DIY: Kreative detaljer

DIY: Kreative detaljer

Det er duket for noen kreative detaljer; små DIY prosjekter som kan skape den store forskjellen. Ved bruk av farger, former, linjer og teknikker kan du skape unike detaljer i ditt interiør.

Jeg byr på litt inspirasjon fra noen av våre prosjekter, som kanskje kan få tankene og malerkosten i sving på en regnværsdag i sommer :o)

 

Hvem har sagt man må male hele kommoden? Deilige kontraster mellom treverk og malte flater. Kommode malt med Sens 30, i fargen 1001 Egghvit, mens veggen er malt med Sens 8087 Vårluft.

 Man trenger slettes ikke male hele krakken heller! Hvit overdel krakk malt i 9918 Klassisk Hvit.

Veggen bak er malt med Sens 9930 Tåkdedis.

 

 Noe så enkelt som en pinnestol kan bli et blikkfang. Vi byr på en knallgul en sådan…

Vi syntes den ble så fin at den fortjente en plass på veggen!! Stolen er malt med Lady Supreme Finish superblank 10235 Sommersol.

Veggen bak er malt med Lady Pure Color supermatt i fargen 10341 Kalkgrå.

 En kjedelig kurv kan få et nytt liv med litt farge. Vi festet maskeringsteip rundt, og malte våre helt matte med Lady Supreme Finish i fargen 1622 Refleksjon. Veggen bak er også malt i Lady Pure Color supermatt, i 1622 Refleksjon.

En annen kurv fikk fargen 5249 Linblå, men i en høyere glansgrad; Lady Supreme Finish halvblank. Veggen bak er malt supermatt med Lady Pure Color 5249 Linblå

Ja, selv pinner har vi malt….bare fordi fargene er så vakre sammen…og pinnene lå der på et fat… Vi brukte følgende farger: Sens 4109 Gustaviansk Blå (mellomblå), Sens 4618 Kveldshimmel (mørk blå), Sens 4468 Alladin (lys blå), Sens 1622 Refleksjon (hvit).

Har du en kjedelig gang eller entre som kunne trengt en liten fornyelse? Eller kanskje du har klær hengende fremme på soverommet? Mal kleshengere i vakre farger du liker, og varier gjerne med ulike glansgrader for å skape nok en kontrast. Våre kleshengere er malt med 5225 Sjøgløtt, 6084 Sjøsmaragd, (mørkest) 5262 Sval Sjø (lys turkis) og 10182 Hvit Lin (gråbeige).

 Her er det altså bare kreativiteten som setter grenser for hva man kan male. Selv maler jeg gjerne blomstervaser og annet jeg har gått litt lei av i hjemmet… for formen på vasen var kanskje perfekt, men man har gått lei av utseende! Andre ganger ønsker jeg kanskje bare å få noen nye fargeimpulser; da kjøper jeg gjerne store lerreter (fra Clas Ohlson f.eks) som jeg rett og slett bare ruller over med en farge jeg har lagt min elsk på akkurat der og da, og som jeg kanskje ikke ønsker å male en hel vegg med. Fargerikt og effektfult!

Ønsker alle fine lesere en riktig GOD SOMMER!

Jotun Nina
Jotun Nina

Jotun Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Lekestue i friske farger

I en gammel eplehage på Nordstrand i Oslo ligger det en liten, hvitmalt dukkestue. Her dekker Jenny på (4) så ofte…

Frisk opp uteplassen!

Både huset og uteplassen vår har fått en skikkelig makeover med maling og styling. Se hvor fint vi har fått…

DIY: Design din egen blomsterkasse

La blomstene få hedersplass på uteplassen. Gjør det selv, bygg en blomsterbenk!   De integrerte blomsterkassene er malt i husets…

Landlig kjøkken i retro stil

Jeg bor på landet i en Västerbottensgård sammen med mann og tre barn. Den gamle gården vår har blitt et spennende prosjekt…

7 vakre fargekombinasjoner til baderommet

Nydelig blågrønn nyanse til badet – LADY Aqua 6325 Balanse  Ny, vakker og matt maling til baderommet Endelig kan du…

Redesign på fulltid

Møt Ida Hansson, en mester i redesign Ida Hansson er fra Umeå i Nord-Sverige og har sitt eget firma som…

Go to top