De viktigste fargene i 2018

De viktigste fargene i 2018

LADY 6352 Evening Green er en av de nye, grønne nyansene fra Jotun. Disse fargene har en naturlig, avslappende effekt som gir oss velvære og ny energi.

I hovedtrekk vil vi se rødbrune, gylne, grønne, blågrønne og nøytrale nyanser, forteller Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen. Her får du en detaljert oversikt over viktige farger innen de ulike fargefamiliene.

Årets fargetrender 2018

Jeg innrømmer det gjerne; jeg simpelthen elsker følelsen av å starte på nytt! Dagbok 2018 ble allerede kjøpt inn i oktober 2017 – jeg liker nemlig å være godt forberedt med blanke ark og nye muligheter. Det kommer vel heller ikke som et sjokk at deler av disse forandringene handler om en og annen fornyelse hjemme. Ikke mye. Det holder lenge med litt nye FARGER. Og muligens en ny tekanne.

Har du prøvd den nye appen, Jotun ColourDesign? Den er tilgjengelig i AppStore og Google Play.

Rødbrune nyanser

De rødbrune nyansene fortsetter sin triumfferd fra fjoråret, og er supre følgesvenner uansett hvilken stil man trives med hjemme. I likhet med mange andre så er jeg svak for en enkel og litt rustikk stil – og da passer det perfekt med den helt nye malingen LADY Pure Color – den er enda mattere, og fremstår dermed som enda vakrere.

Det er spesielt to farger i den ferskenfargede familien jeg har lyst til å fremheve: 20047 Blushing Peach og 20046 Savannah Sunset. I skrivende stund sitter jeg og beundrer veggene på kjøkkenet mitt, som altså er malt i nevnte farger.

Kjøkken

Kjøkkenet er malt med 20046 Savanna Sunset, og stuen i bakgrunnen med den lysere nyansen, 20047 Blushing Peach.

Skagerak tekanne

Skagerak Edge tekanne står høyt på min ønskeliste i år. Foto: Skagerak.dk

LADY Blushing Peach

LADY 20047 Blushing Peach blir en viktig farge i år!

De rødbrune nyansene innehar noen helt spesielle kvalifikasjoner – de er varme, kan fremstå som litt rustikke, men viktigst av alt er nok at de skaper en god trygghet i omgivelsene. Dette er nok også en av grunnene til at 2771 Rustikk Terracotta har blitt trukket fram som en av fargene vi også vil se mye av i 2018. For den ultimate, naturnære og rustikke følelsen er kalkmalingen LADY Minerals perfekt i nettopp Rustikk Terracotta!

Rustikk Terracotta

Med LADY Minerals kalkmaling kommer fargen 2771 Rustikk Terracotta til sin rett!

Rustikk Terracotta

Keramikk og rustikke detaljer i perfekt kombinasjon med LADY 2771 Rustikk Terrakotta.

Ikke rød, ikke rosa…

Den rødbrune fargeskalaen vil følge oss trygt gjennom hele 2018, og det er viktig for meg å nevne to vakre – og litt mer kulørte varianter av arten; 2856 Warm Blush og 2859 Whispering Red. Disse fargene er ikke rosa og ikke helt røde, men en vakker og tøff mellomting!

2856 Warm Blush

2856 Warm Blush er en superbehagelig fargenyanse som gir varme til rommet. Matcher vakkert til 10580 Soft Skin som skimtes i soverommet bak.

2859 Whispering Red

2859 Whispering Red er en elegant rød-rosa farge med herlig energi!

GUBI Beetle chair

Mange møbelprodusenter viser også nå disse deilige, røde nyansene i sine kolleksjoner, som her fra Gubi, med sin Beetle Chair i et nydelig velour stoff. Foto: Gubi.com

Nyanser av fersken

Fargen 10580 Soft Skin er den lyseste nyansen i «ferskenfamilien». Dette en en forsiktig farget nøytral, og er allerede en av våre mest populære lyse farger. Ikke uten grunn. Nydelig alene – men enda flottere sammen med andre farger i samme fargefamilie som på dette bildet: 20046 Savanna Sunset.

Sarte kombinasjoner

10580 Soft Skin

Panelveggen er nydelig malt med LADY Supreme Finish Matt  i fargen 10580 Soft Skin.

Årets viktigste nøytrale nyanse

For deg som sitter og lurer på hvilken nøytral farge som blir viktig i 2018 så kommer svaret nå: LADY 10678 Space! Denne klassiske beige fargen, er en fantastisk kombinasjon til den rødbrune fargegruppen, men også alene. Listverk og tak kan med stor – og vellykket fordel få et par strøk av denne usedvanlig flotte fargen. Husk da å benytte LADY Supreme Finish for treverk – eller eventuelt LADY Perfection til det slette taket. 10678 Space er dessuten en knall kombinasjon til 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

10678 Space

Den vakre LADY 10678 Space – vi elsker denne nøytrale nyansen! Og vi digger også Frama sitt kjøkken, her nydelig stylet – som alltid av våre faste samarbeidspartnere, Kråkvik & D’Orazio.

