Moderne villa med nyanser av grått

Moderne villa med nyanser av grått

Vakre gråfarger

I denne nybygde villaen i Sandefjord får arkitekturen spille hovedrollen og de arkitektoniske formene fremheves med nyanser av varme gråfarger. Moderne arkitektur er ofte kjennetegnet ved asymmetri og soner som går over i hverandre, i motsetning til den klassiske arkitekturens symmetri og avgrensede rom. De moderne boligene kan derfor med fordel fargesettes slik at de arkitektoniske elementene fremheves og forsterkes. Her skal jeg vise dere hvilke grep vi gjorde i denne boligen for å oppnå dette.

Jotun-Lady-grey-shades-2
Hovedetasjen i boligen er sentrert rundt et åpent trappeløp med en syv meter høy veggskive. Veggskiven danner en viktig sammenheng mellom første og andre etasje og det har derfor vært viktig å tydeliggjøre den. Både fargesetting og belysning er benyttet som virkemidler for å oppnå dette. En «søyle» med glasskupler i hvitt glass på den mørke veggskiven har flere funksjoner. I tillegg til å lyssette trapperommet, forsterker lyssøylen veggskivens vertikalitet og er med på å knytte de to etasjene sammen.

Jotun-Lady-grey-shades-3
I boligen er det benyttet tre vakre gråfarger: LADY 1024 Tidløs, LADY 1391 Lys Antikkgrå og LADY 1462 Grå Skifer. Disse fargene passer perfekt sammen med LADY 1453 Bomull, som er den standard hvitfargen som nye dører og vinduer har fra fabrikk. Disse gråfargene kan derfor være fine å merke seg for deg som bygger nytt hus eller renoverer, fordi de passer sammen med det som ofte er standardleveranse i byggebransjen.

Jotun-Lady-grey-shades-4
I trapperommet ser man de tre gråfargene sammen. Veggene i underetasjen er malt med den lyseste gråfargen, LADY 1024 Tidløs. Her er det ikke så mye dagslys, og LADY 1024 Tidløs gir veggene en lun grå farge, uten at den blir for mørk. Den fremstår likevel tydelig som grå mot dørene, som er i LADY 1453 Bomull.

På den høye veggskiven er det benyttet LADY 1462 Grå Skifer, som er den mørkeste av de tre gråfargene. LADY 1462 Grå Skifer er bare benyttet på en liten flate, og selv om den er en mørk gråfarge, vil ikke rommet fremstå mørkt. Snarere gjør den at veggen fremtrer tydelig i det ellers lyse rommet.

I øverste etasje er veggene malt med LADY 1391 Lys Antikkgrå. Her er det naturlig lys fra alle sider samt lys fra takvinduene. LADY 1391 Lys Antikkgrå gir veggene karakter og fremstår som en varm, lys gråfarge.

Jotun-Lady-grey-shades-5
På dagtid gir LADY 1391 Lys Antikkgrå rommene et lunt uttrykk, selv i vårt nordiske, kalde lys. Vinduer og karmer er malt i LADY 1453 Bomull.

Jotun-Lady-grey-shades-6
På kveldstid gir LADY 1391 Lys Antikkgrå rommene et varmt og hyggelig skjær. Alle de valgte gråtonene har en anelse gult i seg, slik at de er moderne, uten å virke kalde. På denne måten kan du få både et moderne og lunt interiør på en gang.

Jotun-Lady-grey-shades-7

Alle foto: Sigbjørn Lenes

Som interiørarkitekt har jeg i prosessen fungert som sparringspartner vedrørende interiørvalg. Mitt hovedbidrag har vært planleggingen av boligens belysning. Belysningen har stor betydning for boligens stemning. Dette kan du lese mer om i siste utgave av Bonytt.

Malingen som er benyttet er LADY Wonderwall, Jotuns mest robuste veggmaling. LADY Wonderwall gjør det enkelt å holde veggen pen over tid.

Gulvet er Douglasgran fra Dinesen.

Her er tips til flere fine gråfarger og gode kombinasjonsfarger. 

Avatar
Avatar

Adele – Interiørarkitekt - MNIL

Adele Kløve er interiørarkitekt MNIL, driver Plan A og jobber med arkitektur- og interiørprosjektering for næringsliv og bolig. Hun har lang fartstid fra arkitektbransjen og deler sine beste tips med deg. Adele er glødende engasjert i sitt fag, full av gode idéer til alt fra fargevalg til praktiske og kreative løsninger i hjemmet.

Julestemning med blomster og varme farger

Ikke noe skaper julestemning som blomster! Bli med oss inn til Ruby Elise Blomsterverksted i Sandefjord.  Jul hos Ruby Elise…

Harmoniske farger hos energiske Alfa

Det ble harmonisk med nye farger på vegger og tak hos Alfa Krogh. Tak: LADY Perfection 10678 Space, vegg: LADY…

Fargesetting med energiske farger

Energiske farger i interiøret gir glede og inspirasjon! Les om hvordan du kan fargesette hjemmet med fargepaletten «PLAYFUL».  Energiske farger…

Vakker fornyelse av hjemmet med maling

Maling med én farge, for harmonisk og sømløs fornyelse: LADY 0280 Caravan er en gulbrun okertone. Trappen er malt med…

Tips til varme og harmoniske fargekombinasjoner

Trenger du gode tips til fargekombinasjoner? I fargepaletten «Embrace» finnes et vell av alternativer – Les noen av fargesjef Nina…

Lyse farger hjemme hos Malin

Malin Glemme er grunnlegger av interiørmerket Layered, som produserer tepper og møbler med fokus på bærekraft. Sjekk ut grunnleggerens eget…