Vakre hyttefarger

Vakre hyttefarger

Drømmehytte i skogen

I samarbeid med Hytteliv har vi vært med på en vakker forvandling i skogen! Nærmere bestemt på den koselige, lille hytten til Berit i Lunner på Hadeland. I fjor sommer fant Berit drømmehytten sin i Lunner, – en 50 m2 stor hytte, på toppen av en liten høyde, som umiddelbart gav en henne godfølelsen hun var ute etter. Hun er godt vant med hytteliv både til fjells og til vanns, men hyttelivet i skogen var nytt for henne. Og hun innrømmer at nå er hun i sitt rette element; det er her i skogen hun trives aller best.

– Det å komme på Lunner for meg er lykken. Eksteriørmessig gir den følelsen av solid håndverk og selv om den ikke er så stor, så «ruver» den i terrenget på sin egen, spesielle måte, forteller en smilende Berit.Fine farger til hytta

Berit ønsket å sette sitt eget preg på hytten, skifte ut litt farger, samt se på nye, smarte løsninger for et godt og praktisk hytteliv. Derfor tok hun kontakt med magasinet Hytteliv og interiørdesigner Siv Brenne, som sammen med oss i Jotun, tok på seg prosjektet med å forvandle den lille hytten i skogen. Siv Brenne har solid og lang erfaring med interiør og farger, så her lå alt til rette for et godt resultat.

Naturlig fargepalett

Da Siv Brenne og undertegnede satte oss ned for å kikke på fargepaletten, var vi ganske fort enige om en retning. Vi ble inspirert av natur og nærhet til skogen, samtidig som vi kikket litt på elementer i hytten som hadde noen blågrønne toner fra før, samt høyt elskede møbler som Berit ønsket å ha med seg på inn i interiøret. Stemningen skulle være lun, lys og hyggelig, samt innby til deilige fridager i skogens ro. Derfor sto de blågrønne tonene ut som klare favoritter hos oss, farger som nettopp skaper ro og balanse, samtidig som de tilfører rommet et friskt pust. Basefargene ønsket vi å legge på varme dempede beigetoner.

– Det å tilføre naturelementer i alle rom var svært viktig for uttrykket og stemningen i hytten, forteller Siv Brenne. Så dette har hun jobbet aktivt med gjennom hele planløsningen av hytten. Noen vegger ble beholdt i ubehandlet eller beiset treverk for nettopp å understreke naturens tilstedeværelse. Vi la også vekt på at veggflater skulle males i en matt glansgrad fordi det føles mer naturlig og røft i denne settingen. Matte panelvegger er noe langt flere burde vurdere, – det er utrolig lekkert!
– Ja, matte overflater føltes vidunderlig riktig i dette røffe, men vakre landskapet, tilføyer interiørdesigner Siv Brenne.

Fornøyd hytteeier

Og hytteeieren selv påpeker det samme; – Innvendig har jeg fått det lille fristedet jeg alltid har drømt om! Her er det godt å være, fargene gir ro i sjelen og alle de matte flatene står så fint til hverandre, blank maling på veggene her hadde vært helt feil. Og med de små fargeklattene hist og her blir ikke helheten for «gjennomført», det bærer preg av egenart, som kanskje er det viktigste for harmoni, forteller Berit. Tidligere hadde hytten en relativt kraftig fargepalett, samt en del mørkere farger, som var med på å stjele deilig dagslys.
Slik så hytta ut førKjøkken FØR

Fine farger til hytta

I dag er kjøkkenet lyst og friskt med innslag av blågrønne toner. Benkeplaten i treverk tilfører rommet en behagelig mykhet. Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 1140 Sand. Paneltak: LADY Supreme Finish matt 0471 Lys Antikk. Kjøkkenet er fra Bærum Kjøkkensenter, i fargen S3005-B80G.

Ønsker man å male et gammelt kjøkken selv, maler du med LADY Supreme Finish, – vår beste maling for detaljer i treverk. Se hvordan du maler kjøkken her.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Lun stue

Den lune stuen er det perfekte stedet for avslapning og kos. Her kunne vi godt tenkt oss å trekke bena opp i sofaen med sprakende peis, glade venner og god mat. Godstolen til Berit var viktig å bevare da dette var en gave Berit ønsket å ha med seg inn i interiøret. Mens veggene er lune og beige, har elementer i selve interiøret fått små hint av rødlige toner, slik som det malte bordet, og mindre elementer som puter. Dette står godt til den rødlige teglstein-peisen.

– I utgangspunktet var jeg skeptisk til alt for mye farger men nå er jeg strålende fornøyd, forteller Berit. Fargene i hytta har en samklang som gjør at uansett hvor blikket mitt hviler så gir det harmoni. Siv hjalp meg til å se helheten, men også til å forstå hvor viktig det var å våge å bryte med kontrastfarger. 1140 Sand, som er på veggene i stuen og på kjøkkenet (også overskapene) er god, lun og harmonisk. Den passer til alt og matcher veldig bra til alt det flotte jeg har arvet fra foreldrehjemmet vårt. Fine farger til hytta

Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 1140 Sand. Bord: LADY Supreme Finish 2283 Mørk Engelskrød. Furugulvet er hvittet med oljet og lakket.Fine farger til hytta

Deilig avslapning foran peisen. Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 1140 Sand. Dette er en farge som fungerer utmerket til hvittoner som 1624 Letthet, 1001 Egghvit samt 1453 Bomull.

