3 gode fargepaletter til hytta

3 gode fargepaletter til hytta

Har du hytte på fjellet, i skogen eller ved sjøen? Se hvilken fargepalett som passer til din hytte.

Vakre farger til hytta i skogen

Fine farger til hytta

I samarbeid med Hytteliv var vi for en stund siden med på en vakker forvandling i skogen! Nærmere bestemt på den koselige, lille hytten til Berit i Lunner på Hadeland. Les hele historien her.

Da Interiørdesigner Siv Brenne og vår Fargesjef Nina Klæboe Mørkve lagde en fargepalett til denne hytta ble den laget med inspirasjon fra naturen og nærhet til skogen. Stemningen skulle være lun, lys og hyggelig, samt innby til deilige fridager i skogens ro. Derfor sto de blågrønne tonene ut som klare favoritter, farger som nettopp skaper ro og balanse, samtidig som de tilfører rommet et friskt pust. Basefargene ble lagt på varme dempede beigetoner.Fargepalett-til-hytte-Hadeland_1

Noen vegger ble beholdt i ubehandlet eller beiset treverk for nettopp å understreke naturens tilstedeværelse. De la også vekt på at veggerflater skulle males i en matt glansgrad fordi det føles mer naturlig og røft i denne settingen. Veggene ble malt matte med LADY Supreme Finish Matt. Matte panelvegger er noe langt flere burde vurdere, – det er utrolig lekkert!

Fine farger til hytta

Kjøkkenet fikk et lyst og friskt med innslag av blågrønne toner. Benkeplaten i treverk tilfører rommet en behagelig mykhet. Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 1140 Sand. Paneltak: LADY Supreme Finish matt 471 Lys Antikk. Kjøkkenet er fra Bærum Kjøkkensenter, i fargen S3005-B80G. Ønsker man å male et gammelt kjøkken selv, maler du med LADY Supreme Finish, – vår beste maling for detaljer i treverk. Se hvordan du maler kjøkken her.Fargepalett til hytta

 

Fine farger til hytta

Beisede panelvegger, med beisen LADY Pure Nature 9041 Drivved, i vakkert kontrast til innerdører malt i LADY Supreme Finish Halvblank 6232 Sjøalge. Ytterdøren er bestilt ferdigmalt fra Trollheim Vekst AS i S4005-B80G. Det lille plassbygde skapet fikk selvsagt bestå, men det fikk en strøk med LADY Supreme Finish i en lys farge.

Se alle detaljer og flere bilder fra denne hytta her.

Tips! Skal du male panelen på hytta er det smart å bruke Jotun Kvist- og Sperregrunning, så slipper du å kvistlakke. Her forklarer Einar Nilsson fra Tid for hjem deg hvorfor:

Vakre farger til hytta ved sjøen

Jotun-Lady-nyoppusset-hytte_22

Siv M. Brenne og vår fargesjef har også fargesatt en hytte ved sjøen. Her også ønsket de å sette naturens farger i fokus; her skulle det finnes fargetoner fra svaberg, sjø og sand.

Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-stue

Duse pasteller av gråbrune toner ble valgt ut og satt sammen med de lekreste blågrå nyanser. Sammen gir de et uttrykk av sval og lys sommer. Et nydelig bakteppe for interiører med naturlige innslag av treverk, rotting og lekre tekstiler. Både nye og gamle møbler fikk ta del i prosessen; noen beholdes i sin opprinnelige prakt, mens andre fikk en ny malingsfarge eller en flott tekstil. Interiøret blir på denne måten både personlig og gjenkjennelig, – men med en ny tvist.

Riktig hvittone, – en god start

Det første de fokuserte på var å finne en god hvit detaljfarge til hytten, en hvittone som ville fungere til nettopp de gråbrune og blågrå fargene. De valgte den krittende hvite fargen LADY 7336 Chi. Da er det viktig å merke seg at alle hvite detaljer bør få denne fargen for å skape en fin helhet, så her må man altså f.eks unngå alle ferdigmalte hvite detaljer fra fabrikk, som har den langt gulere hvittonene 1453 Bomull (S 0502-Y).

Jotun-LADY-Perfekt-fargepalett_1

Dempede beige og blågrå nyanser i harmoni
De resterende fargene i hytten er nøye satt sammen for å skape en sval, elegant og tidløs palett som er gjennomgående for hele hytten. På den måten skapes et harmonisk interiør. Man kan uten tvil se at fargene i denne hytten er gjennomtenkte og balanserte, – viktig for trivsel og velvære. Vi veksler mellom den varme hvittonen LADY 486 Silke, den dempede beige LADY 1026 Blek Sand og den elegante gråbrune LADY 1233 Mohair. En fantastisk trio! Du finner også LADY 1283 Lys Grå Umbra og LADY 182 Perlegrå på de lekre gjesterommene i hyttens første etasje.

Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-32

Jotun-LADY-Perfekt-fargepalett_2
Satt sammen med de blågrå fargene LADY 5125 Orkla, LADY 4638 Byge og LADY 5081 Fabrikk kommer fargene virkelig til sin rett. Varme farger i kombinasjon med kjøligere blåtoner. En spennende kontrast i seg selv.

Se hele hytta her.

Maling og glansgrader
Detaljer i treverk som panel, lister, vinduer, dører etc ble malt med LADY Supreme Finish. LADY Supreme Finish har god utflyt, er lett og smidig å male med, og ikke minst gir den et varig og vakkert resultat. Denne malingen finnes i fire ulike glansgrader, og det har vi uten tvil lekt oss med her i hytten. Glansgrader kan nemlig skape de lekreste overganger og kontraster i interiøret. Enn matt vegg gir deg en helt egen lunhet og en unik fargeopplevelse. Valget var derfor enkelt; panelveggene i denne hytten ble malt med LADY Supreme Finish Matt. På den måten vil man også kunne trekke frem og sette fokus på fine detaljer som lister, dører eller møbler. Vi gikk derfor opp i glans på detaljene her, med LADY Supreme Finish halvblank.

Vakre farger til hytta på fjellet

Fargepalett til fjellhytta

På fjellet ønsker vi gjerne å ha det lunt og koselig, og mange trekkes derfor mot jordfarger og varme kulører og ønsker å ta dette med når man skal fargesette hytta innvendig. Brun, grå og beigetoner egner seg godt på fjellet, og gir assosiasjoner til terrenget rundt hytta. Også her vil det være naturlig å trekke inn fargene fra fjell, vidder, skog og reinlav. Rødt er en tradisjonell hyttefarge for mange, og den passer godt siden den både er varm og inviterende, og harmonerer med de øvrige jordfargene. Det er beige, gråbeige og bruntoner som dominerer denne fargepaletten. Mot dette vil en ren hvitfarge passe godt på lister og dører. Som en kontrastfarge har vår fargesjef valgt en varm og rik rødvariant.

Fargepalett til fjellhytte

Fargepalett til fjellhytta

Vegg: LADY 1140 Sand Peis: LADY 1929 Muskatnøtt

NYHET! Har du gulnet panel som du ønsker å beise? Visste du at ved å bruke den nye interiørrensen, Jotun Spesialrens gulnet panel, kan du rense panel og så velge akkurat hvilken beisfarge du ønsker.

Fargepalett til fjellhytta

LADY Interiørbeis 9049 Valnøtt

Håper du fant en fargepalett som passer til din hytte! Sjekk også ut våre hyttesider på jotun.no

PS. Ønsker du bare et lite prosjekt? Hva med å male brannmuren med kalkmaling?

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….