Tid for hjem 2017 – farger og produkter

Tid for hjem 2017 – farger og produkter

Her finner du en oversikt over hvilke produkter og farger som ble brukt i Tid for hjem våren 2017. Jotun er stolt sponsor av maling til programmet.

Program 10

Skråtak og mye moro!

I denne sesongens siste episode handlet det om loftstuen. Rommet som for noen er litt til besvær fordi det ofte er snakk om mye skråtak og vanskeligheter med å få utnyttet gulvplass. Tid for hjem pusset opp et ganske stort loftsrom i et rekkehus. Et rom som har stått tomt en stund under påvente av gode ideer, ideer for hvordan utnytte rommet slik at far kan se på fotball med venner, mor kan dyrke sin maleinteresse, og 7 åringen kan ha god plass til å leke.

Se hvordan det gikk når teamet laget sin egen malesang (og et nytt bord):

Slik gikk de frem:

Bjelker og taklister i furu: Grunnet med Jotun Kvist-og sperregrunning, malt med LADY Pure Color, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S0500-N)
Vinduer, lister: Grunnet med Jotun Kvist-og sperregrunning, malt med JLADY Interior Finish, farge 1877 Valmuefrø (NCS S4502-Y). Veluxvindumalt med Jotun LADY Interior Finish, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S0500-N)
Vegger og himlinger, skråtak: Malt med LADY Perfection, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S0500-N), og farge 1877 Valmuefrø, (NCS S4502-Y) Nisje i kryssfinerveggen: Malt med LADY Pure Color, farge sort
Barnerom: Dekor malt med LADY fargeprøve, farge NCS S2070-Y50R
Møbler: Runde bord og rygg i furuhylle malt med følgende farger (LADY Fargeprøver!) NCS S1070-Y40R (orange), S1580-Y80R (rød) S1070-G40Y (lysegrønn) S2040-B40G (himmelblå) S1040-R20B (rosa). Kryssfinermøbler og understell bord lakket med Scanox Trestjerners Gulvmatt.

Tid for hjem våren 2017

Div; sparklet veggforlenger med Jotun Gipsplatesparkel Fin, deretter Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium, kriker og kroker fuget med Jotun akrylmasse.

Maleverktøy; pensler, ruller og kar fra www.jordan.no

Program 9

Rekkehus med muligheter.

I et lite rekkehus har en ung familie bestemt seg for at her skal de bo, så nå vil de investere i stuen. Tid for hjem er på saken.

I rekkehuset vil det unge paret fornye stuen og bli ferdige med studentmøbler og halvveisløsninger. Rommet har svært slitte flater, gammel tekstiltapet, slitt gulv og en stor plasskrevende peis.
Designer Cecilie Clausens er ny designer i Tid for hjem. Hun vil rydde opp i rommets mange former og vinkler. Bort med frittstående oppbevaringsmøbler, gammel sofa og stor peis. Hun vil flytte peisen, integrere oppbevaring i veggene og bygge plassbyggete sofaer. Heve gulvet i sofaområdet ett trinn. Møblere slik at man også henvender seg til utsikten.

Slik gikk de frem:

Himling: Sparklet igjen hull etter gammelt pipeløp. Malt med Jotun Sens 02 Tak (hvit)
Peis/brannmur opp til taket: Malt med Jotun Sens 02 Tak (hvitt)
Vegger: Gammel tekstiltapet fjernet, grunnet med Jotun Grunning for tapet, pålimt Jotun Slett Vegg (limt med Jotun Tapetlim Standard), malt med LADY Balance, farge farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S 0500). Grønn vegg malt med LADY Pure Color, farge 8252 Green Harmony.

Tid for hjem våren 2017

MDF-plater vegg, hyller ved peis: Grunnet med Jotun Heftgrunning universal. Malt med LADY Balance, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S 0500).
Vinduskarmer, vinduer og div lister: Vasket med Jotun Spesialvask før maling (gjelder tidligere malte flater)
Grunnet med Jotun Heftgrunning universal. Malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S 0500).
Hyller under flatt tak: Grunnet med Jotun Heftgrunning universal. Malt med LADY Supreme Finish Matt, farge 8252 Green Harmony.

Sort himling i karnapp: Malt med LADY Balance, farge S 9000N sort

Malevertøy fra www.jordan.no

Program 8

Gammelt kjøkken blir husets nye hjerte.

