Hvordan få den perfekte blåfargen?

Hvordan få den perfekte blåfargen?

Å lykkes med blåfarger

Denne uken har LADY i samarbeid med Jenny Skavlan, i forbindelse med hennes Denimuke, fokus på blått! Og det er ingen tvil – det er de vakre blåfargene som er så veldig riktig akkurat nå. Gi oss BLÅTT BLÅTT BLÅTT…!!

Blått – den «nye» basisfargen

Vår eminente trendanalytiker og fargesjef Lisbeth Larsen, forteller oss at trendene viser at blått er den desidert viktigste fargen nå. Vi ser både i motebildet og i interiørtrendene at spesielt de mørkere blånyansene slår kraftig an. De dype, blå fargene overtar rollen som sort har hatt, og skaper rom for nye fargekombinasjoner. Dette er tendenser hun nå har sett over hele verden i den siste tiden hvor hun har besøkt en rekke land, utstillinger og messer. Hun forteller oss at vi går en herlig blå sesong i møte…


Vakre blåfarger

 Myndig og blå; LADY Pure Color 4625 Nordisk Hav

Visste du at fargen blå er ansett som den mest attraktive fargen på fargeskalaen?

Blått gir oss en mengde positive assosiasjoner. Kanskje fordi de to største eksponentene for fargen er havet og himmelen. Blått har en myndig tilstedeværelse i interiøret, men den har også evnen til både å tilføre ro og friskhet. For at en blåfarge skal fungere godt på en veggflate må den være tilpasset nettopp store flater, – og dette jobber vi utrolig mye med når vi lager nye farger.

Farger i et rom skal oppleves som behagelige for både kropp og sinn. Mange farger kan se knalltøffe ut på mindre gjenstander og detaljer, men når den samme fargen kommer opp på en stor flate, skjer det noe med den. Da kan man i verste fall oppleve den som så intens at resultat blir at du føler deg sliten og «irritert» av å oppholde deg i rommet. Derfor ser vi sjelden de mest kulørsterke knallblå fargene på vegg. Disse sterke blåtonene bør nok heller finne sin plass i stylingen hvor de er kan bli et vakkert og tøft skue.

Ja, jeg vil ha den perfekte blåfargen!

Når du skal finne den perfekte blåtonen til ditt interiør er det visse ting du skal tenke igjennom. Det er nemlig slik at alle veggfarger påvirkes av omgivelsene de skal benyttes i. En lekker blåfarge du har sett hos venninnen din, trenger nødvendigvis ikke bli like lekker hos deg, ettersom du trolig har andre detaljer som møbler, gulv, detaljer og belysning. Selv det som er på utsiden av vinduene dine, som grønne trær eller fargerike nabobygg, påvirker hvordan en veggfarge oppleves i interiøret.

Det er en realitet at blåtoner kan være litt vanskelig å kombinere med gylne hvittoner. Ja, og som mange av dere har erfart; Hvitt er ikke hvitt! En hvittone i interiøret har kraft nok til å bestemme om fargevalget blir vellykket eller ei. Derfor er det en veldig viktig start å kikke litt på hvilken hvittone du har på dine lister, vinduer, dører og tak, som hos de fleste av oss er nettopp hvite. Hvite, ferdigmalte detaljer fra fabrikk er nemlig ikke kritthvite, de er tvert i mot ganske gulaktig hvite. Standard hvit fra fabrikk i Norge er 1453 Bomull / S0502-Y. Og i noen tilfeller 1001 Egghvit / 0502-Y. Og la meg si det igjen; dette er IKKE en og samme farge selv om ncs koden til forveksling ser lik ut. Med og uten «s» i koden utgjør en forskjell.

Vakre blåfarger

Her har vi malt med LADY Pure Color i fargen LADY 4710 Duggblå, sammen med hvitfargen LADY 1622 Refleksjon.

Når det gjelder blått er det de lyse blåtonene som er mest sensible for gylne hvittoner. Her kan man dessverre fort ende opp med hvite detaljer som ser veldig skitten-gule ut inntil en lys blåtone. Og dersom blåtonen i tillegg er rødlig, altså varme i tonen, vil i tillegg blåtonen kunne dra seg litt i en lilla retning.

