Fargesetting med energiske farger

Fargesetting med energiske farger

Energiske farger i interiøret gir glede og inspirasjon! Les om hvordan du kan fargesette hjemmet med fargepaletten «PLAYFUL». 

Energiske farger

Fargepaletten PLAYFUL fra LADY-fargekartet TOGETHER, består av 10 klare, energiske fargenyanser. Dette er farger som skaper masse energi og glede i interiøret! – Men mange spør seg, hvordan skal jeg sette dem sammen? – Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk fargesjef i Jotun, gir deg noen gode tips her!

Er det noe vi trenger nå, så er det nettopp slikt deilig påfyll av både kreativitet og fargerik stimuli! – Nina K. Mørkve.

Solskinn i interiøret

Med 1775 Fresh Pasta og 10235 Sommersol bringer vi mengder av solskinn inn i interiøret, forteller Nina.- Og det sier vi ikke nei takk til på denne tiden av året! 6084 Sjøsmaragd er en av våre mest likte blågrønne toner gjennom tidene, og det forstår vi godt. Behagelig og anvendelig inntil en rekke andre nøytraler er den også.

Playful fargepalett fra LADY

Skap: LADY Supreme Finish Silkematt 1775 Fresh Pasta. Vegg: LADY Pure Color 7236 Chi.

Playful fargepalett fra LADY

Fargepaletten PLAYFUL består av 10 klare, energiske fargenyanser. – Bilde til høyre: LADY Pure Color 6084 Sjøsmaragd, gul vegg: 10235 Sommersol

Hvis du synes det er litt for vågalt å velge de mest kraftfulle fargene til alle veggene i et helt rom, finnes det mange alternativer for deg. Ved å bruke en mer nøytral base, kan du for eksempel male noen detaljer som møbler eller en vegg. Eller hva med å fargesette taket i en kraftig farge, mot mer nøytrale vegger?

SKrivebord LADY 10235-Sommersol , vegg 7236-Chi

Lag sommerstemning hele året! Det spesialbygde skrivebordet er malt med Silkematt LADY Supreme Finish i fargen 10235 Sommersol. Supermatte og kritthvite vegger med 7236 Chi er lekkert til.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Crispy, svalt og turkist

Her får man lyst til å trekke pusten og fylle lungene med frisk luft! Det er nettopp den egenskapen disse fargene har, beskriver Nina videre. – De kommer med en egen svalhet, ro og friskhet, som gir rom til å puste ut og finne en ny og god balanse av energi. Veggen bak den blide mannen er malt med LADY Pure Color 6384 Wish – en farge til å bli skikkelig glad av!

LADY Fargepalett - WishFarger fra LADY-Chi_Wish_Imagine

Venstre: Veggene er malt med LADY Balance 7236 Chi. (Trappen er ikke malt av oss, men fargen ligner veldig på 6384 Wish.) Bilde til høyre: LADY Pure Color 6384 Wish, vegg med vindu: 6383 Imagine.

 LADY Balance

LADY Balance

 • Vakre matte vegger
 • Dekkgaranti
 • Lukter minimalt
 • Godt inneklima

Grønt og frodig

Det er noe helt eget med grønt, forteller Nina. – Det gror og tilfører så mye liv til rommet! – Og disse grønntonene er ikke av den dempede sorten, tvert i mot, her får du en boost av grønn energi på kjøpet! Med de gylne grønnfargene 8565 Hope og 0125 Palmetto, blir interiøret frodig og friskt.

7236 Chi vil danne et crispy, hvitt bakteppe, enten på detaljer eller tak, – eller i et rom hvor du ønsker en krittende hvit atmosfære. – Husk å avstemme alle hvittoner i rommet, som på lister og dører etc, før du velger en hvittone på vegg. Hvitt kommer i mange nyanser, og bør helst ha en helhetlig flyt. Les mer om hvordan du velger riktig hvittone.

Grønn Lady fargepalett - HopeGrønn Lady fargepalett - Palmetto

Øverste bilde: 8565 Hope og nederst 0125 Palmetto – malt med supermatte LADY Pure Color – Hvitt rom: LADY Balance 7236 7236 Chi.

Optimistisk fargetrio

– En kombinasjon av 6383 Imagine6384 Wish og 1775 Fresh Pasta, blir et lekent samspill av turkis og gult! Dette er tidsriktige og optimistiske farger som kan løft stemningen hjemme, sier Nina. – Og er det noe vi trenger nå, så er det nettopp slikt deilig påfyll av både kreativitet og fargerik stimuli!

