varm og mer dempet kombinasjon. Se hvor fint det passer med detaljer i treverk og keramikk – her blir det varmt og hyggelig å være!

Fargepalett LADY-Rusty-Hvit-Te-Shade

LADY Pure Color 11130 Shade.

Kjøkkenveggene er malt med LADY Wonderwall  1259 Rusty. Innredning: LADY Supreme Finish Halvblank 1973 Antikkgrå. – Bilde til høyre: LADY Supreme Finish 1876 Hvit Te.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

For å spille videre på fargene over, se også på kombinasjonen med fargen 1875 Hvit Te, 11130 Shade og 5516 Iron Blue. – Dette gir en dempet, beige palett, med innslag av blått og lun brun.

LADY Iron-Blue og Rusty

Mange elsker blått til soverommet, og med LADY Pure Color 5516 Iron Blue får du en dempet og lekker nyanse. Til høyre: LADY Wonderwall  1259 Rusty.

LADY fargepalett Iron-Blue_Rusty_Shade

LADY Minerals 11130 Shade.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Ønsker du en lun beige og brun base med varme, rustrøde impulser, kan du kombinere fargen 1259 Rusty med 1875 Hvit Te og 11130 Shade.

Kombinasjonsmulighetene er mange og varierte innenfor denne fargepaletten. Vi håper disse «fargetrioene» kan gi deg inspirasjon til å se fargene på en ny måte, og utforske EMBRACE-fargepaletten videre! Lykke til!

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Bli med hjem til Amelia Widell sitt fargerike hjem

Velkommen hjem til interiørprofilen og MELIMELI-gründer Amelia Widells fargerike hjem! Når Amelia flyttet inn i sin nye leilighet ville hun…

Industriell eleganse med LADY Minerals

Det er flere retninger du kan gå når du maler med LADY Minerals. Ønsker du et litt røft, og samtidig…

Forny soverommet med kalkmalte vegger

Ah, soverommet… Den trygge, gode og avslappende oasen i ethvert hjem. Med en eller flere kalkmalte vegger malt løfter du…

Mineralsk magi i unike farger fra LADY

Gi nytt lys og liv til interiøret med vakre og unike farger i LADY Minerals – og bli forelsket i…

Friske, klare, lekne, men også myke og vennlige. Her er fargetrendene for 2024!

Nytt år, med mange nye muligheter, og ikke minst blanke ark. Gled deg til å se hvilke farger som gjelder…

Velkommen til Villa Melin

I Villa Melin finner vi en jordnær stil med dempede nøytrale farger på vegger og i tak. Bli med inn…