Når blåtone blir mørke øker kontrasten såpass mye at noe av ulikhetene mellom blåtone og hvittone viskes ut. Man lykkes lettere med mørkere blåtoner. Men som sagt; tråkk litt varsomt. Som en hovedregl er 9918 Klassisk Hvit en god hvittone inntil blå farger. Den er ren og hvit, og langt mindre gul enn Bomull og Egghvit. Men husk; ta hensyn… hva har du av hvite toner fra før. Klassisk Hvit er ikke pen inntil andre Bomulls-detaljer.

Les her om hvordan du velger riktig hvittone til detaljene.

Vakre blåfarger

Supermatt maling til dype, mørke farger

I dag velger stadig flere matte vegger da dette oppleves som lunt, diskret og elegant i interiøret. Dype, mørke farger kommer absolutt til sin fulle rett hvis man velger en supermatt maling som LADY Pure Color. Den får frem ektheten og ærligheten til fargen og overflaten oppleves nesten mineralsk. Så kan man heller velge å løfte frem lekre detaljer i en høyere glans med LADY Supreme Finish. Veggene dine er de største flatene i interiøret ditt, de du ser på HVER dag. Fortjener de ikke da å males vakkert?

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Jenny Skavlans utvalgte blåfarge

Jenny har lagt sin elsk på LADY 4619 Denim Blå. Dette er en lun og fin mellomtone som er lekker til både grått og beige. Se hvor fint det ble når hun malte soverommet med denne fine blåfargen. Den gjør seg best sammen med rene hvittoner som 9918 Klassisk Hvit. Bomull og Egghvit kan fort bli litt for gylne inntil.

Vakre blåfarger

LADY 4619 Denim Blå

Ost er ost – og maling er maling?

Nei vet dere, maling er faktisk ikke bare maling. Det er store forskjeller i både utseende, påføring og robusthet, og vi anbefaler deg å tenke på hvilke av disse egenskapene som er viktigst for deg før du velger riktig maling. Jeg personlig finner det litt rart at man kan bruke ukevis på å finne akkurat den rette fargetonen, for så å overlate det helt til tilfeldighetene om den blir eksakt lik når den skal påføres veggen.

Kjenner du til Jotuns Fargetrygghet? Det er faktisk slik at for at for at du skal være sikker på å få den eksakte Jotun LADY fargen du har bestemt deg for, så må fargen blandes i Jotuns produkter. Jotun selger kun maling som kan kjøpes i LADY, SENS eller Jotun spann. Ergo; det finnes ikke noe som heter «det samme som..» Jotuns fargeresepter er unikt tilpasset våre malingsprodukter. Når fargen blandes i maling fra andre merker, er de ikke lenger kompatible, fordi råvarer og basens egenfarge ikke er lik. Resultatet er at du ikke får den fargenyansen du hadde bestemt deg for.

Våre nyeste blåfarger

Under ser du et par av våre nyeste blåfarger:

LADY 4212 Norwegian Presence

LADY 4212 Norwegian Presence er en dyp, elegant blåtone med grålige hint.

– Vi utviklet denne mørke, blånyansen helt spesielt til den norske utstillingen i Milano! Navnevalget denne gangen var derfor åpenbart – det måtte bli Norwegian Presence. Fargen er en nedtonet blågrå nyanse, som er svært sofistikert og elegant.

Vakre blåfarger
LADY 5030 St. Pauls Blue

LADY 5030 St. Pauls Blue er en gråblå farge med grønt stikk, som  ble utviklet i samarbeid med Frama designerne. Dette er en spennende farge .Den har historiske fargereferanser i seg, men har også elementer av den urbane og røffe industrielle stilen. Nyansen balanserer perfekt mellom det lune og det dramatiske, mellom det grå og det blå… den er rett og slett en estetisk nytelse og gir en behagelig ro., og fremhever i tillegg interiøret du har i rommet.

Les mer om Frama samarbeidet her.  Disse fargene gjør seg absolutt best med den helmatte malingen LADY Pure Color, som gjør at fargen får en harmonisk dybde.

Flere vakre blåfarger og nyttige tips finner du her. 

Les også om den vakre LADY 4477 Deco Blue som det svenske interiørmagasinet Plaza Interiør valgte ut som sin jubileumsfarge.

Lykke til med å finne din perfekte blåfarge!

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…