Julegavetips: godteri i egendesignet gavepapir

Julegavetips: godteri i egendesignet gavepapir

Julegavetips som smelter på tunga…

Hjemmelagede ”Mozartkuler” er blitt en tradisjon hjemme hos meg til jul, så det må jeg lage hvert år. Disse holder seg lenge i kjøleskapet, og er dessuten populære julegaver. Supert å gi bort som en liten oppmerksomhet eller istedenfor blomster som vertinnegave i jula.

I dag deler jeg derfor oppskriften på disse godbitene. Et enkelt julegavetips…

Du trenger:

1 ”pølse” marsipan (jeg brukte den fra Odense, som smaker som hjemmelaget)

1 pakke nougat (også fra Odense)

200 g Dronningsjokolade

ca 2 ss konjakk

2-3 ss meierismør

ca 2 ts vann

3 ts kakaopulver

1 ts malt kanel

Slik gjør du:

• Del marsipanpølsen i tynne skiver (ca 0,4 cm høye), du får omtrent 35 skiver ut av en rull. Legg disse på et brett kledd med matpapir (smart å sjekke om brettet passer i kjøleskapet først).

• Del nougaten på langs, og skjær deretter de to lengdene i små biter som plasseres midt på hver sin marsipanbit.

• Pakk marsipanen rundt nougaten og rull til runde kuler.

• Smelt sjokoladen sammen med konjakk, smør og litt vann på middels varme. Spe med mer vann om den blir for tykk. Rør jevnt, til alt er smeltet og du har en fin blank saus.

• Dypp kulene i sjokoladen, bruk en skje og en kakepinne til hjelp. Legg kulene tilbake på brettet og sikt en blanding av kakaopulver og kanel over sjokoladetrekket før det stivner.

• Sett kaldt og la stå i kjøleskapet til kulene er faste og fine.

Innpakningen er jo halve moroa med å gi bort spiselige gaver! I år blir det gråpapirposer med påmalte prikker, og fint rosa silkebånd på mine pakker. Hvis ikke vi spiser opp alle Mozartkulene selv da…

 

Poser fra Granit (kr 49,- for 10 stk), silkebånd og fløyelsbånd fra Søstrene Grene (fra kr 7,-). Lysestaken er fra IKEA. Julekulene og den gamle vinballongen er bruktkjøp. Lady Supreme Finish, superblank i fargen 9938 ”Dempet Sort” er brukt for å lage blanke fine prikker med en smal hobbypensel. Disse tørker på en kjapp time om du er nøye med å ikke legge på for mye maling.

 

Har du fortsatt litt ledig tid før jul? Se her hvordan du kan forvandle dine gamle lysestaker, enkle juleforberedelser med litt maling :)

Avatar
Avatar

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.