Gi rommet karakter med komplementærfarger

Gi rommet karakter med komplementærfarger

Det nye fargekartet fra Jotun LADY – CANVAS – inneholder nye, lekre fargenyanser, inspirert av naturen!  Her kan du lese mer om hvordan du skaper spennende rom med komplementærfarger!

På bildet: Veggen er malt med LADY Pure Color i 20218 Healing Lavender, taket er malt med LADY Perfection i 8493 Green Tea.

For den som liker spennende kontraster og kraftfulle kombinasjoner, vil en komplementær fargesetting være veien å gå!

Hva er komplementærfarger?

Innen fargeteori snakker vi mye om det som kalles komplementær fargesetting. Dette er når du kombinerer farger som ligger rett ovenfor hverandre på fargesirkelen, slik som blått og gult, eller rødt og grønt.

LADY 2030 Jord, LADY 7386 Pistachio

Veggen over til venstre er malt med LADY Pure Color 2300 Jord. Veggen til høyre er malt med LADY Pure Color 7386 Pistachio.

Ved å benytte komplementær fargesetting, kan du gi rommet ekstra karakter og skapet et spennende, energirikt og kraftfullt interiør. Ikke glem at motsetninger tiltrekker hverandre!

Motsetninger tiltrekker hverandre

Komplementær fargesetting betyr at du velger deg to farger som står rett ovenfor hverandre i fargesirkelen. Dette er et grep som tilfører rommet karakter og skaper et spennende interiør. Fargene spiller hverandre gode, og dempede nyanser får en frisk og uventet energi når de opptrer i samspill med en nøye utvalgt komplementærfarge.

Fargesirkel_komplementærfarger

Tips til komplementær fargesetting

 1. Velg alltid mye mer av den ene fargen enn den andre. På toppbildet er alle fire veggene malt i den dempede lillatonen LADY 20218 Healing Lavender, mens taket – som blir en mindre flate i forhold – er malt i den grønne komplementærfargen LADY 8493 Green Tea.
 2. Den ene fargen kan med hell være fargesterk og den andre dus – du velger selv om du går for fargesterkt på den største eller minste flaten. Begge deler fungerer, men utrykket forandres selvsagt, så det kommer an på hva du er ute etter.
 3. Du er også innenfor om du ikke velger fargen som er rett ovenfor i fargesirkelen, men tar et ørlite steg til siden. Ofte kan dette til og med gi et resultat som føles enda litt mer naturlig.
 4. Lag en helhetlig plan før du kjøper maling: Lek med fargeprøvene du kan hente i butikk, slik at du har bestemt fargen til veggene, taket, listverk og dører før du går i gang – da vet du at resultatet blir fint, og at du har en fargepalett du kan leve med lenge.

LADY 20218 Healing Lavender_LADY 8439 Green Tea

Magiske ting skjer når dempede komplementærfarger møtes! 

Velvalgte, dempede komplementærfarger får en frisk, uventet energi når de opptrer sammen. På bildet over ser du hva som skjer når vi setter sammen to dempede komplementærfarger, slik som den kjølige lillatonen LADY 20218 Healing Lavender og den dempede grønne LADY 8493 Green Tea. De to fargene fremhever hverandre og resultatet er et vakkert, balansert samspill av gyllen grønn og dempet lilla som virkelig vekker oppmerksomheten.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

Lek deg med kontrastene!

Riktig bruk av komplementær fargesetting kan skape energiske, karakterfylte rom. Hvis du ønsker å leke deg med kontrastfarger – uten å ta steget fullt ut – kan du eksperimentere med å legge til ett kraftfullt fargelement, en aksent, inn i et ellers nøytralt interiør. Når du har en dempet veggfarge, slik som LADY 12291 Soft Brown, kan du enkelt legge til en kraftigere farge som aksent – helt uten at de «slåss» om oppmerksomheten i rommet.

LADY 121291 Soft Brown, LADY 20217 Muted Coral

Den dempede, sofistikerte bruntonen 12291 Soft Brown får et tilskudd av frisk energi når nyheten 20217 Muted Coral brukes som aksent på listverket. Dette gir rommet et uventet, men likevel sofistikert uttrykk.

LADY 20217 Muted Coral_;LADY 12075 Soothing Beige

Nyheten 20217 Muted Coral er vakker alene, men gjør seg også godt som aksentfarge. Her er veggen malt med LADY Pure Color i 20217 Muted Coral, mens bordet er malt med LADY Supreme Finish i den myke beige 12075 Soothing Beige.

«At motsetninger tiltrekker hverandre er allment kjent, men at det også gjelder når du skal lage en fargeplan for hjemmet ditt, er kanskje nytt for noen. Med komplementær fargesetting, har du en enkel guide du kan følge for å lage komplekse og spennende fargekombinasjoner – som blir høyst personlige.

Birgit Torkildsby, skandinavisk fargesjef Jotun

Vakre, klare kontraster med 4947 True Blue

Alle elsker blått – og det skjønner vi godt! Den vakre fargenyheten LADY 4947 True Blue er en frisk og ren blåtone som gir umiddelbare assosiasjoner til havets ville farger. Dette er en nydelig aksent – og den gjør seg også godt i kombinasjon med andre komplementærfarger. Ved å introdusere en blå aksent inn i et interiør med den gylne fargefamilien, kan du også leke deg med å skape myke kontraster av varmt og kaldt.

LADY 4947 True Blue

Den kulørsterke nyheten LADY 4947 True Blue lever virkelig opp til sitt navn! Dette er en av våre klareste blåtoner noensinne, og den friske nyansen bringer med seg assosiasjoner til havets ville, stormfulle bølger. Se hvor mye energi  LADY 4947 True Blue får av den knallgule flasken på bordet. Ved å kombinere blått med elementer fra den gylne fargefamilien, kan du enkelt skape deilige kontraster mellom varmt og kaldt i interiøret. Veggen er malt med LADY Pure Color.

LADY 9918 Klassisk Hvit_LADY 4947 True Blue

Klarheten i LADY 4947 True Blue gjør den til den perfekte partner til LADY 9918 Klassisk Hvit, som er en av våre mest populære hvittoner. Sammen skaper de et rent, nøytralt og skarpt fargeuttrykk – og demonstrerer hvordan selv små innslag av farger kan ha en transformerende effekt på interiøret.

Ofte er det bare en liten fornyelse som skal til for å skape en helt ny stemning i hjemmet!

Jotun Fargetrygghet

Alle våre farger utvikles med unike resepter tilpasset vår maling. Vi garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av vår maling blandet med Jotun Multicolor Fargesystem. Velger du maling fra oss og blander den fargen du ønsker deg, kan du nyte de nye CANVAS-fargene i mange år fremover.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varig vakkert, matt utseende
 • ekstremt slitesterk
 • meget flekkavvisende

LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Se mer fra det nye fargekartet CANVAS

Fargene vi omgir oss med betyr mer enn noensinne – både når det gjelder hva de forteller om oss, og hvordan de beriker stemningen i hjemmet. Her kan du utforske flere av fargetemaene i det nye fargekartet CANVAS:

Les mer om monokromatiske farger.

Les mer om nabofarger.

Les mer om nøytraler.

Det nye fargekartet er på vei ut til butikkene – og fargene er tilgjengelig hos våre forhandlere fra uke 35.

Styling: Kråkvik/DÓrazio

Foto: Anders Schønnemann

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Oppgrader kjøkkenet med maling

Å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan bli en kostbar affære. Velger du å male kjøkkenet får du «nytt» kjøkken mye…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…