Stockholm møbelmesse i farger

Stockholm møbelmesse i farger

Fogia hadde valgt blant Jotun sine farger til sin utstilling under Stockholm Furniture and Light fair. Sofaen er Retreat 2,5 og fargen på veggene er LADY 20047 Blushing Peach.

Inspirerende messedager i Stockholm

Vi var heldige og fikk besøke den svenske hovedstaden et par kalde vinterdager i forbindelse med Stockholm møbelmesse – Furniture and Light fair. – Og til tross den kjølige, blå-grå følelsen ute, viste byen – og messen – seg fra sin beste og mest fargerike side på lenge! Messen var full av møbler i lekne former og nye fargekombinasjoner – og ikke minst opplevde vi et fargemangfold på messens mange vegger! Og vi synes selvsagt det var stor stas å se at så mange av de store leverandørene hadde valgt farger til sine utstillinger blant Jotun sitt store fargeutvalg…

Ikke minst gjaldt dette Northern sin utstilling, som også viste frem den helt nye fargen Jotun 7613 Northern Mystic. Mer om dette lenger ned i saken!

Fogia Market

Fogia presenterte sin nyeste kolleksjon i konseptbutikken i Stockholm, og det hele var kyndig iscenesatt og stylet av Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio. Les om hjemmet til stylistene her.

En av de faste formgiverne til Fogia er Andreas Engesvik. Han har designet en lang rekke produkter for dem, og en av nyhetene i år er stolen Bollo Spisolini. Dette er en ny variant av stolen loungestolen Bollo – se bildet under. Hvem drømmer ikke om spisestuestoler som er SÅ runde, myke og behagelige – og velegnet for lange måltider!

Fogia i Stockholm

Både den vakre sofaen Tigi og stolen Bollo er signert Andreas Engesvik. Fargen på veggene er 6352 Evening Green.

Fogia Market

Som bakgrunn for den rosa sofaen, Alex High Edition, har man valgt Jotuns varme beigetone, 10966 Almond Beige,

Northern – nytt designmerke

Det norske merket Northern hadde virkelig store nyheter å presentere på messen! Grunnleggeren av Northern Lighting, Ove Rogne, har sammen med designerne Morten Skjærpe Knarrum og Jonas Norheim, utviklet et helt nytt livsstilsmerke. Sammen med 16 ulike, dyktige designere har de laget en herlig, særegen kolleksjon.

Northern på messen

Hyllene er designet av Morten og Jonas, selvvannende blomsterpotter av Ann Kristin Einarsen – og lampen Fold i ullstoff, er designet av Kyla McCallum.

Johanna Forsberg

Vi forelsket oss helt i lampen Heat, signert Johanna Forsberg. For en vakker, skulpturell gullsky av en lampe som hun har laget! Den sprudlende og herlige Johanna kunne fortelle oss at hver lampe er unik og håndlaget på hennes verksted i Nord-Sverige. Vi heier på håndlaget – og har tro på stor suksess!

Fargen Northern Mystic

Det kule klesstativet Nook er designet av Cecilia Xinyu Zhang. Fargen på veggen er den helt nye 7613 Northern Mystic, som er utviklet i samarbeid mellom Jotun og Northern til lanseringen.

LADY 7613 Northern Mystic

LADY 7613 Northern Mystic er en dyp perfekt dempet grågrønn tone, lekker i kombinasjon med gylne materialer som messing og kobber. Den er tøff sammen med marmor og blonde treslag, men også edlere treslag som teak, mahogni og eik. 7613 Northern Mystic er litt kjøligere i undertonen enn 8422 Green Marble. Kombiner den gjerne med lysere grønne som vår mye omtalte 7163 Minty Breeze eller lunere toner som 8478 Pale Green og 8281 Pale Linden.

Dansk estetikk fra Ferm Living

Nytt fra Ferm Living var blant annet de lekne, grafiske puffene i velur, som leveres i ulike størrelser. En myk skulptur – med sittefunksjon!

Både romdeleren i midten av bildet – og serviset på hyllene – har de vakreste fargenyansene, og på veggene hadde danskene valgt ulike brente nyanser, som 2771 Rustikk Terracotta fra Jotun.

Ferm Living i Stockholm

Ferm Living i Stockholm

Spisestuestolene fra Ferm Living er ikke bare fine å se på, men gode å sitte på også! Smale paneler er noe vi har sett en del av i det siste, og den avrundede veggen av trespiler er bare superlekker. Den er malt i den dype, rødbrente nyansen 2993 Kilim, som vi lanserte for et par år siden. Så gøy å se en helt ny og annerledes kombinasjon av farger som har vært med oss en stund!

Les mer om spennende materialvalg i tre her.

Frama – med fokus på lamper

Frama har et helt særegent designuttrykk som vi digger! De hadde denne gangen valgt å presentere alle de tøffe lampene sine på messestanden.

Frama i Stockholm

Frama har lagt sin elsk på LADY Minerals Kalkmaling og hadde benyttet den elegante hvitnyansen 8470 Smooth White til veggene.

