Kunsten å utvikle farger

Kunsten å utvikle farger

Hvert år lanserer LADY nytt fargekart, med farger som alle er designet for å opptre vakkert på store flater. Veggen over er malt i fargene LADY Pure Color 1909 Kalkoker og LADY Pure Color 6383 Imagine. Taket er malt med LADY Perfection 6383 Imagine og veggen i gangen er malt med LADY Pure Color 2040 Lys Granitt. 

Farger som er vakre og teknisk optimale

Det ligger mye arbeid bak årets fargekart TOGETHER. En ny farge i et rom, endrer hele atmosfæren og skaper nye stemninger. Farger vi omgir oss med, er faktisk med på å forme hverdagen vår, uten at vi alltid er like bevisste på det. Jotun jobber lenge med utviklingen av nye farger, og alle testes nøye ut før de lanseres. Resultatet av dette er at våre farger, estetisk sett, er pene på både store vegger og små overflater.

LADY 1259 Rusty.

Lag en god ramme for opplevelser i ditt hjem og skap vegger med en unik fargehistorie. LADY 1259 Rusty er en rustikk og brent terrakottatone, som tilfører både fargeglede og en jordnær og naturlig atmosfære. 

Vakre farger med mange muligheter

I vårt nye fargekart, presenterer vi tre nye fargepaletter i temaene Embrace, Playful og Cherish. Palettene er designet for å reflektere og fremheve ulike aspekter av personlige behov og livsstil. Dersom du kombinerer farger fra en og samme palett, får du et helhetlig fargeuttrykk.

Du kan selvfølgelig også kombinere farger fra de ulike palettene, og sette sammen din personlige fargekombinasjon. Det aller viktigste er jo at du velger farger som du vet du vil trives med!

Farger med høy kvalitet og varighet

Jotun benytter fargepigmenter av høyeste kvalitet, noe som gir meget god dekkevne, klar og stabil fargegjengivelse, og langvarig opprettholdelse av farge og glans.

Med den supermatte finishen i LADY Pure Color, kommer hver fargenyanse til sin rett. LADY Pure Color gir rommet en helt spesiell atmosfære og veggene får et supermatt, mykt og eksklusivt utseende. Til tre og panel maler du med LADY Supreme Finish i fire ulike glansgrader; matt, silkematt, halvblank og superblank.

LADY 5516 Iron Blue

Vakkert med lik farge på vegg og pidestall: LADY 5516 Iron Blue er en ny og spennende blågrå tone. Veggen er malt med LADY Pure Color og pidestallen med LADY Supreme Finish, matt glansgrad.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Les mer om hvordan Jotun designer farger her.

Farger med unike resepter

Alle våre farger har unike fargeresepter som er spesielt tilpasset våre ulike malinger. Å utvikle farger av høyeste kvalitet, krever de beste ingrediensene og ikke minst et godt øye for estetikk. Jotun har et eget fargeteknisk laboratorium, som gjør våre kreative fargekonsepter om til unike fargeresepter. Merk gjerne at riktig fargegjengivelse og kvalitet, bare garanteres ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem.

LADY 6384 Wish

LADY 6384 Wish, en frisk turkis tone som er langt kvikkere og mindre grålige enn de foregående års blågrønne minttoner. Veggen er malt med LADY Pure Color, og hyllen er malt med LADY Supreme Finish, i matt glansgrad.

Prøv fargen først – og se opp!

Husk at fargeopplevelsen kan være forskjellig under ulike lysforhold, og at glans og underlag kan påvirke fargens utseende. Vi anbefaler derfor alltid å prøve med en fargeprøve. Mal gjerne opp på en plate, som du kan flytte rundt i rommet. Mange av fargene er også tilgjengelig i store A3-fargeprøver. Se utvalget hos din Jotun-forhandler.

–  Og ikke glem taket! Skap en fin helhet i rommet ved å velge riktig takfarge. LADY Perfection gir et perfekt, helmatt resultat. 

LADY 13030 Observe

Tenk helhetlig og forny gjerne fargen på både vegg, vindu, og tak.  Her er det malt i den gulbeige fargen LADY 1303 Observe, på alle overflater.  

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Vi er veldig opptatt av å forstå fargenes rolle når det kommer til å skape et vakkert miljø. Søk gjerne etter fargeinspirasjon på bloggen og på jotun.no, og kontakt våre Fargerådgivere for hjelp til å lande hvilke farger du ønsker skal skape atmosfæren i ditt hjem. Lykke til!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Interiørdesigner med kjærlighet for maling!

Christina Pettersen Skjevik er en kreativ og aktiv interiørdesigner. Hun har tatt ut en vakker fargepalett fra LADY. Velkommen inn…

Et drømmekjøkken i dempede nyanser

Et drømmekjøkken i tidløs design. – Kristin og Borgar Lindhjem bygger nytt gårdshus på Lindhjem gård, og det lekre kjøkkenet…

Slik lykkes du med helsparkling av vegger

Nå kan alle få et slett og vakkert resultat på en enklere måte enn før! – Les om våre nye,…

Tid for hjem med lekker fargetrio fra LADY

I sesongen siste Tid for Hjem, er det en småbarnsfamilie som får fornyet interiøret, med blant annet en lekker fargetrio…

Fornyelse av både vegger og tak i stuen

Hjemme hos Emma har det vært fornyelse av både vegger og tak! Fra pudderfargen LADY 2024 Senses til LADY 0552…

Vårlig vakkert med rosa stue

Med en rosa stue får man virkelig en «boost» av vårlig energi! Endelig har dagene blitt lenger, og vi nyter…