Uhemmet forelsket i Deco Blue

Uhemmet forelsket i Deco Blue

Vi har tatt en prat med en av Norges mest populære bloggere, Marthe Holien Bø. Med sine smarte interiørløsninger, vakre stil og nydelige bilder, inspirerer hun folk over hele landet. Her får du hennes tips!

Med gjenbruk i fokus
Marthe begynte å blogge allerede i 2008. – Jeg startet å blogge da vi kjøpte vår første leilighet i Oslo, forteller Marthe. – Jeg var frilansjournalist og hadde ikke all verdens av penger å rutte med. Gjenbruk er en av mine hjertesaker, og jeg ville vise andre at det er fullt mulig å skape et hjem basert på gjenbruk, arvegjenstander og kreative løsninger.

Det er viktig for Marthe å formidle sin kjærlighet til naturen, for den inspirerer henne. Spesielt fascineres hun av hvordan interiøret forandrer seg i takt med sesongene, hvordan det som skjer ute, indirekte påvirker det hun gjør inne. Hun inspireres også av reiser, modige mennesker som går motstrøms, bøker, familien sin og magasiner.

– Et hjem er viktigere enn en fasade, og du kan med enkle grep forandre interiøret, for eksempel med maling. Jeg håper å inspirere mine lesere ved å vise dem det, og jeg ønsker også at de skal kjenne en ro når de leser bloggen min, sier Marthe.

Gammel og nytt i skjønn forening
– Fundamentet i stilen min er ting som er litt skjeve, rare og gamle, og som bærer med seg en historie i all sin vakre patina. Ting jeg aldri kvitter meg med, forteller Marthe. – Samtidig elsker jeg ny og moderne design, gjerne dansk, og synes kombinasjonen av gammelt og nytt er en nødvendighet i hjemmet vårt.

Hjemme hos Marthebo

Marthe bor landlig til i et gammelt tømmerhus fra 1870-tallet, og forteller at stilen hennes preges av dette. – Stikkord er låvefunn, arvegods, naturelementer som skinn, blomster, greiner, planter, marmor og tre, noen impulskjøp og en god del gjennomtenkte løsninger.

Fargeglad – med grønnskjær!
De som følger Marthe kan se at hun er en fargeglad jente, og hun forteller at hun blir glad av farger.

– Da jeg startet å blogge var det mintgrønt som gjaldt, og fargen fulgte meg i mange år. Fremdeles tiltrekkes jeg av grønt, men nå mer av de mørke og eksklusive fargene. I tillegg passer naturfarger og oker godt hos oss. Selv om hun alltid har vært glad i farger, har bruken av dem forandret seg. – Før tilførte jeg farger i form av enkeltelementer som vaser, puter etc. Nå er det veggene som skal til pers!

”Reflection of time” – forførerisk og overraskende
– Det nye fargekartet er rett og slett vakkert, mener Marthe. – Jeg ble bergtatt ved første gjennomsyn, og spesielt «reflections of time» forførte og overrasket. Eksklusive, sanselige, dype farger som ga meg lyst til å male. Og jeg synes det er flott at fokuset er på personlighet, og at ingenting er «in» eller «ut», fortsetter Marthe.

Hjemme hos Marthebo

Marthe har malt en vegg i den nye fargen LADY 4477 Deco Blue med LADY Supreme Finish, og er kjempefornøyd med resultatet!

– Jeg ble overrasket over meg selv fordi jeg turte å male en hel vegg blå. For det første er jeg ikke så «blå» av meg, og for det andre har jeg alltid likt lyse farger best. Men det er umulig ikke å forelske seg dypt og uhemmet i LADY 4477 Deco Blue, sier Marthe. – Den fremhever tømmerveggene våre, og den går også godt til mintfargene mine. Hvem hadde trodd det? Fargen forandrer seg med lyset og har så mange vakre nyanser. En farge du ikke blir lei av med det første, sier Marthe.

Plaza Interiør, et av Sveriges største interiørmagasiner, valgte også LADY 4477 Deco Blue. Se bildene her.

Hjemme hos Marthebo

Av andre Jotun farger, er LADY 9938 Dempet Sort en favoritt hos Marthe. På datterens rom har de malt en hel vegg med dempet sort. Den blir et flott blikkfang mot de andre hvite veggene, i tillegg til at den fungerer som tavlevegg. Marthe har også malt mdf-plater i dempet sort, som hun bruker som bakgrunn for flere av detaljbildene sine på bloggen.

Hjemme hos Marthebo

Her har Marthe malt lampen i LADY 9938 Dempet Sort.

Hjemme hos Marthebo

LADY 9938 Dempet Sort. Bilde fra det nye LADY fargekartet.

Marthes beste interiørtips!

Marthe er helt klar på sitt beste interiørtips. – Magefølelsen! Velger du dette fordi alle andre gjør det, eller fordi du oppriktig liker det selv? Klarer du å ha med deg magefølelsen har du kommet langt på vei til en personlig stil som speiler deg som menneske. Bruk tid på å skape praktiske og funksjonelle løsninger, og tenk oppbevaring. Det blir det aldri nok av, avslutter Marthe.

Marthe Holien Bø står bak en av Norges mest populære blogger, Marthebo, hvor hun deler sine interiørtips og betraktninger med leserne. Hele 19.000 følger henne også på instagram, under profilen @marsipanogsmilefjes.

Les mer om LADY 4477 Deco Blue og de andre vakre blåfargene her.

Portrettfoto: Ole Eltvik

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….