Duse, vakre, naturlige farger i rustikk harmoni

Duse, vakre, naturlige farger i rustikk harmoni

At nordmenn er glade i å pusse opp, er det ingen tvil om! Vi pusser opp som aldri før, vi maler og vi maler gjerne en gang til… vi skifter farger og skaper gode og behagelige hjem som vi trives i.

LADY Minerals er en ny kalkmaling, som kommer i lekre, naturlige farger. Å male med kalkmaling er en ny og morsom måte å forandre på. Vi spurte Ingrid Karstensen, som er ansvarlig for LADY-malingene om tankene bak utviklingen av LADY Minerals, og ikke minst fargene som ble valgt.

Duse farger med LADY MInerals Kalkmaling

Her er det malt med LADY Minerals i fargen 2500 Krydder.

Vår fargesjef sin anbefaling: 2500 Krydder er fargen for deg som leter etter en varm, rødlig bruntone med ett lett slør av grålighet. Kalkmalingen vil gi deg et lunt og rustikt uttrykk i denne fargen. Underbygg de varme tonene med den greige 10587 Misty Shadow, (fungerer best til Klassisk Hvit, – ikke Egghvit og Bomull) eller tilfør et feminint touch med 2024 Senses. For deg som ønsker et mer beige uttrykk vil 1140 Sand også fungere. Ønsker du to ulike kalkmalinger, vil LADY Minerals 1623 Marrakesh også fungere godt sammen med 2500 Krydder. 2500 Krydder fungerer til Egghvit og Bomull.

Raske og store forandringer
Maling er en fantastisk måte å få forandring på, og det er fort gjort. Hva slags farger vi ønsker oss hjemme, varierer naturligvis litt med tiden. Se her hvordan du lager dine personlige vegger på 1-2-3.

– Under utarbeidelsen av kalkmalingen, var det viktig for oss å ta utgangspunkt i de populære, gode og trygge fargene folk kjente fra før, forteller Ingrid. – For oss har det vært viktig at LADY Minerals-fargene skal utstråle ro, at det skal være varme og behagelige farger hvor kalksteinen bringer en naturlig struktur og et vakkert fargespill til malingen, sier hun.

Duse farger med LADY MInerals Kalkmaling

LADY Minerals 0394 Varmgrå

Vår fargesjef sin anbefaling: LADY Minerals 0394 Varmgrå er en lun gråfarge. Det er en farge som absolutt står godt alene, men du kan også vurdere den sammen med de lekre og lysere fargene LADY 8470 Smooth White og 10679 Washed Linen. På den måten får du kombinert matte, slette vegger som vil stå i kontrast til mer røffe vegger med kalkmalingen LADY Minerals. Grønne farger som 8302 Laurbær, 8252 Green Harmony og 8469 Green Leaf er også ekstra flotte til Varmgrå.

LADY Minerals kommer i vakre, naturlige fargetoner som kan fremstå både røffe og industrielle, men også myke og lune – farger som passer til det nordiske interiøret.

3 vakre, spennende fargepaletter

Duse farger med LADY MInerals Kalkmaling

• Natural Minerals – ekte, ærlig og varmt
Denne fargepaletten gir vegger med et unikt fargeuttrykk. Hent varmen i den brente rødtonen LADY Rustikk Terracotta, eller ta naturen inn og tilfør rommet en diskré frodighet med LADY Green Leaf, som er ekte, ærlig og jordnær.

Duse farger med LADY MInerals Kalkmaling

Soft Minerals – lunt, mykt og sanselig
Gir vegger med myke strukturer som gir øynene rom for hvile. Diskré jordfarger som skaper sanselig interiør og fremhever det ekte og nære. Tidløse farger for lun hygge.

Duse farger med LADY MInerals Kalkmaling

Elegant Minerals – maskulint, tidsriktig og sofistikert
LADY Minerals tilfører de elegante fargene en røff edge, og rommet får en tidsriktig maskulin eleganse.

Alle palettene kommer i 5 ulike farger, i tillegg finner du enda 6 farger inne på jotun.no.

LADY Minerals + LADY Pure Color = sant
Dersom du synes det blir litt mye å male alle vegger i kalkmaling, er den perfekt å kombinere med LADY Pure Color – siden du finner de samme fargene her. Kombinasjonen gir et spennende uttrykk.

Vi måtte jo spørre eksperten til slutt, hva er så Ingrids fargefavoritt? – Jeg synes St. Pauls Blue er veldig vakker. Det er en elegant farge med en røff edge. Den fikk noe ekstra ved seg når den kom i kalk, avslutter Ingrid.

Duse farger med LADY MInerals Kalkmaling

LADY Mineralas 5030 St.Pauls Blue

Vår fargesjef sin anbefaling: Dette er en utrolig tøff blåtone for de som liker de dempede blåtonene med en liten grønnlig edge over seg. I kalkmaling blir dette en mer industriell og røff farge. Prøv den til matte vegger i den lyse grålige LADY Pure Color 8470 Smooth White, eller den lunere 10679 Washed Linen. Ønsker du en røffere og kjøligere stil er farger som 1462 Grå Skifer, 1032 Grå harmoni og 1973 Antikkgrå også lekre til 5030 St. Pauls BlueØnsker du å mikse inn minttoner er 7163 Minty Breeze og 6325 Balanse supertøffe inn her. 5030 St Pauls Blue fungerer til Egghvit og Bomull.

Her har @karolinevsolberg testet ut LADY Minerals i fargen St. Pauls Blue.

Hvilken LADY Minerals-farge er din favorittfarge?

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…