Hjemme hos Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio

Hjemme hos Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio

Med Jotun-fargen 4629 Skyggeblå, har Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio fått en harmonisk, omsluttende farge i sin nyoppussede leilighet.

Stylister og partnere

For den norsk-italienske superduoen, Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio, veves jobb- og privatlivet tett sammen. De jobber i tospann, som stylister og scenografer, med prosjekter for kunder over hele Europa, og har også sin egen interiørbutikk, Kollekted by, på Grünerløkka. Som navnet tilsier, inneholder butikken nøye, utvalgte møbler og interiørdetaljer. Hjemme i Oslo har leiligheten deres endelig blitt pusset opp, etter å ha ventet lenge på lanseringen av deres drømme-møbel… Mer om dette lenger ned i saken! Hos Jannicke og Alessandro får nemlig ikke noe unødvendig plass, og ingenting kjøpes inn uten nøye overveielser – hverken i butikken deres eller til hjemmet.

Jannicke Kråkvik og Alessandro D'Orazzio

Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio hjemme på kjøkkenet, som har fått Jotun fargen 4629 Skyggeblå.

Fargen omfavner interiøret

Bildene fra leiligheten gir utvilsomt inntrykk av at fargevalget har vært viktig for paret. – Hvordan landet dere på akkurat disse fargene, spør vi. -Vi har bodd i samme leilighet i 14 år med mange ulike fargekombinasjoner. Leiligheten har blant annet blitt brukt som location, og vi har fått prøve ut det meste av farger, forteller Jannicke. I forbindelse med oppussing av blant annet kjøkken og bad, bestemte vi oss for å gi hele leiligheten et nytt malingsstrøk. Vi brukte litt tid på å finne rett farge, men var enige om å male alt i samme farge; vegger, listverk, vinduer og dører – og at vi ikke ville ha hvitt eller grått.

Jotun 4629 Skyggeblå har lenge vært en favoritt! Da vi fant tilbake til den, var valget enkelt; en mørkere farge i en spennende blåtone som endrer seg mye med lyset. Den omfavner rommene og roer ned interiøret og er fantastisk god å leve i.

Stue

LADY Pure Color 4629 Skyggeblå danner en rolig ramme rundt interiøret. Både bordene (Frama) og stolene (Restart Milano) kan kjøpes hos Kollekted by.

Vinduene, dørene og listene er malt med LADY Supreme Finish Matt i den samme fargen.

Stue og soverom

Interiørdesign – et evig prosjekt

Det er lett å tenke at Jannicke og Alessandro stadig bytter ut interiøret hjemme, fordi de jobber så tett med designere og alltid er oppdatert på de siste nyhetene. -Vi er ikke så opptatt av design som en ville tro. Vi er mer opptatt av uttrykk og form, forteller paret. Om et design er rent, enkelt og ærlig på et vis. Og vi vil gjerne ha så få ting som mulig.

Frama skuffseksjon

Mange av møblene og interiørdetaljene i leiligheten er prototyper fra blant annet Frama.

Kjøkkenet er det viktigste rommet

-For oss er kjøkkenet det absolutt viktigste rommet, forteller Jannicke. Der tilbringer vi alle de få timene vi er hjemme – og her var valget enkelt. Når vi så prototypen av Frama kjøkkenet for første gang, valgte vi å utsette oppussingen i to år, til kjøkkenet var klart for levering.

Dette kjøkkenet er et unikt møbel som det var verd å vente på, i følge paret. -Frama sitt kjøkken er i heltre; håndlaget i København – og er like mye et møbel som et kjøkken. Det leveres ferdig montert – enklere blir det ikke! Dette er et møbel man kan man ta med seg om man flytter, i motsetning til vanlige kjøkkenmoduler.

Den øverste delen av kjøkkenveggene er også malt med LADY Pure Color 4629 Skyggeblå. – På den nederste delen av veggen valgte vi å bruke LADY Supreme Finish Superblank, 80 glans, i samme farge. -Du slipper fuger og fliser – og det er mye lettere å holde rent, forteller Jannicke begeistret. -Vi er superfornøyd!! (PS. Husk å ha slett underlag og bruk rull og fordriver for et best mulig resultat).

