Skandinavisk jul hos Elisabeth Heier

Skandinavisk jul hos Elisabeth Heier

Juleforberedelsene starter tidlig i desember hos Elisabeth Heier.

Lys og skandinavisk jul

Jeg starter alltid med juleforberedelser tidlig i desember. De tre korte ukene frem mot jul er fylt av hyggelige sosiale sammenkomster og er den fineste tiden synes jeg. Kanskje spesielt etter jeg fikk barn og ser spenningen de opplever frem mot jul. Den lyse og enkle skandinaviske julen passer fint hjemme hos meg, man dekorerer jo gjerne i tråd med hvordan innredningen er generelt.

Jul i stuen

Adventstaken har fått gråbeige lys. Fargen på veggen er LADY Pure Color 10679 Washed Linen.

LADY 10679 Washed Linen

En varm gråbeige tone. Fargen er akkurat passe myk og lun på veggen. Fargen kan minne litt om Kalk, men den er noe mindre rødlig. Det betyr at den passer langt bedre til Egghvit og Bomull.

Les mer om den nye, supermatte LADY Pure Color her.

Gråbeige og dyp rød til jul

Jeg benytter naturmaterialer med grønt til kranser og grener i vaser, men med en feminin vri. Og i år er det ikke bare hvitt, jeg har tatt inn både gråbeige og en dyp rød farge i dekoren. Ingen typiske julefarger hjemme hos meg, men de bringer inn en varme og lunhet jeg liker. Messing, keramikk, ull, tre, alle er varige og gode materialer.

Jul hos Elisabeth

Kizu lampe fra New Works, messingring Cooee design, juletrær fra Skagerak. Skapet er Metod fra IKEA med fronter fra Superfront.

Enkel dekor med små stilleben

Et eksempel er stillebenet jeg har satt sammen med lysestaken i messing (Ferm Living). Mikset med en terrakottavase (Skagerak) med strå som ligner det større pampasgresset, en liten bolle med valnøtter og de fine gråbeige lysene i adventsstaken. Den enkle dekoren som fint kan benyttes resten av året også, men som jeg setter sammen på en litt annen måte nå i adventstiden.

Adventsstake

Adventsstaken i messing er fra Ferm Living og den lekre terrakottavasen er fra Skagerak.

Jeg samler heller noen få objekter på utvalgte steder, i stedet for å plassere det litt over alt.

Valnøtter til jul

Valnøtter i en trebolle er enkel dekor som gir julestemning! Bollen er fra Mina Milanda.

Duftende julekranser

Jeg pleier også å lage noen kranser i ukene frem mot jul. De siste årene har vi sett forskjellige utgaver av ringer i messing, jern eller krom der man kan feste på så mye eller lite dekor man ønsker og dette må være det enkleste tipset til å lage en krans uten å måtte binde en hel på egen hånd. Jeg har festet noen få grener eucalyptus og strå på min med grønn ståltråd (blir nesten usynlig mot grenene), hengt den opp med silkebånd og i tillegg til å være dekorativ lukter det så godt av eucalyptus.

Messingring

En enkel messingring og noen kvister med eukalyptus, gir god duft og julestemning!

Skap julestemning

Et annet godt tips hvis du ønsker å beholde et rent og enkelt uttrykk selv med juledekor er å fjerne ting der du ønsker å plassere dekoren din. Jeg lager stilleben med dekor til jul akkurat som jeg gjør resten av året. Samler noen få objekter på utvalgte steder i stedet for å plassere det litt over alt. Det gjør det hele litt enklere. Ønsker jeg å henge noe på veggen kan det være et bilde må vike for en grønn krans de ukene den skal være der.

Mine tre beste tips for å skape julestemning med enkle grep:

  1. Grønt til jul, både i kranser og vaser er friskt og fint, og lukter godt.
  2. Miks juledekor med ting du allerede har. Kanskje noe kan benyttes på en ny måte, eller settes sammen litt annerledes. Man trenger gjerne ikke en hel masse produkter kun til jul.
  3. La de ferdig innpakkede gavene ligge fremme som dekor på en hylle eller under juletreet.

Jul hos Elisabeth

Pent innpakkede gaver blir en del av dekoren etter hvert som de kommer i hus, og i år har jeg pakket inn de første gavene med lys grått papir og sløyfebånd i den fine dype rødtonen som også går igjen på andre detaljer.

Dyp rød pute

Foto og styling: Elisabeth Heier – @elisabeth.heier

Elisabeth
Elisabeth

Elisabeth – Interiørdesigner og stylist

Elisabeth Heier er gjesteblogger hos oss. Hun arbeider som interiørdesigner og stylist, og er alltid på jakt etter gode løsninger og noe vakkert å hvile øynene på. Bloggen hennes er blant Norges største inspirasjonsblogger innen interiør.

Interiørnyheter fra messen i Stockholm

String Furniture, LADY Pure Color 12076 Modern Beige. Elisabeth Heier har besøkt messen Stockholm Furniture and light 2019, og deler…

Populært med interiørbeis på hytta

LADY Pure Nature 9041 Drivved er en nydelig beisfarge som passer suverent til hytteinteriøret! Her er det beiset med to…

Nytt kjøkken til storfamilien

Lekre nyanser i grønt og rosa! Himlingen over trappen er malt med LADY Perfection i fargen 2856 Warm Blush –…

Se den store forvandlingen av rommet!

Endelig ble drømmen om slette vegger oppfylt! Se den enorme forvandlingen! LADY Minerals Revive 6352 Evening Green. Da vi flyttet inn…

Vårnytt hjem med enkle grep

Et streif av vårfølelse med den deilige, varme fargen LADY 12079 Gleam! Foto og styling: Elisabeth Heier. Skål AJ Otto/Frama, bilde…

Nordic living – messe i endringens tegn

Veggene har fått fargen LADY 12086 Rustic Pink og LADY 12078 Comfort Grey og gulvet er i fargen Jotun 9918 Klassisk Hvit. Inspirasjonsutstilling av…

Go to top