Frama i Stockholm

E27 Table Light finnes i flere utførelser – og alle versjoner passer perfekt sammen med den rustikke følelsen som LADY Minerals gir! Utstillingen er malt i denne kalkmalingen i fargen 2771 Rustikk Terracotta

Woud

Danske Woud hadde også laget en inspirerende utstilling med sine flotte møbler og accessoirer.

Would i Stockolm

Se hvordan fargene bidrar til å skape ulike rom og stemninger!

Woud i Stockholm

Elegant og tidløs spisestue i eik; og bordet Ally finnes også i mange ulike varianter. Fargene i utstillingen var den gylne, behagelige 10683 Cashmere i frisk kombinasjon med den rustikke 2859 Whispering Red og 8422 Green Marble som kan skimtes til venstre. Foto: Woud.

Menu

Danske Menu hadde også en flott, elegant stand der de presenterte sine nyheter, blant annet stolen Harbour, på høyre side i bildet.

MENU i Stockholm

MENU i Stockholm

Den dekorative vegglysestaken POV Circle finnes i flere utførelser. Her vist i messing på veggen som har fått fargen LADY Pure Color 10964 Smoked Oak

MENU i Stockholm

Norm Architects har designet det lekre serviset New Norm Dinnerware. Fargen på veggen er LADY Pure Color 10678 Space.

Asplund

Ingen tvil om at Asplund har de vakreste tepper og høykvalitetsmøbler! Nytt på messen var Palais, en serie med ulike bord. Bordene er designet av Anya Sebton og Eva Lilja Löwenhielm, og finnes både som spisebord og loungebord.

Asplund i Stockholm

Asplund hadde valgt gode grånyanser til sin utstilling, med 1391 Lys Antikkgrå på veggen og 1002 Tidløs på gulvet.

Studenter fra Bergen

En viktig del av Stockholm Furniture and light fair, er Greenhouse; området der uavhengige designere og studenter kan vise frem sine prototyper og arbeider. Hele 27 ulike designskoler var representert og for studentene er messen et viktig utstillingsvindu for å knytte kontakt med produsenter og andre samarbeidspartnere.

Studentene fra Universitetet i Bergen viste frem flere fine ting, som bordet Nosje, med plass til oppbevaring, laget av Lea Rachel Hess, og den lille sofaen Hifu, spesielt designet for små rom, av Silje Tombre. Lampen som synes i bakkant er Letgo av Imkeliene Boersma; der finessen er at lampen tennes ved at to mobiltelefoner puttes inn i to åpninger på lampen for at den skal tennes. Fiffig løsning for flere mobilfrie møter mellom mennesker!

Universitetet i Bergen

Hay med nytt kontorsystem

Under årets messe hadde Hay satt fokus på det fleksible kontorsystemet sitt, Workspace 2.0. Det modulbaserte kontoret er utviklet spesielt for å skape kreative og effektive arbeidsplasser som er bedre tilpasset til tiden vi lever i.

HAY i Stockholm

Den moderne stilen blir understreket av fargen på veggen, som er LADY Pure Color 9920 Askesort.

HAY Kitchen market

I en annen del av lokalet kunne man se hele det store utvalget av kjøkkenutstyr fra Hay; et mangfold av fine saker! Den grå-rosa fargen på veggen er Jotun 3009 Sølvbjerk. 

Bildene i saken er tatt av Alma Vestlund fra Studio Emma Svensson.

Foto fra Ferm Living og Woud utstillingene, er tatt av disse leverandørene.

Veggfargene på bildene kan avvike fra de virkelige nyansene pga. lyssettingen på messen. Vi anbefaler å male opp en fargeprøve i rommet som skal males for helt korrekt gjengivelse.

Barbro
Barbro

Barbro – Prosjektleder

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Dimorestudio i Jotun-farger

DIMORESTUDIO – fargesatt av Jotun under Beirut Design Fair. Unike DIMORESTUDIO Den italienske møbelprodusenten Dimore, ble grunnlagt av Emiliano Salci…

Idas fargevalg i ny leilighet

Ida Gran-Jansen vant realityserien Hele Norge baker for noen år siden, men ble for alvor kjent for hele Norge som…

Våre vakreste grønnfarger

LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet. Sofistikert og lekkert med panel malt i…

Lite soverom ble blå hule

Karina valgte LADY 4618 Kveldshimmel til soverommet. Verdens minste soverom? I følge interiørdesigner Karina Lilleeng Holmen, har hun kanskje verdens…

Gode farger til soverommet

Hotellfølelse på soverommet! Dette nydelige, varmblå soverommet har fått fargen LADY Pure Colour 4143 Hule. Designet er gjort av Karina L. Holmen….

Elegante og tøffe panelvegger

Lekkert med superblank glansgrad i LADY Supreme Finish! Fargen er 12078 Comfort Grey. Ved å ta treverk inn i interiøret, skapes…

Go to top