Fine farger til hyttaGode måltider inntas rundt et stort bord med flott sittebenk (Skeidar). Kurvstolene er lette og enkle å flytte på dersom man trenger flere sitteplasser i stuen.

Soverommene

Blågrønne farger er beroligende og svale, og derfor gode alternativer når man skal velge farge på soverom. Vi valgte å gi hoved-soverommet en dempet grålig blågrønn farge som 6315 Jade, og uttrykket ble svalt og deilig. Her kan man lett finne roen om kvelden og våkne uthvilt dagen etter…:o)

– Fargen Jade, som er på veggene på hoved-soveværelse, er en farge som skifter glød, alt etter lyset ute og årstidene. Den kan være nesten varm blåturkis i morgenlyset og mer mot grønnblå om kvelden, noe som gir flotte sanseinntrykk, og innbyr til ikke bare en kaffe på sengen, men kanskje flere, sier en smilende hytteeier.Fine farger til hyttaPanelvegger: LADY Supreme Finish matt 6315 Jade. Jade er en farge som gjør seg best til hvitere detaljer som 9918 Klassisk Hvit eller Chi. Den kan fort se litt grå ut inntil gulaktig hvite toner som Egghvit og Bomull.

Fine farger til hytta
Soverommet har deilig utsikt mot vakkert landskap. Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 6315 Jade Vindu: LADY Supreme Finish halvblank 6232 Sjøalge

Soverom-for-malingSlik så soverommet ut FØR Hytteliv, Siv Brenne og Jotun / LADY satte sitt preg på det.

Lyst og trivelig gjesterom

På gjesterommet har Berit investert i å få plassbygget to køyesenger slik at de passet optimalt inn i det lille rommet. Under sengene er det satt inn sengeskuffer fra Ikea som gir verdifull oppbevaringsplass. Med gode madrasser og mykt sengetøy ønsker rommet nå gjester velkommen til deilig overnatting. Gjesterommet fikk en lys farge for å skape mer dagslys og trivsel i rommet.

– 1376 Frostrøyk, som nå er på veggene på gjesterommet, sender tankene mine til en høsteklar kornåker, kun en touch av gyllent. Her er det godt å sovne og våkne i rolige omgivelser, forteller Berit.

Fine farger til hytta

Innbydende og lekkert gjesterom i lyse toner. Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 1376 Frostrøyk. Køyesenger: LADY Supreme Finish halvblank 1376 Frostrøyk. Vindu, Dør og karm: LADY Supreme Finish halvblank 6232 Sjøalge. Sengene er bygget av Olerud Snekkerverksted.

Fine farger til hytta

Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 1376 Frostrøyk. Vindu: LADY Supreme Finish halvblank 6232 Sjøalge.

Gjestrom-for-malingGjesterommet FØR

Tidligere hadde gjesterommet kraftigere og mer kulørte farger. Totalt forvandling til dagens løsning vist over!!

Frisk morgenstund

Badet var blått fra før, men her ønsket vi en noe dusere variant for å oppnå en roligere stemning. For å skape et mer rustikt og landlig preg ble gamle skapdører byttet ut med lekre tekstiler, mens selve servanten fikk bestå. Her har interiørdesigner Siv, ved hjelp av små lekre, endringer, klart å skape et helt nytt uttrykk i rommet. Berit forteller oss at hun har mange fine morgenstunder her med utsikt til både beitende kuer og vakkert landskap. Slikt gir ro i sjelen.Fine farger til hytta

Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 4017 Pilasterblå. En blåfarge som fungerer godt til Letthet, Egghvit og Bomull. Skap: Malt med LADY Supreme Finish 4152 Blåmann. Benk: LADY Supreme Finish 9913 Matrix. Tekstil fra Green Apple. Benk og kurv fra Lama.

Fine farger til hytta

Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 4017 Pilasterblå. Skap: LADY Supreme Finish 4152 Blåmann. Benk: LADY Supreme Finish 9913 Matrix. Tekstil fra Green Apple. Benk og kurv fra Lama.

035 (7)Bad FØR. Badet var blått fra før, men fargene var relativt kraftige, og forsynte seg av litt for mye dagslys. Mørke farger reflekterer mindre lys enn en de lysere fargene.

