Naturlige kombinasjoner med nabofarger

Naturlige kombinasjoner med nabofarger

Det nye fargekartet CANVAS fra Jotun LADY inneholder nye, inspirerende fargetoner og gode tips til hvordan du kan skape behagelige fargeuttrykk ved å kombinere nabofarger!

På bildet: Skap myke og optimistiske kombinasjoner ved å kombinere nabofarger, slik som her. Skapet er malt med LADY Supreme Finish i 7386 Pistachio, døren er malt med LADY Supreme Finish 1775 Fresh Pasta. Den lyse veggen er malt med LADY Pure Color, vår matteste maling noensinne, i 1622 Refleksjon.

Når nabofarger kommer sammen, skaper du en harmonisk atmosfære kjennetegnet av myke overganger.

Hva er nabofarger?

I fargekartet CANVAS fokuserer vi på fargeteori, for å gi noen enkle knagger til deg som skal pusse opp. En enkel og brukervennlig regel er det vi kaller nabofarger.

Nabofarger er farger som ligger nær hverandre på fargesirkelen, uten å høre til samme fargefamilie – slik som gult og grønt, gult og oransje, eller blått og grønt. Bruk av nabofarger er en enkel måte å oppnå en fargerik, men likevel helhetlig fargesetting i hjemmet.

Fargesirkel_nabofarger

Nabofarger kan enten være hentet fra samme kvadrant eller samme halvsirkel. Jo større avstand fargene har i fargesirkelen, desto større kontrast oppnår du når du kombinerer dem. Vi er mange som trekkes naturlig mot nabofargenes myke harmoni. Og det er ikke så rart – dette er kombinasjoner hvor det er deilig å hvile øynene!

LADY Pure Color 5081 Fabrikk

Det er Jotuns dyktige fargeteam, ledet av vår globale fargesjef Lisbeth Larsen, som har satt sammen dette fargetemaet bestående av harmoniske nabofarger. Her ser du hvordan den vakre blå vasen fremhever intensiteten i den grønne blomsterstilken. Sammen bringer de ekstra energi til et ellers nøytralt interiør. Veggen er malt med LADY Pure Color i 5081 Fabrikk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

Frisk optimisme med gule og grønne kombinasjoner

Den klassiske kombinasjonen av nabofargene gult og grønt gjør seg godt ute i naturen – og i interiøret! Vi er spesielt begeistret for den myke kombinasjonen av pastellgule LADY 1775 Fresh Pasta og den deilige grønntonen LADY 8493 Green Tea. Sammen bringer de tankene til det myke sollyset som så vidt kan skimtes mellom grønt løvverk på en varm sommerdag!

Den glade pastellfargen 1775 Fresh Pasta bringer med seg en optimistisk og distinkt karakter til ethvert rom. Når den kombineres med LADY 8493 Green Tea, oppnår vi assosiasjoner til mykt solskinn filtrert gjennom løvverk.

LADY Nabofarger

Den grønne veggen er malt med LADY Pure Color i 8493 Green Tea. Den gule veggen er malt med LADY Pure Color, vår matteste maling noensinne, i 1775 Fresh Pasta.

  Solens farge, gult, er synonymt med glede, optimisme og liv. Selv de mest subtile gultonene vil bringe med seg oppløftende energi inn i rommet.

LADY 1775 Fresh Pasta, LADY 7386 Pistacchio, 8493 Green Tea, LADY 9918 Klassisk Hvit.

Vennlige nabofarger i vakker harmoni. Den myke, pastellgule nyheten LADY 1775 Fresh Pasta gjør seg godt i kombinasjon med myke grønntoner. Her ser du nyheten LADY 7386 Pistacchio, 8493 Green Tea og den hvite nøytrale tonen LADY 9918 Klassisk Hvit.

Dype, rustikke fargekombinasjoner

Det er ikke bare de lyse nabofargene som spiller godt på lag – også de dypere, mer kulørte nabofargene gjør seg godt i kombinasjon. Du kan oppnå mer dybde i interiøret ved å kombinere en skarpere, gulgrønn tone med karakter, slik som LADY 0288 Mexico, med mørke, dempede grønntoner, som LADY 7685 Subtle Green og den mørkere LADY 7686 Mindful Green.

