Stripete skapdører med maling

Stripete skapdører med maling

Male skapdører

Er striper de nye prikkene? Det friske, grafiske (og ja, litt 80-talls inspirerte) uttrykket striper på skrå gir, var iallefall akkurat det jeg var ute etter da jeg skulle pusse opp to gamle skapdører. Dørene hadde allerede gjennomgått en oppussing, men man blir fort lei mønstret tapet (dessuten hadde katten satt noen saftige kloremerker i tapetet, som ikke akkurat var flatterende), og det var på tide med en oppdatering.

Nye-skap_1

 

 

Jeg startet med å fjerne tapetet fra dørene ved hjelp av lunkent vann, en svamp og en stor sparkelspade. Etter at dørene hadde ligget «i bløt» en stund kunne tapetet lett skrapes av med sparkelspaden, og limrestene ble vasket av. Deretter fikk de seg en omgang med pussemaskinen, en god vask og grundig tørk.

 

Nye-skap_3

 

 

Nye-skap_2

 

 

Nye-skap_4
Så var det klart for Jotun Heftgrunn, med påfølgende to strøk Lady Supreme Finish 15 i fargen 7236 Chi (så klart… skal det være hvitt hos meg, er det bare Chi som gjelder!).

Stripene ble markert opp med doble strimler maskeringsteip. Jeg valgte å lage flere striper på den fremste døren for å skape mer spill i uttrykket. Å markere striper på hele flaten er også en god løsning, men akkurat her ville det blitt litt vel hektisk, samtidig som det er overraskende at stripene slutter omtrent på midten av dørene.

 

Nye-skap_5
Stripene ble deretter malt i den nydelige fargen 3178 Jasmine, med Lady Supreme Finish 15. To strøk er gjort på en kveld, da malingen har kort tørketid. Det er lurt å fjerne maskeringsteipen før siste strøk er tørt, i tilfelle det har lurt seg litt maling under kanten på teipen. Krona på verket stod to nye knotter for, og skapdørene mine har fått et nytt liv!

 

Nye-skap_6

Døren man ser et glimt av, har fargen 6084 Sjøsmaragd og er malt med Lady Supreme Finish 80. Det prosjektet kan du se her.
Panelveggene og skapet er malt med Lady Supreme Finish 15 i fargen 7236 Chi.

 

Nye-skap_8

 

Det grå bordet (og vasen) er malt med Lady Supreme Finish 40 i fargen 5081 Fabrikk, en farge som står flott til 3178 Jasmine.

 

Nye-skap_7

 

Leverandører:

Knotter i tre og sort: OYOY / fjeldborg.no 

Bokser i sort/hvitt: Rie Elise Larsen / fjeldborg.no

Hvit bolle med lotusmønster: Lucie Kaas / fjeldborg.no

Pompoms i pasteller og grønn notatbok: blomme.no

Avatar
Avatar

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Hyggelig hjemmekontor med nytt skrivebord

Med et hyggelig hjemmekontor og selvlaget skrivebord, får du en god start etter sommerferien!  Hjemmekontor med høy trivselsfaktor I august…

Mal nattbord i betong til soverommet

Mal et tøft nattbord i betong, som passer perfekt til soverommet ditt! Veggfarge: LADY Wonderwall 11173 Humble Yellow. – Vegglampen…

Lag ditt eget stuebord

Lag et stuebord med enkle grep!  Et enkelt stuebord – til ditt interiør Det er ikke alltid lett å finne…

Skap soner i interiøret med skillevegg

Lag en skillevegg med en organisk form og skap soner i interiøret. Skilleveggen er malt med SENS 3i1 Vegg/Panel/List 30 i…

Slik maler du om kjøkkenet!

Har du gått lei av kjøkkenet ditt? Å kjøpe et helt nytt kjøkken kan være en kostbar investering, og det…

Ostekake med smak av jul

Lag en deilig ostekake med smak av jul! Kanskje blir dette julens nye favorittdessert? Oppskrift og foto: Annette Nordstrøm Julens…