Tid for hjem-Kjerstis beste interiørtips!

Tid for hjem-Kjerstis beste interiørtips!

Oppussingsprogrammet ”Tid for hjem” på TV2, hvor Kjersti Bergesen og hennes dyktige team tryller fram de lekreste rom i norske hjem, blant annet med maling fra Jotun, er nå igang igjen.

De jobber raskt, de finner smarte løsninger andre ikke ville kommet på og det blir alltid superfint! Hvordan klarer de det? Er det noen smarte triks som kan hjelpe oss andre? Vi har vært så heldige å få Kjerstis beste interiørtips!

Hvordan få en helhetlig stil?
Det kan ofte være litt vanskelig å få alt interiøret til å henge sammen, og få den helheten du ønsker deg. Med noen enkle triks, kommer du et stykke på vei!

helhetlig-stil-kjersti-bergesen

Her er veggene i begge rom malt med LADY Pure Color 10341 Kalk og listene med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen LADY 10429 Diskret. Du kan evt. følge opp med å bruke LADY 10342 Kalkgrå. Alle disse fargene gjør seg best sammen med lister malt med LADY 9918 Klassisk Hvit.

Farger
Finn fellesnevneren på det du har eller det du liker. Har du en farge som kan gå igjen? Kan du bruke ulike valører av denne fargen? Å finne én farge som går igjen, eller som går igjen i ulike nyanser, skaper en fin helhet.

Lady_4477_Deco-Blue_helhetlig-stil

Nyanser av blått: Vegg i sofarom: LADY Pure Color 4477 Deco Blue, vegg i front: LADY Pure Color 4618 Kveldshimmel, Dør og karm: LADY Supreme Finish Halvblank 4618 Kveldshimmel. Gulv: Trestjerner Gulvmaling Matt, farge 9938 Dempet Sort

 • Tilbehør
  Pass på at gardiner/puter/gulv snakker sammen, både i farger og stil.
 • Belysning
  Belysning kan være med på å knytte det hele sammen, kjøp flere like lamper i stedet for en og en i ulike stiler.
 • Gulv
  Likt gulv i flere rom roer helhetsinntrykket, og du får fine og myke overganger fra rom til rom.
 • En kontrast
  Dersom du velger en gjenstand/et bilde/teppe eller noe annet iøynefallende som virkelig står i kontrast til alt det andre, vil dette noen ganger få det andre til å henge mer sammen.

Noen raske short cuts!

I utgangspunktet er det ikke mange snarveier når det gjelder oppussing. Jo grundigere arbeidet gjøres, jo mer fornøyd blir du, forteller Kjersti. Det er likevel noe små triks som kan forenkle prosessen.

Raskere tørketid:
At tørketiden på sparkel og grunnarbeid kan være litt irriterende, er nok noe de fleste har erfart. Sørg for god varme (og god utlufting). En avfukter er nesten en must dersom du holder på med store arbeider og trenger tørk for å bli ferdig.

Ferdigmalte lister:
Det er alltid litt ekstra pirkearbeid der to farger skal møtes, i overgangen mellom vegg og list/tak. Kjøper du ferdigmalte lister, slipper du å være så grundig i overgangen.

Jotun Slett vegg:
Dette er et fint produkt som gjør at du kanskje kan komme unna med grunnarbeidet uten å måtte plate/ gipse vegger. Dermed slipper du å ta av lister langs gulv/ tak og rundt vinduskarmer, samt bytte stikkontakter.

Smarte oppbevaringsløsninger!

Grunne skap:
Bruk grunne skap, slik får du oppbevaring langs veggene som ikke stjeler så mye av rommet. Sett gjerne opp skapet slik at det ser ut som en del av veggen/ innebygget i en ramme.

Kjersti Bergesens beste interiørtips

God oversikt!
Lag systemer i skap og skuffer. Det er viktig at dette er oversiktlig, slik at du finner det du leter etter.

Innredning på skap:
En god oversikt over hva du har i skapene kan du få ved å montere innredning på innsiden av skapdørene (trådkurver, knagger osv.), og velge grunnere hylleplater i selve skapet. Slik fordeler du innholdet på døren og skaprommet, omtrent som i et kjøleskap.

Flere tips fra Kjersti får du her.

LADY er stolt sponsor av ”Tid for hjem”, et oppussingsprogram som starter sin 13 sesong 12. januar kl 20.00 på TV2.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…