Ung familie ønsker å forandre på det mørke eikekjøkkenet. Samtidig ser de for seg at om man river veggen mellom kjøkken og spisestue, for å få et stort rom; et rom som kan bli til husets hjerte. De ønsker seg et lyst, moderne, koselig rom for matlaging og sosiale aktiviteter rundt et stort spisebord.

Designer Oliver Heaths plan: Rive vegg mellom kjøkken og spisestue, bygge ny vegg mellom spisestue og stue. Inn med nytt lyst kjøkken. Varmt tregulv. Ny peisløsning som gir rom for to gode stoler og «avisbord». Stort spisebord med sittebenk innebygget i den nye veggen mot stuen. Mye bruk av gult som vil reflektere mye lys og gjøre det lunt og Trivelig.

Se mer av dette hjemmet her.

 

Tid for hjem våren 2017

Slik gikk de frem:

Vegger: Nye gipsplater sparklet med Jotun herdende masse (pulversparkel gipsbasert), deretter Lettsparkel. Malt med LADY Pure Color, farge 1391 Lys Antikkgrå (NCS S 1502-Y).
Himling: Nytt perlestaffpanel grunnet med Jotun Kvist- og sperregrunning, deretter malt med LADY Interior Finish Silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit (S0500-N) – bjelker og lister i samme farge.
Skyvedør malt i farge 1108 Lotus (NCS S1005-Y10R)
Peis: Pusset med Gypsum (Weber), deretter malt med LADY Pure Color, farge 1391 Lys Antikkgrå (NCS S 1502-Y).
Vinduer: Vinduskarmer/tilsetninger grunnet med Jotun Heftgrunning universal, malt med LADY Interior Finish Silkematt, S 0570 -Y10R – finner ikke resept på denne?

Maleverktøy fra www.jordan.no

Program 7

Øvre Sædalen – Ny hage bak huset

Tid for hjem våren 2017

Familien på fire har planlagt hage i mange år, men mangel på besluttsomhet har stoppet det hele. Nå er de er i tvil om det er mulig å lage noe der i det hele tatt. Programleder Kjersti Bergesen er selv designer for dette prosjektet og planlegger en kveldshage, spiseplass og en oppholdsplass der solen er hele dagen.

Det ble ikke brukt noen Jotun-produkter i dette programmet.

Program 6

Fra gammeldags til moderne furuløsning

Et ungt par har kjøpt seg hus med en gedigen stue. Nå trenger de hjelp til både oppussing og løsninger. «Tid for hjem»-gjengen drar til Ostereidet for å hjelpe det unge paret å pusse opp. Stuen består av gulnet furu på vegger, vinduer og gulv. Designer Truls Ytrearne designer en stue som får plass til en fleksibel modulsofa, ny peis og spennende tv-løsning.

Tid for hjem 2017 Tid for hjem 2017

Slik gikk de frem:

Himling malt to strøk med LADY Perfection Takmaling hvit.

Vegger: Vegg som ikke ble platet med prefabrikkerte plater ble sparklet med Jotun Gipsplatesparkel Fin og Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium. Malt med LADY Pure Color farge NCS S 7502-B.

Vinduer: Selve vinduene og karmene grunnet med Jotun Kvist- og sperregrunning, deretter malt med  LADY Supreme Finish Silkematt, samme farge som veggene/veggplatene; NCS S 7502-B

Dør: Slett dør grunnet med Jotun Heftgrunning universal, malt med LADY Supreme Finish Silkematt, samme farge som veggene/veggplatene; NCS S 7502-B;

Lister/Gulvlister: Samme behandling; grunnet med Jotun Heftgrunning universal, malt med LADY Supreme Finish  Silkematt, samme farge som veggene/veggplatene; NCS S 7502-B.

Maleverktøy fra www.jordan.no

Program 5

Fra brunt og trasig til elegant villa

I denne episoden av Tid for hjem, besøkte teamet en familie med en gammel villa ved sjøen. Huset har vært brukt som sommersted i flere år, og nå skal den eldste generasjonen slå seg ned der , og den yngre generasjonen skal få bruke villaen så mye de vil. Det gamle huset trenger oppussing, og familien vil at gamle ting skal ivaretas samtidig som de kan få en anvendelig møblering som passer alle. Her er det mye panel som trenger et strøk maling! Interiørstylist og estetiker; Kirsten Visdal er designer i denne episoden. Kirsten var også stylisten bak trendustillingen på Oslo Design Fair som nettopp ble avholdt.