Frama kjøkken

Med LADY Supreme Finish Superblank over kjøkkenbenken, har de fått en funksjonell og vakker løsning – uten fuger og fliser! Kjøkkenet fra Frama er håndlaget av Douglasgran; med Portugisisk sort eller hvit marmor. Hvitevarene er inkludert og det finnes mange valgmuligheter tilpasset den enkeltes behov. Den skulpturelle stolen på bildet er italiensk design fra Magis.

Frama kjøkken

For oss er kjøkkenet det absolutt viktigste rommet. Det er her vi tilbringer de få timene vi er hjemme.

Detaljer fra kjøkken

Estetikk og kvalitet

Møblene dere har er av høy kvalitet – hvordan prioriterer dere hva som får plass i hjemmet deres? -Innredningen av hjemmet er et evigvarende prosjekt som allerede har pågått gradvis i 15 år. Det er ikke veldig ofte vi endrer, og det meste har vært med oss lenge. De få gangene vi kjøper noe nytt eller tidligere brukt, er holdbarhet viktig for oss; både kvaliteten og at det har et varig, estetisk uttrykk, forteller Jannicke og Alessandro.

På soverommet har paret valgt å bryte opp det monokrome med LADY Minerals. Her er den nederste delen av veggen malt med kalkmalingen, mens øverste del er malt med supermatte LADY Pure Color. Selv om fargen er Skyggeblå på hele veggen, gir det en vakker, taktil effekt når man bruker to ulike malingstyper!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • supermatt eksklusivt utseende
  • unik fargeopplevelse
  • slitesterk
  • dekkgaranti
 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levende kalkmatt utseende
  • Unikt fargeuttrykk
  • Enkelt å lykkes
  • Dekkgaranti

Blått soverom

Kalkmalingen LADY Minerals gir taktilitet og struktur til veggen. På veggen henger messinglampen 90° Wall Light fra Frama. Stolen er Bertoina Diamond wire chair.

Detaljer fra soverommet

Myke detaljer fra soverommet. LADY Minerals gir den en røff egde og en matt, naturlig eleganse til veggen. 

Spesialdesignet baderom

Badet har også fått en omfattende oppgradering, og det er Alessandro som har stått for designet av baderommet. Det meste er spesiallaget og tilpasset til rommet, inklusiv vasken, som Alessandro også har tegnet. Den er stram og elegant i formen, og laget i terrazzo. På veggene er det enda et italiensk innslag, nemlig microsementen, Pastellone.

Baderom i egen design

Vasken er designet av Alessandro D’Orazio og spesiallaget. Dusjbatteri fra Doornbracht.

Vi i Jotun er superstolte over å samarbeide tett med den dyktige duoen, Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio, som har vært viktige bidragsytere i utvikling av våre fargekart i over ti år. Du kan lese mer om butikken deres, Kollekted by, her.

Foto: Line Klein Studio. Styling og interiørdesign: Kråkvik & D’Orazio.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Muted Coral i Pop-up på Oslo Design Fair

Fargenyheten fra Jotun, LADY 20217 Muted Coral, er det mange som har forelsket seg i. Vi var veldig stolte over å…

Farger, tekstur, kunst og design – bli med inn til interiørdesigner Benedicte Lobos

I det inspirerende hjemmet til Benedicte Lobos og Kim Thorvaldsen på Tåsen i Oslo blir vi møtt av en deilig,…

Fargene i vår nye reklamefilm

Har du sett vår nye reklamefilm, og kanskje lurt på hvilke farger det er malt med i huset? Her får…

Våre vakreste blåfarger

Ulike blåfarger og blåtoner i harmoni er ren nytelse for øyet! I denne artikkelen presenterer vi noen av våre vakreste…

Våre vakreste grønnfarger

Dette er en av våre vakreste grønnfarger! LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet….

Nytt fargekart fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2024, med tittelen CANVAS. Her kan du utforske de ulike fargeretningene,  – bli…