Vår og sommer med farger fra LADY

Vår og sommer med farger fra LADY

Våren og sommeren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt! Det spirer og gror, og sola titter frem, så hva er vel bedre enn litt vårlig fargeinspirasjon! Nå er tiden inne for å male i vakre, lyse farger som kler årstiden!

Bildet over: Veggene er malt med LADY Minerals Kalkmaling i den vakre vårfargen 12080 Soft Radiance. Veggen til venstre er malt med LADY Pure Color i fargen 9918 Klassisk Hvit.

Klassiske basisfarger

I myke nøytraler og diskrete nyanser, finner man klarhet og ro. Vi vil gjerne inspirere til bruk av farger; men noen rom kan få hvile i en lys basefarge som står godt til de mer kulørte rommene. På den måten kan de tre fargene under også fremheve kulører på tilstøtende rom og detaljer.

Jotun LADY 10678 Space på veggene

Slipp lyset inn og skap en harmonisk og organisk atmosfære i hjemmet, med herlige grønne planter  og vakre farger fra LADY! Veggene over er malt med LADY Balance i fargen 10678 Space. En dempet og en noe grålig beigetone. Den er verken for rødlig eller for gyllen, – en perfekt, rolig beige tone som står godt inntil en mengde farger. 

LADY 1931 Kokos er nok en beige tone, men lysere og varmere enn Soft. Se hvor vakker den er sammen med den grålige lavendeltonen LADY 20186 Lavender Touch.

Jotun 1276 Soft, 12123 Contemporary White, 11012 Rustic Brown

JOTUN 12176 Soft er en dempet og mer gyllenbeige tone, for lyse og myke rom. Dette er en gulaktig beigetone som fungerer utmerket som basisfarge. Den kan beskrives som noe mer gyllen enn 1931 Kokos. Soft er vakker sammen med gylne hvite farger. Vinduene er malt med LADY Supreme Finish i fargen 12123 Contemporary White, hyllen i fargen 11012 Rustic Brown. 

Grønne oaser

Farger har stor betydning i de sanselige omgivelsene våre, mer enn mange tror! Derfor er det viktig å tilføre farger til hjemmet. Grønt er en viktig farge i 2024; og nå skal de være friskere, klarere og en anelse mer lekne enn tidligere. Frodige og botaniske grønnfarger skaper avslappende oaser!

Grønt er naturens hovedfarge og oppleves som en trygg og solid farge å omgi seg med – akkurat hva mange trenger nå når verden generelt byr på mye usikkerhet.

Birgit Torkildsby

Laurbær fra Jotun Lady på vegg i kjøkken Observe i taket.

Denne vakre veggen er malt med LADY Wonderwall 8302 Laurbær – en dempet, gyllen grønntone som oppleves behagelig og naturlig i interiøret.

Grønt kan også gjerne brukes på soverommet, og vi har mange ulike nyanser som passer godt. En av våre favoritter er den gyldne grønntonen 8493 Green Tea.

LADY Supreme Finish 8493 Green Tea

Den vårlige grønnfargen 8493 Green Tea gir en følelse av sol og friskt grønt løvverk og tar virkelig naturen med seg inn. Den kan gjerne kombineres med andre grønntoner, eller du kan sette den i kombinasjon med gultoner eller lavendel. Her kombinert med 12077 Sheer Grey.

Vårlige grønntoner kan gi en frisk atmosfære, som gjør oss klare og fokuserte.

Mal med energirike gule ferskentoner

I fargepsykologien forbindes gult i positiv forstand med sol, varme, modenhet, sunnhet og energi. Så hva er vel bedre enn å male med gult i vår? Gult er en farge som med hell kan brukes i flere rom i huset.

Vårens farger og Jotuns fargesjef Birgit Torkildsby

Den dempede og vårlige gultonen 12080 Soft Radiance er en av fargene vår fargesjef Birgit Torkildsby har plukket ut for våren 2024.

Vi ønsker også å løfte frem et par av de frodige og friske ferskentonene i fargebibliotektet vårt; både LADY 1520 Cheerful Peach og LADY 20047 Blushing Peach er begge behagelige og energirike ferskentoner; – perfekte gledesspredere!

Luftig og lyst soverom i LADY 1520 Cheerful Peach

LADY 1520 Cheerful Peach er en spennende, livlig og varm rødlig gul som befinner seg midt imellom fersken og aprikos. For en vårlig stemning på soverommet er denne helt nydelig. Til soverommet anbefaler vi LADY Balance eller LADY Pure Color.

 LADY Balance

LADY Balance

 • Matt, vakkert utseende
 • Dokumentert god for inneklima
 • Lukter minimalt
 • Dekkgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Det er lett å bli glad av gule og rødlige farger, og Cheerful Peach er intet unntak! Fargen får deg til å smile, samtidig som den tilfører rommet noe helt særegent og unikt.

En annen nydelig ferskentone til våren 2024 er LADY 20047 Blushing Peach. Den er en frisk og gyllen rosatone vi blir lykkelige av!

Jotun 20047 Blushing Peach

Vi er så glade for at det er vår, og gleden blir enda større når vi maler med LADY 20047 Blushing Peach og ser sollyset treffe veggen.

Ønsker du friske fargesammensetninger kan du kombinere LADY 20047 Blushing Peach med gylne grønntoner. Ønsker du mer dempede atmosfærer får du det med våre gylne gråtoner. 20047 Blushing Peach fungerer også til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull.

Vårlige farger med taktile overflater

LADY Minerals Revive 20047 Blushing Peach

LADY 20047 Blushing Peach er nydelig vakker også når du maler med LADY Minerals Revive. Da får du en taktil og litt mer levende overflate – perfekt til våren!