LADY 7685 Subtle Green, LADY 0288 Mexico LADY 7686 Mindful Green, LADY 7386 Pistacchio

En kombinasjon av dype nabofarger i grønt og gult, gir rommet en jordnær forankring. Veggene i det ytterste rommet er malt med LADY Pure Color i 7685 Subtle Green, listverket er malt med LADY Supreme Finish i 7686 Mindful Green. Legg merke til taket som er malt med LADY Perfection i den spennende gultonen 0288 Mexico. Veggen i det innerste rommet er malt med friske LADY 7386 Pistacchio.

Vi er mange som trekkes naturlig mot nabofargenes myke harmoni. Og det er ikke så rart – her er det deilig å hvile øynene!

Skap varme med jordnære nabofarger

Ønsker du rom med varm og jordnær atmosfære, kan du la deg inspirere av fargene i den gule og røde halvdelen av fargesirkelen. Gult, rødt og oransje er en trio av vakre nabofarger som sammen skaper et rustikt og naturlig fargeuttrykk i hjemmet.

LADY 8583 Earthy Yellow, LADY 0288 Mexico, LADY 20217 Muted Coral

Sand, ørken og varmt, glødende sollys. De vakre gultonene 8583 Earthy Yellow og 0288 Mexico står fint sammen, men får et tilskudd av varme og spennende energi med nabofargen 20217 Muted Coral.

Det vakre trekløveret Earthy Yellow, Mexico og Muted Coral er en nydelig palett for deg som ønsker en naturlig, upolert og ærlig stil. Nyansene lar deg hente inn stemningen fra fjerne ørkendaler og soloppgangens varme, nesten røde sollys. Sammen gjenoppretter de forbindelsen til det naturlige og det ekte, og lar oss hente styrke og stabilitet inn i eget hjem.

LADY 20217 Muted Coral

Den tidløse nyheten 20217 Muted Coral bringer med seg varm og lun energi. Vakker alene – og nydelig i kombinasjon med gultonene 8583 Earthy Yellow og 0288 Mexico for et ekte og upretensiøst preg.

LADY 8583 Earty yellow_LADY 0288 Mexico

Lunt, naturlig og ekte. De rustikke gulfargene bringer varme og ro til ethvert rom. Legg merke til dekorelementene av treverk – de naturlige rødtonene i treverket bringer frem varmen i gultonene. Veggen er malt med LADY Wonderwall i 8583 Earthy Yellow, taket er malt med LADY Perfection i 0288 Mexico.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varig vakkert, matt utseende
 • ekstremt slitesterk
 • meget flekkavvisende

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

LADY 0288 Mexico

Naturlige fargevalg for deg som ønsker en rustikk, upolert og ærlig stil. Veggen er malt med LADY Pure Color i 0288 Mexico.

Unik fargeopplevelse med LADY Pure Color

Med den supermatte finishen i LADY Pure Color, kommer hver fargenyanse til sin rett. Den supermatte malingen gir rommet en helt spesiell atmosfære, og veggene får et supermatt, mykt og eksklusivt utseende. Malingen er slitesterk, og du får garantert god dekk på to strøk. Og for deg som skal driste deg til å bruke de mer kulørte fargene – da bør du velge denne!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

LADY Pure Colors lune og supermatte finish, gir en unik, vakker fargeopplevelse. Ektheten i fargene kommer til sin rett – helt utilslørt av glans.

Se mer fra det nye fargekartet CANVAS

Fargene vi omgir oss med betyr mer enn noensinne – både når det gjelder hva de forteller om oss, og hvordan de beriker stemningen i hjemmet.0

Her kan du utforske flere av reglene du kan bruke til å sette sammen vellykkede fargepaletter i det nye fargekartet CANVAS:

Les mer om monokrome farger.

Les mer om komplimentærfarger.

Les mer om nøytraler.

Det nye fargekartet er på vei ut til butikkene – og fargene er tilgjengelig hos våre forhandlere fra uke 35.

Styling: Kråkvik/D`Orazio

Foto: Anders Schønnemann 

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Oppgrader kjøkkenet med maling

Å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan bli en kostbar affære. Velger du å male kjøkkenet får du «nytt» kjøkken mye…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…