7386 Pistachio – en ny grønn favoritt

7386 Pistachio – en ny grønn favoritt

Med JOTUN 7386 Pistachio gir du hjemmet ditt en frisk og fengende farge! Den skaper en spennende dynamikk, enten ved hjelp av monokrom fargesetting eller hvis du leker med komplementærfarger.

Bildet over: Vakker, leken og en smule annerledes. 7386 Pistachio er her for å spre både glede og ro.

Frisk og klar – leken og delikat

7386 Pistachio er en frisk og klar grønnfarge, og samtidig en leken og delikat pastell. Den kan beskrives som en perfekt kombinasjon av mintgrønn og gyldengrønn. I kombinasjon med rene hvit-toner oppleves den fyldig, mens blandet med rosa, fersken, oransje og gult vil den være mer leken. Fargen vil gi energi til mørkere, grønnaktige blåtoner også. Pistachio er vakker til møbler og gulv i eik, men passer også svært godt til de mørkere treslagene, og til natur- og cognacfarget skinn.

Jotun Lady Pistachio

Nydelige 7386 Pistachio er en av de aller mest spennende, nye fargene i vårt fargekart for 2024 CANVAS.

En annerledes grønnfarge

Den nye grønnfargen 7386 Pistachio er kanskje litt annerledes enn våre tidligere grønne nyanser. Fargen gir mer «punch» enn mange av de andre grønne nyansene våre som i større grad er mer dempede og forsiktige. – Så dersom du ønsker et hjem med en gylden og sprudlende grønnfarge, er Pistachio en farge du bør se nærmere på. I kombinasjon med rene hvit-toner oppleves den fyldig, men dersom du blander den med rosa, fersken, oransje og gult vil den bli mer leken.

LADY Supreme Finish 7386 Pistacchio, LADY Supreme Finish 1775 Fresh Pasta

Lekent rom med 7386 Pistachio på skapene og 1775 Fresh Pasta på døren. Begge deler malt med LADY Supreme Finish. På veggen ser du fargen 1622 Refleksjon, og denne er malt med LADY Pure Color.

Beroligende grønt

Grønne farger hjelper oss å klarne tankene. De grønne fargene gir også umiddelbare assosiasjoner til naturens ro og skaper rom med avslappende atmosfære.

Med ton-i-ton grønnfarger gjenskaper du freden du kan finne i en lysning i skogen, og stemningen i hjemmet blir lett, frisk og beroligende. Med de to andre grønne nyansene 7686 Mindful Green og 7685 Subtle Green, lager du et harmonisk rom som drar tankene i retning av skogens vakre farger og lys.

Jotun Lady Pistachio

Veggen foran er malt med LADY Pure Color i fargen 7386 Pistachio. Listene i bakgrunnen med LADY Supreme Finish i fargen 7686 Mindful Green og veggen bak med LADY Pure Color i 7685 Subtle Green.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • supermatt eksklusivt utseende
  • unik fargeopplevelse
  • slitesterk
  • dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Motsetninger tiltrekker hverandre

Grønns komplementærfarge er rød. Hvis du vil leke deg med motsetninger, så kan du med andre ord bruke rødlige farger sammen med 7386 Pistachio for å lage spennende kombinasjoner. Et godt eksempel er den rødbrune fargen 2300 Jord. Fargen inneholder også et touch av lilla. Med sin unike farge er den uansett vakker sammen med 7386 Pistachio.

LADY 2030 Jord, LADY 7386 Pistachio

Å sette sammen 2300 Jord og 7386 Pistachio lager en utrolig spennende kontrast som gir liv til rommet. For den beste fargegjengivelsen anbefaler vi å male med LADY Pure Color.

Så hvordan velger du riktig farge for deg?

Det å velge riktig farge og fargekombinasjoner for ditt hjem er en av de mest spennende, men også utfordrende oppgavene når du går i gang med oppussingen. Farger spiller en viktig rolle i å skape atmosfære og stemning, og det er derfor viktig å velge dem med omhu.

Vi kan se til fargelæren for å utforske noen prinsipper for farger og fargevalg, men samtidig vet nok mange av oss hva vi liker når vi ser det. Dette er også noe vi er opptatt av i vårt nyeste fargekart CANVAS, og noe du kan høre vår regionale fargesjef Birgit Torkildsby snakke mer om i denne videoen:

Våre fargerådgivere kan også hjelpe deg

Hvis du trenger tips og råd til hvordan du kan fargesette hjemmet ditt, er våre fargerådgivere klare til å hjelpe deg. På samme side finner du også mange tidligere fargeråd hvor det er massevis av godt tips til fargekombinasjoner og fargevalg.

Ønsker du jevnlig inspirasjon i sosiale medier kan du følge oss på Instagram og Facebook. Og hvis du vil abonnere på vårt nyhetsbrev kan du gjøre det her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Våre vakreste blåfarger

Ulike blåfarger og blåtoner i harmoni er ren nytelse for øyet! I denne artikkelen presenterer vi noen av våre vakreste…

Helt rått på Rott med Eventyrlig oppussing

I sesongens første episode av Eventyrlig oppussing går turen til nydelige Rott i Tananger. Her er det et gammelt jærhus…

Våre vakreste grønnfarger

Dette er en av våre vakreste grønnfarger! LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet….

4947 True Blue – et elegant kick til ditt interiør

Fargenyheten Jotun LADY 4947 True Blue er en frisk og ren blåtone med umiddelbare assosiasjoner til himmel og hav. Den…

Gi rommet karakter med komplementærfarger

Det nye fargekartet fra Jotun LADY – CANVAS – inneholder nye, lekre fargenyanser, inspirert av naturen!  Her kan du lese…

Naturlige kombinasjoner med nabofarger

Det nye fargekartet CANVAS fra Jotun LADY inneholder nye, inspirerende fargetoner og gode tips til hvordan du kan skape behagelige…