Tidligere i år lanserte vi et splitter nytt fargekart for LADY Minerals med over 100 ulike farger! Der finner du for eksempel også 1392 Gul Antikk – en lun gultone som er imøtekommende og behagelig. Den står nydelig alene, eller som en vakker kompanjong inntil en rekke andre farger, – fra de gylne hvite til de lune brune toner.

Jotun 1392 Gul Antikk LADY Minerals

Maler du med LADY Minerals Kalkmaling får du en taktil og leken overflate. Fargespillet og strukturen kommer enda bedre frem når vårsola kommer til. Her ser du fargen 1392 Gul Antikk.

Er rosa den nye beige?

Rosa kommer i utrolig mange nyanser. Fra sjokkrosa til dempede toner som kan fungere som nøytraler. Det er kanskje litt vel sprekt å melde at rosa er det nye beige, men at rosa kan danne en nydelig bakgrunn og fungere som basisfarge er helt sikkert. Spesielt om du velger en av de mange duse tonene vi har.

LADY 3255 Pink Veil malt med LADY Pure Color

I Amelia Widells leilighet har hun malt med 3255 Pink Veil. Den milde rosa tonen gir et behagelig rom med nydelig lys og atmosfære. Et godt sted å hente ny energi!

Maler du med LADY Pure Color i ulike lyse, rosa toner, får du et supermatt, eksklusivt og ekstra mykt uttrykk på veggene. LADY Pure Colors lune, supermatte finish gir en unik og vakker fargeopplevelse hvor fargene virkelig kommer til sin rett – helt utilslørt av glans. Med LADY Pure Color får rommet en helt spesiell atmosfære.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Ny(delig) rosatone fra vårt siste fargekart

Også en av våre mest populære farger fra vårt siste fargekart CANVAS, LADY 2224 Indi Pink, har egenskapene som gjør den til en nydelig kulisse i ditt hjem. Fargen er en dempet og gylden rosatone, og av en slik karakter at den fungerer som en god basefarge – en farget nøytral om du vil – spesielt om du maler vegger, listverk og tak i samme farge! Samtidig kan den virkelig få stå frem å oppleves skikkelig rosa, dersom du maler listverk og tak hvitt.

Jotun LADY 2224 Indi Pink

2224 Indi Pink er også fin å kombinere med mange ulike farger, og fungerer godt både med nøytrale beige- og gråtoner så vel som med mer kulørte toner av grønt og rødt. Bli bedre kjent med 2224 Indi Pink her.

Fly som en sommerfugl eller «punch» som en bie

Ønsker du en rosafarge med mer trykk for et mer rocka vårlig uttrykk har vi flere farger til deg. Blant annet kan kvikke 2602 Butterfly friske opp ethvert interiør. Du kan teste den på en hel vegg, men bruk den gjerne til detaljene slik det er gjort her, hvor deler av garderobeskapet er malt i den livlige fargen. Resten av garderobeskapet er malt i fargen 5262 Sval Sjø. Til tre og panel er det LADY Supreme Finish som gir det beste resultatet. Den kommer i fire ulike glansgrader slik at du får det uttrykket du ønsker!

Skap malt med LADY Supreme Finish

Deilig soverom med vakre pasteller og en følelse av vår – med sval sjø og blå himmel. Veggene er malt med LADY Pure Color i fargen 5262 Sval Sjø. Garderobeskapet er også malt i fargen 5262 Sval Sjø med vår maling for tre og panel LADY Supreme Finish Pure Matt. De rosa linjene er malt i fargen 2602 Butterfly med LADY Supreme Finish Silkematt.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Hvis du er en av de tøffeste av oss, og trenger en ekstra «punch» i tilværelsen, hvorfor ikke male hjemmekontoret i den supertøffe 2456 Punch? Den er kanskje ikke for alle, men for dere som tør kan dere oppleve en nydelig korallaktig rosafarge som er glødende vakker.

LADY 2456 Punch på hjemmekontoret

LADY 2456 Punch blir om mulig enda vakrere når vårlyset slipper inn på den.

Prøv noen nye farger i vår!

I vårt fargekart for 2024 CANVAS viser vi også flere vårlige fargekombinasjoner for året. Her har vi introdusert 10 helt nye farger – og vi presenterer hele 23 farger totalt. Kanskje tiden er inne for å prøve en ny farge som du syns er fin, men som du kanskje ikke helt har turt å male med enda? I så tilfelle er 2024 året :)

Du kan selvfølgelig også lete frem nye personlige favoritter i vårt gigantiske fargebibliotekt. Bruk rullegardinmenyen under «Søk etter palett» eller søk direkte etter en farge. Kanskje du finner deg en helt ny favoritt?

JOTUN LADY Subtle Green på vegg 8583 Earthy Yellow på vegg og tak 7686 Mindful Green på bord

Duse og deilige vårfarger! Med den herlige grønntonen 7685 Subtle Green, og harmoniske 8583 Earthy Yellow (i taket) får du en myk og rolig fargetrio som også gir masse energi! Bordet er malt i 7686 Mindful Green.

I vår heier vi på et fargerikt interiør, men husk samtidig at fargevalget er personlig og at det viktigste er at det reflekterer din stil og ditt ønskede uttrykk.  Våg å bruke farger, men velg fargene som du kjenner gir deg en god følelse og som du kan leve med hver dag.

JOtun LADY 20186 Lavender Touch

Vil du ha mer fargeinspirasjon eller fargeråd?

Vi har masse mer inspirasjon på vår blogg, og blant annet en dypgående artikkel på Årets fargetrender 2024.

Og hvis du trenger fargeråd dersom lurer på hvordan du kan få din perfekte fargepalett, så spør våre fargerådgivere da vel!

Vi ønsker alle en solfylt og fargeglad vår – og lykke til med vårens fornying!

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….