Velkommen inn

Som nevnt tidligere var det viktig for interiørdesigner Siv Brenne å bevare følelsen av tre og naturelementer i alle rom, noe som kommer flott frem i yttergangen. Her bevarte vi solide panelvegger og gav dem kun et strøk interiørbeis, med LADY Pure Nature 9041 Drivved. Her må vi nevne at interiørbeis i utgangspunktet er tiltenkt nytt, ubehandlet panel, men vi tok sjansen på en real skrubb av veggen med Jotun Husvask, før vi våget oss på et strøk interiørbeis. Det som er viktig å huske på da, er at fargen på et gulnet panel da vil avvike fra fargene vi viser i våre fargekart ettersom disse er beiset på ubehandlet panel, som da altså er langt mindre gule. Beisfarger er jo transparente, derfor er det ikke til å unngå. I dag fremstår gangen som en fin velkomst i skogen og vakker kontrast til dørene som er malt i fargen 6232 Sjøalge.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

  • Forskjønner treverket
  • Motvirker gulning
  • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Fine farger til hytta
Velkommen inn! Beisede panelvegger, LADY Pure Nature 9041 Drivved, i vakkert kontrast til innerdører malt i LADY Supreme Finish halvblank 6232 Sjøalge. Ytterdøren er bestilt ferdigmalt fra Trollheim Vekst AS i S4005-B80G. Det lille plassbygde skapet fikk selvsagt bestå, men det fikk en strøk med LADY Supreme Finish i en lys farge.

Rundt veggene i skogen

Den idylliske hytten troner flott på toppen av en liten høyde omgitt av vakre markblomster og skogsnatur. Hytten var mørk i fargen, men hadde noe mer fargerike detaljer, da Berit overtok hytten. Berit ønsket å gi fasaden et strøk med maling for god beskyttelse mot vær og vind i årene fremover. Hun tok penselen fatt, og med Drygolin Ultimat 734 Brunsvart beholdt hytten sin mørke tone, men fikk nå glød og glans med ny, solid maling som vil stå i årevis. De små vinduene med sprosser ble lyse og fine med Drygolin Ultimat Vindu og Dør 1376 Frostrøyk. Skoddene fikk en dempet blå tone; Jotun 4252 Kjønnrøk Dempet.

Fine farger til hytta

Vegger: Jotun 734 Brunsvart. Vindu: Jotun 1376 Frostrøyk.

Fine farger til hyttaBerit har god tilgang på de vakreste markblomster rett utenfor hytteveggen.

Fine farger til hytta

Vegger: Jotun 0734 Brunsvart. Vindu: Jotun 1376 Frostrøyk, med skodder i Jotun 4252 Kjønnrøk Dempet.

Uteplass

Legg merke til at vi valgte å male den koselige utekroken ved inngangsdøren i en kontrastfarge, den lyse beige Jotun 1283 Svolvær. Dette skapte en lys og deilig uteplass som ikke blir brennhet i solsteiken, samtidig som den gir godt med lys. Ble det ikke en lekker detalj?Fine farger til hytta

Utekroken har fått en lysere farge enn resten av eksteriøret. En praktisk og fin løsning. Mørke vegger: Jotun 734 Brunsvart. Lyse vegger: Jotun 1283 Svolvær. Vindu: Jotun 1376 Frostrøyk

Fine farger til hytta

Her kan man sitte å nyte livet i ro og mak med en kopp kaffe, trygt i le for vær og vind.

Takk for oss!

Vi takker Berit, Hytteliv og Siv Brenne for et godt samarbeid og et fantastisk prosjekt. Vi er stolte av både farger, interiører og hytteeierens egeninnsats! For dere kan tro Berit har malt, – hun uttaler selv til Hytteliv at hun nå nesten har en master i oppussing, – men at hun har lært utrolig mye underveis! Resultatet ble i alle fall vidunderlig vakkert. En skikkelig drømmehytte!

Jeg er sikker på at alle de flotte LADY leserne våre stemmer i når vi sier; Tusen takk for at du åpnet dørene å ba oss inn på en visitt, Berit!Fine farger til hytta
Vakre Berit med bugnende blomster i sitt nyoppussede kjøkken. Panelvegger: LADY Supreme Finish matt 1140 Sand. (les mer om kjøkkenet i starten av innlegget). Til dere som ønsker inspirasjon til andre hyttefarger, – ta en kikk her.

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Rosa kjøkkendrøm hos Elaine og Dennis

Mange av dagens kjøkken males ofte i lyse og ganske nøytrale pasteller eller andre lyse farger. Men hvorfor ikke prøve…

Opptatt av inneklima – Velg LADY Balance

Vi oppholder oss mye innendørs, det er derfor viktig at vi har mulighet til å velge produkter som kan bidra…

Bli med hjem til Iselin Guttormsen

Sammen med barna flyttet sexolog Iselin Guttormsen inn i et flunka nytt hus på Hurumlandet i Asker. Her ønsket hun…

Unik fargeopplevelse med LADY Pure Color

LADY Pure Color 4863 Statement Blue, skaper et dristig og personlig interiør, som oser av sofitstikert selvtillit. Denne kraftfulle fargen er…

Bli med hjem til Lina og Eldan fra Sommerhytta

Vi ble godt kjent med Lina og Eldan i fjorårets «Sommerhytta» på TV2. Siden den gang har paret flyttet fra…

Soveromtips med designeren bak sengetøyet MYYK

Det er en ny sengetøy-aktør i byen, og du skal ha levd rimelig langt under en stein for ikke å…