Tid for hjem våren 2017

Panel i spisestuen ble malt med LADY Supreme Finish Matt, farge NCS S 3005-B20G

Malerens beste venn

I denne episoden brukes det store mengder med Jotun Malerfug. Det er en akrylfugemasse for tetting og/eller utjevning av fuger og sprekker innendørs og gir et solid løft til finishen på sluttresultatet, også av noen kalt «malerens beste venn».

Tid for hjem våren 2017

Panel i stuen ble malt med LADY Supreme Finish Matt, farge 0767 Reinlav (NCS S 2502-G).

Slik gikk de frem

Himlinger m/taklister: Skrapet vekk løs gammel maling. Vasket med Jotun Spesialvask før maling. Grunnet to strøk med Jotun Kvist- og sperregrunning. Malt med LADY Supreme Finish 15 silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S 0500).

Vegger: Vasket med Jotun Spesialvask før maling. Grunnet to strøk med Jotun Kvist- og sperregrunning. Panel i spisestuen ble malt med LADY Supreme Finish Matt, farge NCS S 3005-B20G. Panel i stuen ble malt med LADY Supreme Finish Matt, farge 0767 Reinlav (NCS S 2502-G).

Vinduskarmer, dører, lister: Vasket med Jotun Spesialvask før maling. Grunnet to strøk med Jotun Kvist- og sperregrunning. Malt med LADY Supreme Finish 15 Silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S 0500).

Møbler; stol og skap: Vasket med Jotun Spesialvask før maling. Grunnet to strøk med Jotun Kvist- og sperregrunning.
Stol malt med LADY Supreme Finish Matt, farge S 8010-B20G Finner ikke resept på denne i JCM – Må se på TV 2 i morgen hva som ble brukt. De har ikke svart på mail
Skap malt med LADY Supreme Finish Matt, farge NCS S 3005-B20G.

Lite konsollbord: Samme grunnbehandling som over, deretter lasert med blanding; Kokt linolje, whitespirit, malerkritt, sikativ, diverse oljetuber og pignentpulver. Lakkert til slutt med Scanox Trestjerners mattlakk, vannbasert.

Brannmur: Malt med LADY Pure Color supermatt, farge 9918 Klassisk Hvit.
Himlinger og vegger ble for øvrig fuget med Jotun akrylfugemasse. Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium på dører, lister og vinduskarmer.

Maleverktøy fra www.jordan.no

Program 4

Uterom – ingen Jotun-produkter

Program 3

Tid for hjem – oppgraderer funkisstue

En ung familie har overtatt farmors flotte villa. Den store stuen i huset er et nydelig rom, med buet vegg og plassbygget bokhylle. Her er det vakker utsikt og bra med plass, men familien ønsker seg en møblering som «virker»! De trenger hjelp til å utnytte potensialet i det store rommet på best mulig måte og samtidig ta vare på de gode kvalitetene.

Tid for hjem våren 2017

«Tid for hjem»-gjengen og designer Morten Bøgh Andersen tar oppdraget. De skal oppgradere stuen med tapeter, maling og en ny svingbar vegg for tv’en. I tillegg bytter de peisinnsats og pusser opp gulvet. Få med deg den store oppgraderingen og bli inspirert!

Produkter

Alle maleprodukter fra www.jotun.no

Himling trukket med jutestrie pålimt maskinpapir. Deretter malt to strøk med LADY Perfection hvit. Samme maling brukt på taklister.

Vegger: Vegg over peisen helsparklet med Jotun Gipsplatesparkel Fin, litt flekksparkling.. Grunnet med underfargen til tapetet; LADY Vegg 10, farge 9915 Morgendis (NCS S 1500-N.) Tapetsert med Cherry Blossom (på buet vegg/og over peis), og med Grey dipdye, spesiallaget i Danmark. Montert med Jotun Tapetlim Extra.

Vinduer/vinduskarmer/Gulvlister: Grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, malt med LADY Supreme Finish 15 Silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S 0500-N). Sidene på de største vinduene malt med LADY Pure Color, 9918 Klassisk Hvit (S 0500-N)

Reol/bokhylle: Grunnet med Jotun Kvist-og sperregrunning, malt med LADY Supreme Finish 15 Silkematt, farge 9915 Morgendis (NCS S 1500-N)

Maleverktøy fra www.jordan.no

Program 2

Fra sliten stall til stilfull sommerstue

En ung familie har flyttet fra Oslo til Kråkerøy. Der har de en stall som de ønsker å gjøre om til oppholdsrom.
Kjersti og gjengen i Tid for hjem, drar til Kråkerøy i Fredrikstad for å ta fatt på oppdraget. Designerne Morten & Jonas lager løsningene som skal gjennomføres på en uke. Planen er å lage en sommerstue med strandpreg. Stallen ligger fint i tilknytning til hagen, og selv om det er skog rundt jordene, så er det ikke langt til havet og stranden.