Gylne nyanser

Nå er det heldigvis slik at det ikke bare er en farge – eller en fargeretning som gjelder i 2018. Det hadde jo vært fryktelig kjedelig. En gruppe med gylne nyanser seiler også opp som favoritter – og varianter av oker og sennepsfarger blir store dette året. Fargen LADY 10683 Cashmere er en farge med stor personlighet…. spesielt når den males med kalkmalingen LADY Minerals.

Bruk en bred pensel og mal med «tilfeldige» villstrøk, for å få et perfekt resultat med LADY Minerals Kalkmaling. Se hvordan du gjør det her.

Gylden kalkmaling

Fargen LADY 10683 Cashmere er en farge med stor personlighet…. spesielt når den males med kalkmalingen LADY Minerals.

Raw Canvas

Nye, og svært aktuell farger i denne skalaen, er 10961 Raw Canvas og 10963 Golden Bronze. 10961 Raw Canvas er perfekt til lyse farger som 1024 Tidløs, 1001 Egghvit og 1453 Bomull, samt uslåelige i kalkmalingen LADY Minerals, som du ser her!

Gylden kombinasjon

Se hvilke nydelig kombinasjon den gyldne 10961 Raw Canvas er med den brune 10963 Hipster Brown på dette kjøkkenet.

Gylden energi

En farge med solid WOW effekt er den nye og gulaktig brune 10963 Golden Bronze. Hvis man skal tørre å betegne en farge som sensuell, så må det bli akkurat denne fargen. Den er samtidig enkel å kombinere med travere som 1001 Egghvit, 1453 Bomull, 1624 Letthet og 9918 Klassisk Hvit. En stor favoritt hos mange allerede!

Gylden bronsenyanse

Golden Bronze

Veggen er malt med LADY Pure Color i fargen 10963 Golden Bronze. Foto: Aina C. Hole, styling Susanne Swegen

Frisk og gul

Hvis savnet etter sol og lange lyse dager blir for stort, så kan man jo alltids ta en titt på den friske, men samtidig dempede gule fargen 10246 Velvet. En energigivende farge hvis man sliter med mørketidshumøret! Dette er en sofistikert og dempet gultone, som kan friske opp blant både grå, hvite og sorte detaljer.

LADY Balance 10246 Velvet

10246 Velvet

Den dempede gule fargen 10246 Velvet er akkurat passe kvikk – og lett å kombinere med mange ulike farger!

Grønn bølge

Den grønne bølgen fortsetter stilsikkert inn i det nye året. Måten vi ønsker å leve på, og måten vi ønsker å innrede på, preges av et ønske om å leve nærmere naturen. Vi besøker botaniske hager og fyller hjemmene våre med grønne planter. De grønne og de blågrønne nyansene skaper beroligende stemning og påfyll av etterlengtet energi.

Fargen 6352 Evening Green er det perfekte bakteppe for frodige omgivelser. Legg merke til kombinasjonen av materialer på dette bilde. Tre, gyldne metaller, silke og fløyel. Mangfold og frodighet.

6352 Evening Green

«Lillesøsteren» til Evening Green har fått navnet 6350 Soft Teal , og er altså en anelse mindre kulørsterk. Felles for de to nevnte farger er at de enkelt lar seg kombinere med mange gode hvite nyanser; 1024 Tidløs, 10678 Space, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

LADY Soft Teal

Soft Teal

Fargen 6350 Soft Teal i vakker kombinasjon med keramikk detaljer.

LADY Aqua

Kanskje på tide å skifte farge på badet i år? Med nye LADY Aqua for våtrom kan du få en silkematt og vakker finish på veggene. Dette badet har fått fargen 6325 Balanse.

Farger skaper forandring!

Det å jobbe med utvikling av farger og tendenser i Jotun er gøy! Det å teste ut nye farger hjemme blir lett «normalen», og venner og familie synes nok at jeg til tider er litt gal. Det er jeg imidlertid helt uenig i. Jeg ser nemlig at de ofte blir imponert over hvilken forandring en farge kan gjøre. Og jeg kan se at de trives! Dessuten er det ikke sant at jeg skifter farger hele tiden. La oss ta den vakre blågrønne fargen 6325 Balanse – den har levd hos meg i flere år – like aktuell i 2018.
Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år. Forsøk å teste ut en og annen ny veggfarge. Strekk deg gjerne litt…. effekten kan nemlig gi deg det herlige påfyllet du kanskje trenger i det nye året.

Lisbeth Larsen

Lisbeth Larsen; alltid klar for nye farger og forandring!

Lisbeth
Lisbeth

Lisbeth – Global Fargesjef

Lisbeth er Global Fargesjef i Jotun og en av Norges mest etterspurte trendanalytikere. På sine reiser rundt i verden samler hun inntrykk og trender som du finner igjen i LADY sine fargekart.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…