NÅ bestemmes hva du skal ha i ditt hjem!

NÅ bestemmes hva du skal ha i ditt hjem!

Oslo Design Fair (tidligere Gave- og interiørmessen), er Norges største innkjøpsmesse og har som ambisjon om være den viktigste møteplassen for interiørbransjen og i tillegg være Norges største utstillingsvindu for ny norsk design. Og det er her, i denne «godtebutikken» av deilige interiørartikler, din lokale interiørbutikk nå i disse dager gjør nøye vurderinger om hva han/hun skal kjøpe inn til sin butikk. Hvilke godbiter er det du kommer til å ønske å ta med hjem når du besøker butikken?

Mange vanskelige valg, det er jo så mye vakkert man kan kjøpe inn. Som inspirasjon til å kunne velge ut de riktige elementene blir det arrangert mange spennende foredrag med stylister og trendeksperter, samt en stor tendensutstilling som skal reflektere trendene og inspirere innkjøperne.

Oslo Design Fair 2017

Det blir spennende å se hvilke valg de tar. Vi vil uansett dele meg deg de tendensene som er utgangspunktet for innkjøpene deres.

Årets hovedtema for messen

Hverdagsritualer er årets tema for messen og dette var et gjennomgangstema som alle trendekspertene la vekt på. Stylist Kirsten Visdal og Grete Siversten (tidligere redaktør i Bobedre og direktør for messen) startet dagen med å fortelle hvor viktig det var for dem å ha sine hverdagsritualer. Mange ønsker i dagens hektiske samfunn, hvor alt går mye fortere og vi er online til enhver tid, å finne hvilepulsen og skape balanse i hverdagen. Man lager slow coffee, nyter naturen og det naturlige og ekte. Og man er mer bevisst på hva man tar med inn i hjemmet. Fargevalg og materialvalg er viktigere enn noensinne. Noen materialer og farger passer bedre sammen enn andre. De fortalte også at flere hoteller nå bestreber seg på å skape den gode hjemmefølelsen på hoteller, samt i restauranter, ved å bruke feks planter og kunstobjekter i disse miljøene. Vi kommer til å ønske oss de vakreste interiører laget av marmor, keramikk og treverk. Helst skal det være håndlaget, kortreist og laget på bærekraftig måte.

Oslo Design Fair 2017

Tendensutstillingen på Oslo Design Fair skal speile tendensene man ser innenfor interiør. «Fiskehjellet» som danner rom rundt utstillingen, er beiset med LADY Pure Nature i fargen 9044 Kullsort.

Jannicke Kråkvik og Kirsten Visdal

Kirsten Visdal har hatt ansvaret for tendensutstillingen på messen. Her er hun avbildet sammen vår faste stylist Jannicke Kråkvik på en LADY-presselansering.

Da Kirsten planla tendensutstillingen hadde hun fokus på hverdagsritualer og har tolket dette med interiører. Utstillingen er rammet inn av noe som kan se ut som et fiskehjel, som er beiset med 30 liter LADY Pure Nature i fargen 9044 Kullsort, og som er designet av kunstneren Sara Polmar. «Fiskehjellene» illustrerer rammen rundt livene våre, vår kulturarv, det naturlige, stavkirker, det å brenne bål i naturen osv.

Måltidet

I følge Kirsten Visdal er måltidet, et av våre viktigste hverdagsritualer, mer enn maten; «En miks av naturlige materialer i marmor, tre og keramikk gjør at også omgivelsene kan nytes!»

Oslo Design Fair 2017

Og når vi lager maten skal vi lage den med redskaper av gode materialer som er bærekraftige, estetisk fine og helst lokale. Det er kvalitet, nøye utvalgte materialer, gjerne nesten kunstobjekter i naturlige materialer som du, i følge trendekspertene, vil etterspørre.

Oslo Design Fair 2017

Du kommer til å lage slow coffee og servere den nydeligste hjemmelagde mat, laget med kjærlighet, på håndlaget service, på et vakkert beiset sortbeiset bord ;) «En hverdag fylt med god estetikk gir nemlig en helt egen trivsel!» i følge Kirsten Visdal.