Glad fargepalett! LADY-Fresh-Pasta_Imagine_Wish

Bord: LADY Supreme Finish 1775 Fresh Pasta. 

LADY-Imagine_Wish_Sjosmaragd

Energiske farger! Det gule bordet (bildet øverst) er malt med LADY Supreme Finish 1775 Fresh Pasta.

Bilde til høyre: LADY Pure Color 6384 Wish, vegg med vindu: 6383 Imagine – taket er malt med LADY Perfection 6383 Imagine. (Fargene på bildet med klossene ser du helt øverst i bloggsaken).

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Elegant, sval og sofistikert

Diskrete og vakre lavendeltoner er flotte i møte med det blågrønne i Sjøsmaragd. Uttrykket blir svalt og elegant. – Dette er farger jeg vil anbefale til soverommet, forteller Nina. – Fargene er beroligende og sanselige, og passer godt der du skal sove.

Panel: LADY Supreme Finish 3377 Slate Lavender, lys lilla vegg: LADY Pure Color 20186 Lavender Touch. - Høyre bilde: LADY Pure Color 6084 Sjøsmaragd.

Panel: LADY Supreme Finish Pure Matt 3377 Slate Lavender, lys lilla vegg: LADY Pure Color 20186 Lavender Touch. – Høyre bilde: LADY Pure Color 6084 Sjøsmaragd.

LADY fargepalett Slate Lavender

Bordet til høyre er malt med LADY Supreme Finish 3377 Slate Lavender.

Tips! Alle disse tre fargene kan også blandes i LADY Minerals kalkmaling og i LADY Perfection takmaling. Skap liv til veggene med kalkmaling – og mal taket i samme farge, med helmatt takmaling!

Elegante kontraster

Frisk gul og dempet lavendel kan skape spennende kontraster! Vi snakker om en lekenhet som kombineres med noe mer elegant og svalt. Lavendel og gult er to av de mest aktuelle fargene i tiden som kommer. – Så deilig med nye impulser, uttrykker Nina.

LADY fargepalett Slate Lavender

Lekende lekker palett med 1775 Fresh Pasta, 20186 Lavender Touch og 3377 Slate Lavender. Panelet på bildet er malt med Pure Matt glansgrad i LADY Supreme Finish. 

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Lilla vegg i bakgrunnen: LADY Pure Color 3377 Slate Lavender - lysegul vegg i soverommet: LADY Pure Color 1775 Fresh Pasta, og taket er malt med samme farge med takmalingen LADY Perfection.

Lilla vegg i bakgrunnen: LADY Pure Color 3377 Slate Lavender – lysegul vegg i soverommet: LADY Pure Color 1775 Fresh Pasta, og taket er malt med samme farge med takmalingen LADY Perfection. Hvit vegg: LADY Pure Color 7236 Chi. Legg merke til sirkelen; malt med LADY Supreme Finish Matt 20186 Lavender Touch. 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Elsker du fargerike interiører? Les også saken om Alek!

Her kan du få fargesjefens beste tips til gode fargekombinasjoner med varme, harmoniske farger.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Bli med hjem til Amelia Widell sitt fargerike hjem

Velkommen hjem til interiørprofilen og MELIMELI-gründer Amelia Widells fargerike hjem! Når Amelia flyttet inn i sin nye leilighet ville hun…

Industriell eleganse med LADY Minerals

Det er flere retninger du kan gå når du maler med LADY Minerals. Ønsker du et litt røft, og samtidig…

Forny soverommet med kalkmalte vegger

Ah, soverommet… Den trygge, gode og avslappende oasen i ethvert hjem. Med en eller flere kalkmalte vegger malt løfter du…

Mineralsk magi i unike farger fra LADY

Gi nytt lys og liv til interiøret med vakre og unike farger i LADY Minerals – og bli forelsket i…

Friske, klare, lekne, men også myke og vennlige. Her er fargetrendene for 2024!

Nytt år, med mange nye muligheter, og ikke minst blanke ark. Gled deg til å se hvilke farger som gjelder…

Velkommen til Villa Melin

I Villa Melin finner vi en jordnær stil med dempede nøytrale farger på vegger og i tak. Bli med inn…