Tid for hjem våren 2017

Maling

Himlingen grunnet med Jotun Kvist- og sperregrunning, malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 9918 Klassisk hvit (S0500-N)
Vinduer og dør ferdigmalt, en del malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 9918 Klassisk hvit (S0500-N)
All acoyapanel lakket med Scanox Trestjerners Gulvmatt (vannbasert lakk)
Maleverktøy fra www.jordan.no

Program 1

Mor Åses vei

Den unge familien i sesongens første program, trenger større plass på kjøkkenet! De ønsker seg en åpen løsning slik at de kan følge med på barnas aktiviteter samtidig som de arbeider på kjøkkenet.

Familien bor i et rekkehus; en typisk startbolig for unge familier. Både stuen og kjøkkenet er slitt, og kjøkkeninnredningen er gammeldags og originalt plassbygget.
Stuen har stor gammel «ikke-barnevennlig» peisløsning, tilfeldig møblering og slitte flater.

Farger og produkter

Designers plan:
Åpen løsning med et moderne kjøkken der all oppbevaring blir integrert i en vegg fra gulv til tak. En «usynlig» dør fra gang til kjøkken blir innebygget i denne veggen.
For å få en fin helhet, males alt i samme blåfarge.
Cortenstål som blir et sammenbindende materiale som brukes både over kjøkkenbenken og rundt peisen.
Hvitmalt panel på veggene, lagt i utradisjonelt mønster.
Spesialbygget spisebord og benker.

Farger og produkter

Farger og produkter

Slik ble det!

Dette gjøres:

River alt gammelt. Gipser sparkler maler tak. Steller og maler vegger på kjøkken. Maler vinduer. Maler inn all kjøkkeninnredning i samme farge. Legger nytt lyst parkettgulv. Kler en del vegger med panel. Maler inn resten av veggene. Bygger ny peisløsning.

Bygger spisebord og benker. Lager lamper. Møblerer.

Himling: Sparklet nye gipsplater med Jotun Gipsplatesparkel Fin, deretter noen omganger med Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium. Malt med LADY Perfection Takmaling hvit.

Vinduer: Div. ubehandlet treverk i vinduskarmer grunnet med Jotun Kvist- og sperregrunning. Tidligere malte lister og vinduer grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, vinduer mot altanen malt med LADY Interior Finish farge 1001 Egghvit (NCS 0502-Y.) Vinduer kjøkken malt med LADY Interior Finish, farge 5047 Tunhovd (NCS S5020-B.)

Vegger: Kjøkkenveggen, taklist og golvlist malt med LADY Interior Finish, farge 5047 Tunhovd (NCS S5020-B)

Peisvegg:
Disse stålplatene kalles corten-plater; ble behandlet dem slik:
Først kraftig avfetting med salmiakkvann. Påførte en blanding av eddik 7%, salt og vann, dette «dusjet» de på med spruteflaske. De lot dette virke til dagen etter, da spylte de med vann, og nå ble platene skikkelig rustne. Behandlet så platene med Scanox Trestjerners vannbasert lakk. Gulvmatt.

Maleverktøy fra www.jordan.no

Se også:

Einar Nilsson sine favorittfarger

Tid for hjem-Kjerstis beste interiørtips!

Tanja
Tanja

Tanja

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Fjern strietapet på en smart måte

Tøffe, slette vegger med mineralsk overflate! Med LADY Minerals Revive er løsningen nærmere enn du tror! Her vist i fargen…

Nyoppusset hyttedrøm

I samarbeid med Hytteliv og interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne har Jotun / LADY tatt del i et spennende oppussingsprosjekt i Kragerø,…

Et rent og naturlig hjem

Trappen er laget av kinesisk poppel, og det er kjæresten til Nadia som har tegnet og bygget den. – Egentlig…

Nytt hjemmekontor i brune toner

Jobber du hjemmefra og trenger tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt mer spennende? Følg med her … Niki…

Nytt soverom med rosa makeover

Hvem har vel ikke drømt om et stemningsfullt, varmt, luftig og rosa soverom? Følg med, så skal vi vise deg…

Downtown Camper – en urban oase

Skal du reise til Stockholm? Da kan vi gi deg et hot tips på et av Stockholms nyeste hoteller, Downtown…

Go to top