Oslo Design Fair 2017

Fra tendensutstillingen: Det er ikke tilfeldig hva man ønsker å ha på arbeidsbordet. Det blir mer lystbetont å arbeide med slike flotte interiører rundt seg. Denne utstillingen er stylet av stylist Elisabeth Heier. Veggen er malt med den supermatte LADY Pure Color i fargen LADY 1434 Elegant.

Det å vaske huset er også en del av hverdagsritualet, og i følge Lisa White, trendforecaster i WGSN, så vil vi forbrukere fremover bli mer og mer opptatt av å vaske med flotte verktøy, en vakker skrubb, kluter og annet man trenger til vaskejobben.

Det er flest hverdager

Vår egen globale fargesjef, Lisbeth Larsen, oppsummerte i et eget foredrag de ulike tendensene: Ønsket om å ha det godt! Og da også i hverdagen med de små vakre tingene vi omgir oss med – med de riktige fargene som skaper balanse. Deilig bad, med de nydeligste detaljer som gir deg anledning til å nyte. Som et eksempel på et balansert bad trakk hun frem dette:

Oslo Design Fair 2017

Nydelig fargesatt med den nye våtromsmalingen til bad, LADY Aqua, i fargen LADY 1032 Grå Harmoni.

Oslo Design Fair 2017

Fra tendensutstillingen: Tenk å ha disse vakre produktene på badet!

Vakre farger i hverdagen

Lisbeth siterte Anne Cath Vestly: «Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr» Og da hjelper det godt med litt vakre gode farger. Lisbeth fremhevet Nordic Living-paletten til LADY. Viktige og gode farger som passer godt til ønsket om nærhet til naturen. I naturen har hvert element sin historie og funksjon. Slik er det også i hjemmene våre, hvor den fine, arvede trestolen har like stor personlig verdi som praktisk. Håndlagde objekter i rene kvaliteter skaper et enkelt og ærlig interiør, som i møte med naturens lys danner en dempet og lun stemning. Sammen med LADYs nordiske fargepalett blir hjemmet vårt et sted det er godt å være.

Hvis du bruker LADY Minals Kalkmaling får du den ekstra naturlige følelsen og du kan lage ditt helt eget uttrykk.

Også når vi reiser ønsker vi å ha det dempet og naturlig, som på dette vakre hotellet Lisbeth besøkte i Vietnam.

Oslo Design Fair 2017

Namam Resort, Vietnam

Brente rødtoner og ulike rosatoner vil også være viktige farger i tiden som kommer.

Oslo Design Fair 2017

Fra tendensutstillingen: LADY 2993 Kilim. Se de vakre settbordene! Mange vakre høyttalere vil du også snart finne i butikkene. Vi ser at høyttalere har blitt en viktig del av interiøret. Og til enhver tid vil du ha vakre friske blomster i stuen. Trendforecaster Lisa White anbefalte også interiørbutikkene begynne å selge blomsterbuketter i sin butikk. Blir spennende å se om noen tar utfordringen.

Videre vil man se flere brune og okertonede farger. Som feks LADY 10683 Cashmere som stylist Tina Hellberg valgte til sin vegg da hun skulle vise et glimt fra sin hverdag som stylist.

LADY Cashmere

LADY 10683 Cashmere

Flere vakre brun, rød og okertoner finner du i Continental Living-paletten.

Oslo Design Fair 2017

Vakre håndvevde tepper vil du mest sannsynlig finne hos din lokale interiørbutikk. Sammen med tøffe LADY 1362 Olive Brown på feks en vegg hjemme blir det kjempelekkert.

Da er det bare glede seg til alle nyhetene kommer til din lokale interiørbutikk!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…

SERENE PRESENCE – Dempede pasteller

Det nye fargekartet STORIES inneholder 3 nye fargepaletter for 2023, og mange nye, vakre farger. I paletten SERENE PRESENCE møtes…